Винахід ксенонових ламп для установки в автомобільні освітлювальні системи стало справжнім подарунком для автомобілістів. Вони не тільки подарували автовласникам дійсно якісне освітлення при будь-яких погодних умовах.Завдяки особливостям конструкції, ці лампочки служать набагато довше, ніж попередні їм галогенки і лампи розжарювання.Це означає, що власнику транспортного засобу доводиться набагато рідше займатися покупкою і заміною освітлювальних приладів для авто.

Кілька слів про ксенонові автолампи
Ксенонова лампа являє собою скляну колбу, наповнену сумішшю інертних газів на основі ксенону. Газова суміш закачується в колбу під великим тиском (близько 30 атмосфер). Також всередині лампи є 2 електрода, їх завдання – здійснити розпал газу. Для цього на електроди подається імпульсна напруга близько 25000 Вольт. Після розпалу, світіння автолампи підтримується подачею напруги близько 85 Вольт, яких цілком достатньо, щоб лампочка давала світло певної яскравості.

Ксенонові автолампочки, в основному, випускають з температурою світіння від 3000 до 8000 Кельвін (вона залежить від складу газової суміші). При цьому простежується закономірність – чим вище температура, тим лампа світить менш яскраво. Також при підвищенні температури колір світлового потоку змінюється від жовто-червоних відтінків до синьо – фіолетових. Оптимальні показники яскравості мають автолампи з температурою світлового потоку 4300 Кельвін. Такі пристрої дають світловий промінь білого кольору, максимально схожий на денне освітлення.

Автолампи з цоколем D2S і D2R

Автолампи з цоколем D2S і D2RПроизводители випускають ксенонові автолампочки для установки в різні роз’єми, але найбільш популярними є пристрої з цоколем D2S і D2R. Цифра 2 – це індекс, який вказує на те, що лампочка належить до другого покоління цих пристроїв. Найпершу ксенонову лампочку з цоколем D2S створила компанія Philips, що є одним з лідерів з виробництва автомобільного ксенону. Такі лампочки розроблялися спеціально для лінзованих оптичних систем. При цьому передбачалося, що в майбутньому виробники транспортних засобів будуть випускати автомашини тільки з цим типом фар.Але автомагнати вирішили інакше, і залишили в багатьох нових моделях машин звичайну нелинзованную оптику. Тому через деякий час виробники ксенонових ламп були змушені розробити ще одну модель ксенону – D2R, призначену для фар з рефлекторної оптикою.

Основною відмінністю D2S від D2R є захисна огорожа на колбі. На колбі лампи D2R нанесено захисну огорожу, а на D2S немає. Нижче представлені схеми ламп D2S і D2R, де можна відразу помітити всі основні відмінності D2S і D2R.

D2R лампи – для рефлекторної оптики.
D2S лампи – для лінзованої оптики.

Всі автомобільні ксенонові лампи, у тому числі і D2S і D2R являють собою запаяні скляні колби, наповнені сумішшю газів на основі ксенону. Істотною відмінністю таких ламп від традиційних галогенових є те, що в них не використовується нитка розжарення, яка є основним джерелом передчасного виходу з ладу.

D2S лампи – для лінзованої оптики.
D2R лампи – для рефлекторної оптики.

Ксенонова лампа D2S, так само як і лампа D2R, має мале споживання потужності — 35W (D2S 35W, D2R 35W). Це є однією з переваг ксенону перед галогеном. На даний момент стають актуальними світлодіодні лампи, у яких споживання енергії дуже низьке, близько 9W.

Світлова температура. Ксенонові лампи D2S і D2R розрізняються за таким показником, як світлова температура. Чим вище Світлова температура ксенонової лампи, тим нижче освітленість. Наша компанія пропонує ксенонові лампи з різною світловою температурою. У нас Ви можете: купити лампи D2S, купити лампи D2R. Для зручності Вашого вибору ми склали таблицю з найбільш поширеними лампами D2S і D2R.

«Штатний колір» ксенону є 4200K-4300K. При цьому кольорі досягається найвища освітленість. Ми радимо температуру не вище 5000K.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *