10 найрідкісніших автомобілів.

0

Крім рідкісних автомобілів, що існують в кількості декількох сотень примірників, в світі існують настільки рідкісні автомобілі, кількість яких можна порахувати на пальцях. Саме про таких найрідкісніших і дуже дорогих автомобілях я коротко розповім вам в цій статті.

10. Porsche 916

Можу посперечатися, що ви ніколи не бачили жодного Porsche 916. Цей з’явився в 1972 році автомобіль повинен був стати приймачем культового Porsche 911, але не став ним. Він коштував настільки дорого, що бажаючих його купити знайшлося зовсім не багато. Porsche 916 оснащений 2,4-літровим двигуном потужністю 190 кінських сил і має максимальну швидкість 230 км / ч., що дуже не погано для автомобіля початку 1970-х років. Всього було побудовано одинадцять примірників.

9. Bugatti Royale Kellner Coupe

Bugatti Royale Kellner Coupe був спроектований особисто Етторе Бугатті спеціально для королівської сім’ї. У 1931 році, коли цей автомобіль з’явився, він вважався найрозкішнішим у світі. Bugatti Royale Kellner Coupe оснащений 12,7-літровим двигуном потужністю 300 кінських сил. Серійному виробництву цього розкішного автомобіля завадила світова економічна криза, що почалася в 1929 році, у зв’язку з чим існує всього шість екземплярів.

8. Bugatti Royale Kellner Coupe.Aston Martin DBR1

60 років тому Aston Martin DBR1 переміг в 24-годинній гонці на витривалість в Ле-Мане і до цих пір вважається кращим гоночним автомобілем в історії Aston Martin. Цей шедевр британського автомобілебудування існує всього в п’яти екземплярах, один з яких в 2017 році був проданий на аукціоні RM Sotheby’s за 22,5 мільйона американських доларів.

7. Oldsmobile F-88 Concept

Цей розкішний кабріолет оснащений 5,4-літровим 8-циліндровим V-подібним двигуном потужністю 250 кінських сил, а його кузов виготовлений повністю зі скловолокна. З усіх класичних американських автомобілів Oldsmobile F-88 Concept вважається самим рідкісним. З чотирьох побудованих в 1954 році примірників зберігся тільки один. Його вартість на аукціоні починається від 3,3 мільйона американських доларів.

6. Ferrari F50 GT

Ferrari F50 GT це модернізована спеціально для гонок версія звичайного Ferrari F50. Автомобіль оснащений 4,7-літровим 12-циліндровим V-подібним двигуном потужністю 750 кінських сил, завдяки якому розганяється з 0 до 100 км / год за 2,9 секунди і має максимальну швидкість 380 км / год. Це один з найрідкісніших автомобілів Ferrari, оскільки існує лише в трьох примірниках.

5. Koenigsegg CCXR Trevita

Trevita це назва алмазного покриття, яким покритий кузов Koenigsegg CCXR Trevita. Завдяки цьому покриттю вуглецеве волокно, з якого виготовлений кузов цього автомобіля, змінює колір від традиційного чорного до сріблясто-білого. У перекладі зі шведського Trevita означає “три білих”. Спочатку планувалося створити три таких ексклюзивних автомобіля, але технологія нанесення алмазного покриття виявилася настільки складною, що створили тільки два, вартістю 4,8 мільйона американських доларів кожен. Koenigsegg CCXR Trevita оснащений 4,8-літровим 8-циліндровим V-подібним двигуном потужністю 1018 кінських сил і розганяється з 0 до 100 км / год за 2,9 секунди.

4. Icona Vulcano Titanium

Icona Vulcano Titanium це перший в світі автомобіль, кузов якого повністю виготовлений з титану, однак це не єдина особливість цього автомобіля. Справа в тому, що цей автомобіль вартістю 3,8 мільйонів американських доларів існує в єдиному екземплярі. Icona Vulcano Titanium оснащений 6,2-літровим 8-циліндровим V-подібним двигуном потужністю 670 кінських сил. З 0 до 100 км / год він розганяється за 2,8 секунди, а його максимальна швидкість складає 350 км / ч.

3. Maybach Exelero

Цей розкішний і існуючий в єдиному екземплярі автомобіль був створений спеціально для демонстрації можливостей нових високошвидкісних шин Fulda Carat Exelero. Під довгим капотом Maybach Exelero ховається 5,9-літровий 12-циліндровий V-подібний двигун потужністю 700 кінських сил. Єдиний Maybach Exelero належить британському реперу Брайану Вільямсу, який купив його в 2011 році за 8,0 мільйонів американських доларів.

2. Aston Martin Bulldog

Дивлячись на цей фантастичний автомобіль, здається, що він з майбутнього, але насправді він з далекого минулого. У 1979 році інженери Aston Martin вирішили всіх здивувати і створити щось кардинально нове. Створити вийшло, а от продати не дуже, в результаті чого Aston Martin Bulldog так і залишився в єдиному екземплярі. Автомобіль оснащений 5,3-літровим 8-циліндровим V-подібним двигуном потужністю 700 кінських сил. Інженери Aston Martin стверджують, що він здатний розігнатися до 380 км / ч., але цього ніхто не перевіряв.

  1. Ferrari 250 GT Spyder Convertible

Є багато Ferrari 250 GT автомобілів, але кабріолет тільки один. Цей кабріолет належить колекціонерові Бобу, який купив його в 1956 році на виставці в Нью-Йорку особисто у Енцо Феррарі всього за 9,5 тисяч американських доларів. Зараз вартість Ferrari 250 GT Spyder Convertible оцінюється в 10,0 мільйонів американських доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *