Обзори

Екошкіра – що це за матеріал з фото. Властивості і характеристики екошкіри, як відрізнити від натуральної шкіри

Натуральна шкіра виготовляється при обробці шкури тварини. Процедура проводиться в кілька етапів: відмочування, золение, дублення, фарбування і т. д. Будь-яка штучна шкіра – це плівкове полімерне покриття, яке нанесено на ткане, неткане або трикотажне полотно. Плівка екошкіра – поліуретан.

Що таке екошкіра

Це в радянські часи було єдине назва для всіх виробів зі штучної шкіри – дермантин. Зате сьогодні їх не злічити – вініл-шкіра, пвх-шкіра, екошкіра. По суті, відрізняються тільки терміни, адже всі вони позначають приблизно одне й те саме – вироби з неприродною шкіри, однак нехай невеликі відмінності, але вони є.

Що ж таке штучна шкіра? Це різновид спеціального полімерного покриття, яке наноситься на щільний нетканий матеріал. Найчастіше в цих цілях використовують полівінілхлорид – за його властивість не пропускати повітря. Саме з такого матеріалу виготовлена ​​оббивка сидінь громадського транспорту.

Якщо говорити про екошкіру, то тут плівка складається з поліуретану. Такий матеріал коштує дорожче, так як складніше технологія його виробництва. Тут не потрібно додавати спеціальні пластифікатори – все властивості матеріалу закладаються ще на етапі хімічного синтезу речовини. Більш того – на протязі всього періоду, коли річ з екокожі буде служити вам, вона не виділяє ніяких шкідливих речовин, звідси і назва.

Екошкіра – це новий сорт штучної шкіри, який не викликає алергії, пропускає повітря, не має неприємного запаху шкірозамінника. Складається матеріал з шару поліуретану і тканинної основи (100% бавовна). Вироби з екошкіри складно відрізнити від натуральних – вони приємні на дотик, мають презентабельний зовнішній вигляд.

Чим відрізняється екошкіра від штучної шкіри

Поліуретанова шкіра за механізмом вироблення складніше, ніж кожзам з ПВХ. Усі потрібні властивості матеріалу закладаються ще при хімічному синтезі, внаслідок чого пластифікатори ніякі не потрібні. Чим відрізняється екокожа від шкірозамінника? Основна відмінність цих двох матеріалів – будова. Кожзам не може похвалитися морозостійкістю, повітро-і паропроникністю. Їх об’єднує тільки водонепроникність. Як відрізнити екошкіру від натуральної шкіри? Перевірити матеріали можна з допомогою тепла. Натуральну шкіру легко нагріти в долонях, а екокожа завжди буде залишатися холодною.

Екошкіра – плюси і мінуси

Найбільший плюс екошкіра – це ідеальне співвідношення ціни та якості. Матеріал майже ні в чому не поступається за характеристиками натуральній шкірі, а вартість його в рази нижче. Отже, екошкіра – плюси і мінуси:

  • візуально не відрізняється від натуральної шкіри;
  • має мікропори, які дозволяють дихати на відміну від дермантину;
  • незначні деформації можуть швидко затягуватися, завдяки тканинній основі;
  • тривалий термін служби;
  • легкий догляд.

Користь екошкіра очевидна, але пара мінусів теж присутня. Якщо випадково матеріал порізати, то буде видно його тканинна основа. Ще один мінус – психологічного аспекту. Багато людей, купуючи вироби з натуральної шкіри, відчувають відчуття престижу і шику. Екокожа такої емоції дати не може. Хоча останнім часом деякі світові бренди перейшли на випуск цілих колекцій з такого матеріалу, як pu-шкіра.

Авточохли з екошкіри

Після того, як розібралися, екошкіра – що це, можна переходити до виробів, які з неї виготовляють. Власники автомобілів нерідко купують чохли, виготовлені з цього матеріалу. Підтримуючи свій статус, водії дорогих і престижних іномарок воліють використовувати для цих цілей штучну замшу, натуральну шкіру або алькантару. Автомобільні чохли з екошкіри більш прості і дешеві, тому підходять для власників більш демократичних машин. Судячи з відгуків автомобілістів, після покупки таких чохлів:

  • змінюється в кращу сторону інтер’єр салону;
  • сидіти на шкіряних сидіннях набагато приємніше;
  • немає ефекту прилипання в жарку погоду;
  • матеріал не протирається, не тріскається.
360Auto

Recent Posts

640-сильний Range Rover Sport від Manhart готовий зіпсувати вам день

Всього буде побудовано 10 екземплярів SV 650 Компанія Manhart Performance звернула свою увагу на новий…

3 місяці ago

Як розшифрувати позначення моделі BMW

Імена важливі в автомобільному світі. Одні бренди називають моделі пізнавано та яскраво, інші зашифровують у…

4 місяці ago

Загорівся чек двигуна на Пежо (206, 207, 307, 308, 407, 408,): причини, як скинути09/10 2023 4265

Сигнал Peugeot Check Engine загоряється для того, щоб повідомити, що в двигуні або системі випуску…

6 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Ніссан Ноут (Nissan Note): як скинути, що робити

Індикатор Check engine на приладовій панелі часто з'являється несподівано. Зазвичай неможливо відразу визначити причину його…

6 місяців ago

Горить або моргає чек двигуна на Кіа Сід (Kia Ceed): як скинути, троїть двигун

Індикатор Check Engine загоряється, коли комп'ютер автомобіля виявляє несправність. Це може бути як незначна, так…

6 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Кіа Спортейдж 1, 2, 3 або 4: причини несправності

Електронний блок управління оцінює проблеми, контролюючи датчики і інтерпретуючи отримані від них дані, і розділяє…

6 місяців ago