Audi RS Q8 2020-новий надшвидкий кросовер зі спортивним характером

0

Static photo Colour: Java Green

Підрозділ “Ауді Спорт«, що відповідає за випуск найбільш» гарячих” моделей, вийшов за рамки звичного асортименту, представивши слідом за RS6 і RS7 в 2019 році надшвидкий позашляховик Audi RS Q8.

Очікується, що при запуску у виробництво цей автомобіль стане прямим конкурентом Порше Кайен Coupe Turbo S, а також зможе посперечатися в лідерстві за швидкістю з 567-сильним Рендж Ровер Sport SVR.

Зовнішній дизайн Audi RS Q8

Нова модель Rally Sport серії відрізняється від звичайного позашляховика Q8 більш спортивним зовнішнім виглядом, як і інші RS-версії Ауді, виділяється:

  • агресивним обвісом;
  • збільшеними передніми повітрозабірниками;
  • великою темною решіткою радіатора;
  • овалами виступаючих ззаду тюнінгових вихлопних труб;
  • великим заднім спойлером;
  • стильними легкосплавними дисками з оригінальним малюнком;
  • матричними передніми фарами (в багатій комплектації).

Покупцям кросовера будуть доступні дев’ять варіантів забарвлення кузова і 22-дюймові 10-спицеві колеса 295/40 в стандартній версії. Опціонально можуть бути встановлені п’ятиспицеві колісні диски 23 ” з шинами 295/35 Pirelli P Zero.

Технічні особливості та характеристики Rally Sport Q8

Rally Sport Q8 має довжину 4986, ширину і висоту – 1995 і 1705 міліметрів відповідно. Колісна база становить 2996 мм, маса порожнього автомобіля дорівнює 2230 кг.

Нова модель RS успадкувала у недавно дебютував позашляховика RS7 Sportback 4-літровий бензиновий мотор V8 з двома турбінами і» мягкогібрідним ” стартер-генератором 48V, видаючи комбіновану потужність 592 К.С. і 800 н·м максимального крутного моменту.

Для максимізації економії палива MHEV трансмісія оснащена системами відключення циліндрів і рекуперації енергії, до швидкості 95,6 км/ч (60 миль в годину) авто з місця здатний розганятися за 3,8 секунди.

У машини передбачено обмеження швидкості за допомогою електроніки на позначці 250 км/год, але при покупці опціонального пакету Dynamic Plus користувачі даного транспортного засобу можуть підвищити обмежувальний поріг до 304 кілометрів на годину.

З інших характеристик і особливостей РС Ку8 варто виділити:

  • масивні гальмівні диски значних розмірів (з діаметром 420 або 440 мм спереду і 370 мм ззаду);
  • амортизатори з регулюванням жорсткості під різні дорожні умови; систему підрулювання задніх коліс для підвищення маневреності і кращої стійкості;
  • електромеханічні стабілізатори поперечної стійкості.

Використання карбоно-керамічних гальм і 10-поршневих супортів забезпечує максимально ефективне гальмування, дозволяє знизити рівень нагріву тертьових деталей в екстремальних дорожніх умовах.

Механічний диференціал стандартно видає розподіл крутного моменту між передніми і задніми колесами 40/60, але при виявленні прослизання він автоматично направляє до 70% крутного моменту на передню або до 85% на задню вісь.

Позашляховик буде випускатися тільки в повнопривідному виконанні, оснащуватися восьмиступінчастою автоматичною трансмісією Tiptronic.

Інтер’єр і багажник

Салон автомобіля в першу чергу привертає увагу ефектними спортивними сидіннями, обтягнутими шкірою Nappa і алькантарою, що мають добре виражену бічну підтримку і тиснені логотипи RS.

Машина наділяється фірмовим 3-спицевим кермом зі шкіряною обробкою і скосом на ободі, а також трьома сенсорними дисплеями з чудовою графікою і відмінною інформативністю:

  • 8,6 ” – являє собою блок управління кліматикою;
  • 10,1 “– є центральним екраном, управляє мультимедійною системою;
  • 12,3 ” – виконує функції цифрової комбінації приладів.

Спеціальні дисплеї RS відображають дані про крутний момент, тиску в шинах, температурі, часу проходження певної ділянки шляху і так далі.

Електроніка проінформує водія про перехід на підвищену передачу при досягненні певної межі оборотів, також тут передбачена Audi Drive Select система з вісьмома різними режимами руху (Auto, Allroad, Comfort, Dynamic, Efficiency, Offroad, індивідуальні настройки RS1 і RS2).

Багажник RS-версії має практично ті ж параметри, що і у базового кросовера Q8, його стандартний обсяг становить 605 літрів, зі складеними спинками задніх сидінь» – 1755 л.

Ще сидіння дивана другого ряду рухаються назад і вперед, за рахунок чого можна оптимізувати розміри багажного відсіку або простір в ногах задніх пасажирів.

Продажі Audi RS Q8 в Європі стартують взимку 2020 року, вартість базової моделі становитиме приблизно 127 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *