HONDA E СТАНЕ СЕРІЙНИМ ЕЛЕКТРОМОБІЛЕМ

0

ЯПОНЦІ НЕ ТІЛЬКИ ПІДТВЕРДИЛИ СТАРТ ВИРОБНИЦТВА, А Й ІМ’Я СВОГО НОВОГО ПРОДУКТУ.
Honda Prototype дебютувала на Женевському автосалоні і була вже тоді практично серійним автомобілем. Точніше – на 98 відсотків. Два відсотки це останні настоянки програмного забезпечення і силової установки. Зовнішність Honda e навряд чи зміниться, оскільки перший прототип Honda Urban EV , показаний ще в Франкфурті 2017 року вже було серйозно доопрацьований.

Honda додала ще пару дверей, причому дверні ручки задніх – заховані в задній стійці даху. Загальний габарити Honda e дещо збільшилися, а розміри коліс стали трохи більш приземленими. І хоча стиль вже практично серійного продукту відрізняється від першого концепту, Honda e все одно радикально відрізняється від всієї модельної гами компанії.

Дизайнери черпали натхнення в класичній Honda Civic першого покоління. І електромобіль збереже компактний кузов. Його довжина складе 3,895 метра, ширина – 1,750, а висота – 1,495 метра. І це менше, ніж у конкурентів BMW i3 і Renault Zoe. При цьому Honda пропонує чотири повноцінні місця в салоні.

Хонда e буде побудована на новій платформі, запас ходу заявлений на рівні 195 кілометрів, хоча ніяких цифр японці поки не опублікували. Імовірно Honda e буде оснащуватися акумулятором ємністю в 30 кВт / год, а це менше половини того, що пропонує в Європі Kia e-Niro , наприклад.

Салон серійної Honda e побудований на основі інтер’єру прототипу. Тут домінують екрани. Два 12,3-дюймових монітора, розташованих поруч, створюють єдиний екран, який разом з цифровими приладами, розтягнувся на всю ширину приладової панелі. А в її кутах прибудовані ще два шестидюймових екрану, які виконують функцію дзеркал заднього виду.

Потрібно пам’ятати, що в Японії використання камер замість дзеркал заднього виду вже легально, у всіх інших країнах питання поки розглядається.

Поки немає відомостей про ціну серійної Honda e, яка з’явиться у продажу вже в 2020, при цьому в Європі почався ажіотаж. Британське відділення Honda, наприклад, отримало вже близько 6 500 заявок на новий електромобіль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *