7 великих плюсів і 5 відносних мінусів Cadillac Escalade

0

Він залишається справжнім американським автомобілем — унікальним вибором для тих, хто любить і може собі дозволити важкий позашляховик.

Серед важких кросоверів Escalade займає особливе місце завдяки своєму походженню. Він не гірше і не краще конкурентів. Він інший: зі своїми особливостями, унікальними плюсами і, на жаль, з деякими мінусами, з якими хтось може ужитися без проблем, а хтось-ні.

Щоб було легше зрозуміти, чи варто розглядати цей автомобіль як свою наступну машину, перерахуємо найсильніші та найслабші сторони Cadillac Escalade четвертого покоління, який, на щастя, все ще залишається справжнім американським автомобілем.

Всі проблеми — в топку!

Головним плюсом позашляховика є його 6,2-літровий мотор. По-перше, він атмосферне, по-друге, — 8-циліндровий V—подібний, завдяки чому володіє величезним крутним моментом, здатним, здається, зірвати двигун з кріплень під час різких прискорень. По-третє, він прекрасно звучить, а в-четверте, звучить він тільки під час розгонів — в інший час його не чути. Технічні показники: 426 к. с. і 621 Нм з розгінною динамікою 6,5 секунди до 100 км/ч. А ще він дуже швидко прогрівається.

Говорячи про витрату, слід згадати дуже різні відгуки власників — хтось укладається в заявлені 17 літрів на 100 км, а у кого-то витрата досягає 25, а то і 30 літрів. Двигун здатний відключати половину своїх циліндрів, тому витрата багато в чому залежить від манери водіння.

Трап поданий

Важливим плюсом, враховуючи величезні габарити автомобіля і його майже 1,9-метрову висоту, стало зручність посадки в салон. При відкриванні будь-двері з-під днища автомобіля виїжджає дуже широка щабель, на яку можна встати не носочком, як на деяких інших автомобілях, а всією ступнею. Будучи прибраною, щабель щільно притискається до днища і практично не брудниться. Чистими залишаються і пороги Escalade.

Як до себе додому

Салон Escalade, як і належить по класу, дуже просторий, але щоб записати в плюси, одного надлишку простору мало. Він має не тільки відмінно підігнану обшивку, зручні крісла, цифрову панель приладів з проекцією на лобове скло, але і продуману ергономіку. У ньому заховано безліч розеток і USB—роз’ємів — це, напевно, єдиний автомобіль, який, немов будинок або квартира, розрахований на те, що всі сім його пасажирів, ледь влаштувавшись на місцях, відразу починали одночасно заряджати свої гаджети.

Третій і другий ряди сидінь складаються з кнопок, спинки сидінь другого ряду, що регулюються по нахилу, а двері багажника відкривається помахом ноги. Але головне в такому просторому салоні те, що по ньому зручно переміщатися, щось діставати або складати.

…і вібрація п’ятої точки

Технологічність Cadillac Escalade викликає захват у всіх. Він вражає і сенсорними кнопками, і вже згаданою проекцією важливою для водія інформації на лобове скло. Окремим пунктом слід виділити системи безпеки, які, коли ситуація, на їхню думку, стає загрозливою, тремтять в прямому сенсі слова — сидіння водія починає вібрувати, привертаючи увагу зазівався драйвера. Також багато власників відзначають відмінне звучання аудіосистеми і потужний клімат, легко справляється з величезним салоном.

Погане освітлення здатне зіпсувати враження і від автомобіля, і від поїздки. Але до Escalade це не відноситься. Світлодіодні фари автомобіля освітлюють дорогу і узбіччя рівномірним яскравим віялом, а сам колір світіння не стомлює очі. Дальнє світло простягається дуже далеко. вигини нічних доріг не стають несподіванкою для водія. Крім того, автомобіль оснащується системою перемикання ближнього світла фар на дальній, яка працює цілком виразно і може, при необхідності, відключатися.

Зупинити слона

Який толк може бути від розгінної динаміки при нестачі гальмівної, тим більше у автомобіля масою більше 2,6 тонни? Нерідко недостатньо чіпкі гальма стають мінусом автомобіля, але Escalade з ними пощастило. Вони, судячи з відгуків, дещо поступаються гальмам BMW, але перевершують тойотовські і туареговские. Власники відзначають їх виразність і легкість.

Слідом за кермом

Незважаючи на рамну конструкцію, велику масу і інерцію, Escalade відрізняється хорошою керованістю. Всупереч очікуванням, позашляховик відмінно проходить повороти і слухається керма, моментально змінюючи траєкторію. Крени, звичайно, присутні, але, як зазначає більшість власників, тільки на дуже великих для маневрів швидкостях, коли пасажирам доводиться триматися за поручні або підлокітники.

Настав час описати мінуси автомобіля — деякі з них невіддільні від плюсів.

Кінь д’артаньяна

Плюси керованості з’явилися у важкого позашляховика не просто так. Щоб на автомобілі було не страшно їздити, інженери зробили його підвіску надмірно жорсткою. Власники описують її як «труську», що позначається на комфорті при їзді по російських дорогах.

Гадство-ретроградство

Нарікання викликає і 6-ступінчастий автомат, що працює з деякими затримками. Але більше всього власникам не подобається його класичний американський важіль перемикання, по-старому стирчить з рульової колонки і видає звуки типу «хрясь» при зміні положень. Наявним режимом перемикання передач вручну ніхто навіть не думає користуватися.

Трохи не подумали

Камери кругового огляду прекрасно працюють вдень, передаючи на монітор відмінну картинку, але вночі від них набагато менше толку. А точніше, його майже немає. Подейкують, що в США компанія проводила заміну відеокамер, настільки вони виявилися марними в темний час доби.

Не розуміють власники Escalade і відсутності омивача фар на такому дорогому автомобілі, у якого є навіть омивач об’єктива камери заднього виду. Проблема виявилася настільки гострою, що багато майстерні сьогодні пропонують послуги з установки на Escalade нештатного омивача. Подібні бентежать недоробки типові для американського автопрому. Наприклад, спочилий Hummer H2 ні в одній зі своїх комплектацій не мав парктроніків. Ні задніх, ні передніх.

Не подобається багатьом власникам Escalade і звук закривання дверей автомобіля. Щоб зробити його приємніше, вони встановлюють спеціальні доводчики. Те, що люди готові витрачати на це додаткові гроші і час, говорить багато про що: і про ступінь неприємності звуку, і про велику любов власників до своїх Кадилаків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *