Обзори

Електро-позашляховик GMC Hummer EV показаний як серійна модель

В роки розквіту, компанія Hummer отримувала левову частку свого доходу від моделей H2 і H3. Пам’ятаючи про ті славні часи, GMC відроджує популярний сегмент на чистій енергії з моделлю Hummer EV.

Електро-позашляховик GMC Hummer EV вперше представили в рекламному ролику під розповідь Леброна Джеймса в рамках баскетбольного турніру NCAA. Модель слід по стопах пікапа, з характерною передньою частиною і світиться радіаторної гратами в обрамленні тонких фар з боків. Нижче знаходиться масивна захисна платина і виступаючі D-образні Буксирувальні кільця.

Ззаду вигляд нового GMC Hummer EV задають опуклі крила і вертикальне Вітрове скло. Дах перенесена від пікапа і складається з знімних панелей, які складаються в багажнику. Однак великою новиною є закрита задня частина з повнорозмірним запасним колесом на двері багажника.

Незважаючи на те, що GMC Hummer EV солідно виглядає навіть в стандартній формі, покупці зможуть повністю індивідуалізувати свій електромобіль використовуючи близько 200 опцій зі стандартного конфігуратора. Також позашляховик буде доступний з пакетом Extreme Off-Road.

П’ятимісний салон позашляховика в значній мірі такий же, як у пікапа. Тут водій знайде 12,3-дюймовий цифровий кокпіт, а також 13,4-дюймову інформаційно-розважальну систему. Серед фірмових фішок є система напівавтономного руху Super Cruise і режим їзди боком за принципом краба.

У режимі Super Cruise позашляховик здатний самостійно рухатися по більш ніж 320 000 км сумісних доріг в США і Канаді, а поліпшена версія даного режиму передбачає також можливість автоматичної зміни смуги руху.

Як і пікап, позашляховик заснований на платформі GM Ultium і буде випущений у вітальній комплектації Edition 1 зі старту виробництва на початку 2023 року. Ціна GMC Hummer EV складе $105 595.

Ще за $ 5 000 покупець зможе додати вищезгаданий пакет Extreme Off-Road, який включає 18-дюймові колеса з 35-дюймовими позашляховими шинами. Далі за списком в пакеті передбачений захист днища, надпотужні Півосі і систему UltraVision, що забезпечує широке охоплення панорами навколо позашляховика.

В основі GMC Hummer EV Edition 1 буде лежати тримоторна трансмісія, що розвиває до 830 к.с. потужності і жахливі 15 592 Нм крутного моменту. Це дозволяє позашляховику розганятися з 0 до 96 км/год приблизно за 3,5-секунди. Запас ходу очікується близько 483 км, проте пакет Extreme Off-Road скоротить цю відстань до 451 км.

Навесні 2023 року Hummer випустить модифікації 2x і 3x. остання отримає ту ж трансмісію, що і Edition 1, але позбудеться деяких опцій, що дозволить знизити базову ціну до $99 995. Ще дешевше електро-позашляховик буде в модифікації 2x вартістю від $89 995 на основі двомоторної трансмісії потужністю 625 к.с. і крутним моментом 10 033 Нм. Запас ходу такої версії складе більше 483 км, проте її динамічні характеристики не озвучені. Пакет Extreme Off-Road також буде доступний для 2x і 3x.

Найдешевший GMC Hummer EV запустять лише навесні 2024 року за ціною від $79 995, теж з двома електродвигунами і потужністю 625 к. с., зарядкою на 400 Вольт і акумулятором зменшеної ємності з запасом ходу близько 402 км, проте його покупці зможуть докупити технологію зарядки на 800 Вольт і акумуляторну батарею більшого розміру, що забезпечує дальність поїздки 483+ км.

Говорячи про характеристики, GMC заявляє про вражаючі кути з’їзду і в’їзду, а також про малий діаметр розвороту в 10,8-метра, що стало можливим завдяки повнокерованому шасі вже в стандартній комплектації 2x, 3x і Edition 1.

360Auto

Recent Posts

640-сильний Range Rover Sport від Manhart готовий зіпсувати вам день

Всього буде побудовано 10 екземплярів SV 650 Компанія Manhart Performance звернула свою увагу на новий…

4 місяці ago

Як розшифрувати позначення моделі BMW

Імена важливі в автомобільному світі. Одні бренди називають моделі пізнавано та яскраво, інші зашифровують у…

4 місяці ago

Загорівся чек двигуна на Пежо (206, 207, 307, 308, 407, 408,): причини, як скинути09/10 2023 4265

Сигнал Peugeot Check Engine загоряється для того, щоб повідомити, що в двигуні або системі випуску…

7 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Ніссан Ноут (Nissan Note): як скинути, що робити

Індикатор Check engine на приладовій панелі часто з'являється несподівано. Зазвичай неможливо відразу визначити причину його…

7 місяців ago

Горить або моргає чек двигуна на Кіа Сід (Kia Ceed): як скинути, троїть двигун

Індикатор Check Engine загоряється, коли комп'ютер автомобіля виявляє несправність. Це може бути як незначна, так…

7 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Кіа Спортейдж 1, 2, 3 або 4: причини несправності

Електронний блок управління оцінює проблеми, контролюючи датчики і інтерпретуючи отримані від них дані, і розділяє…

7 місяців ago