Чому нові вантажівки Mercedes позбулися бічних дзеркал, і як вони тепер їздять

0

Днями в Німеччині пройшов показ Mercedes-Benz Actros нового модельного ряду для 2019 року. Машина поточного покоління отримала відразу кілька цікавих технічних нововведень. І хоча авто не відноситься до нового покоління, конструкція зазнала дуже важливі зміни. Варто відзначити, що за мірками галузі, вантажний Actros MP4 досить молодий. Тягачу тільки 7 років, в той час середній вік покоління цього сегмента триває 15-20 років. Чи потрібна вантажівці нова кабіна? Навряд чи вона знадобиться в найближче десятиліття.

І сьогодні Mercedes продовжує працювати над підвищенням рівня комфорту і безпеки водіїв своїх машин. Творці нової моделі дуже пишаються тим, що в їх творінні замість звичної приладової панелі – Мультимедійна. Для легкових автомобілів таке “нововведення” вже мало кого здатне здивувати, проте на вантажівках подібне зустрічається дуже не часто.

Крім цього, німецькі авто обзавелися системою напівавтоматичного управління «Active Drive Assist». З цією системою автопоїзд здатний самостійно розганятися, підтримувати швидкісний режим, утримувати смугу і здійснювати гальмування. Її динамічно доповнює новий асистент контролю за мертвими зонами. Однак, цей асистент був би марний, не будь в машині системі автоматичного гальмування перед пішоходом. Цікаво, що цей же асистент ставиться сьогодні і на автобуси.

Справжнім ноу-хау у вантажівках Mercedes стала відмова від дзеркал бічного виду. Замість них тепер кілька камер з датчиками і сенсорні панелі. Дисплеї діагоналлю 15 дюймів були встановлені на стійки лобового скла. Без дзеркал їздити безпечніше, тому як компактні камери з дисплеями скорочують мертві зони.

Більш того, тягач отримав такі ж» підкатні ” дзеркала, які допоможуть не наїхати на легковий автомобіль, що стрімко з’явився. Дисплеї підтримують систему MirrorCam, яка відображає статус перешкод на шляху машини, в тому числі і відстань до нього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *