Mercedes-Benz GLA – передньо- або повнопривідний преміальний кросовер компактної категорії, який може похвалитися виразним обличчям, сучасним і «породистим» салоном, продуктивної технічної складової і багатим набором опцій…

Даний автомобіль націлений, в першу чергу, на амбітних і енергійних молодих людей з хорошим рівнем доходу, які ведуть активний спосіб життя і «йдуть в ногу з часом»…

Світова прем’єра Mercedes-Benz GLA чергового, другого за рахунком, покоління із заводським індексом H247, який завершив формування актуальної лінійки компактних автомобілів німецької марки, відбулася 11 грудня 2019 року, причому – виключно у віртуальному форматі.

В результаті реінкарнації автомобіль еволюціонував зовні, перебрався на новий модульний “візок«, не змінившись в розмірах, але ставши при цьому просторіше в салоні за рахунок збільшеної бази коліс, а також поповнив свій функціонал новими, не доступними раніше, “прибамбасами”.

Екстер’єр» другого “Mercedes-Benz GLA витриманий в дусі “старших” кросоверів марки, чому виглядає SUV привабливо, збалансовано і в міру агресивно, а ряд деталей (наприклад, обвіс з незабарвленого пластику) надають його вигляду дещицю солідності і позашляховості.

Напористий передок з насупленими довгастими фарами, «фамільною» гратами радіатора і рельєфним бампером, енергійний силует з похилим дахом, виразними бортами і округлено-квадратними арками коліс, витончена корми з красивими ліхтарями і двома овальними вихлопними патрубками, інтегрованими в бампер, – автомобіль дійсно хороший собою, з якого ракурсу не глянь.

Розмір і вага

В довжину Mercedes-Benz GLA-class другої генерації налічує 4410 мм, в ширину – 1834 мм, у висоту-1611 мм. Колісна база поширюється у п’ятидверки на 2729 мм, а її дорожній просвіт становить досить скромні 154 мм.

У спорядженому стані машина важить від 1485 до 1600 кг в залежності від модифікації.

Інтер’єр

Всередині компактний кросовер “хизується” сучасним, “породистим «і дорослим оформленням в стилі інших моделей Mercedes-Benz – рельєфний мульти-кермо з трьохспицевим ободом, трохи підпиляним в нижній частині, і віртуальний» інструментарій«, згрупований в один блок і поміщений під єдине скло з тачскріном інформаційно-розважального комплексу (в» базі” діагональ дисплеїв – 7 дюймів, а в більш дорогих версіях – 10.25 дюйма).

Інтер’єр скроєний виключно з преміальних матеріалів обробки і здатний похвалитися добротним рівнем виконання.

У салоні» другого ” Mercedes-Benz GLA достатньо місця для водія і чотирьох його супутників, проте все-таки ззаду з максимальним комфортом сядуться тільки двоє. У передній частині розміщені крісла з вираженим бічним профілем, широкими діапазонами регулювань і підігрівом, а на другому ряду – комфортабельний диван, що настроюється в поздовжньому напрямку (в інтервалі 140 мм) і по куту нахилу спинки.

Кросовер має в своєму арсеналі правильний за формою багажний відсік з рівними стінками і широким отвором, який в стандартному стані може поглинути до 435 літрів поклажі.

Спинка заднього дивана « “розпиляна «на три секції в співвідношенні» 40:20:40”, складається врівень з підлогою, збільшуючи місткість вантажного відділення до 1430 літрів.

ТЕХНІЧНІ характеристики

Mercedes-Benz GLA другого покоління пропонується з двома алюмінієвими бензиновими «четвірками», оснащеними турбонаддувом, безпосереднім уприскуванням пального, ланцюговим приводом 16-клапанного ГРМ, фазообертачами на впуску і випуску і механізмом регулювання ходу впускних клапанів:

Під капотом базової версії GLA 200 ховається двигун робочим об’ємом 1.6 літра, що генерує 163 кінські сили при 5500 об/хвилину і 250 Нм крутного моменту при 1620-4000 об/хвилину.

“Топовий” варіант GLA 250 4MATIC приводиться в рух 2.0-літровим агрегатом, який виробляє 224 к.с. при 5500 об/хвилину і 350 Нм пікової тяги при 1800-4000 об/хвилину.

“Молодша” модифікація комплектується виключно 7-ступінчастим преселективним “роботом” 7G-DCT і провідними колесами передньої осі, в той час як «старша» може похвалитися 8-діапазонним «преселективом» 8G-DCT і повнопривідною трансмісією з багатодисковою муфтою, здатною передавати до 50% моменту на задні колеса.

Динаміка, швидкість і витрата пального

Прискорення з 0 до 100 км/год займає у компактного кросовера 6.7-8.7 секунди, а його «максималка» не перевищує 210-240 км/ч.

У змішаному циклі п’ятидверка в середньому перетравлює від 5.9 до 7.1 літра палива на кожну «сотню» пробігу в залежності від версії.

Конструктивні особливості

В основі Mercedes-Benz GLA-class з індексом H247 знаходиться серйозно перероблена “візок” минулої моделі під назвою MFA2, що має на увазі поперечне розташування двигуна і переважно сталевий кузов (з широким застосуванням високоміцних сортів сталі).

І спереду, і ззаду автомобіль оснащений незалежними підвісками зі стабілізаторами поперечної стійкості: в першому випадку – стійки МакФерсон, у другому – багатоважільна система.

Стандартно вседорожнику покладений рейковий рульовий механізм з електричним підсилювачем управління і змінним передавальним відношенням. » По колу ” машина забезпечена дисковим гальмами (спереду – Вентильованими), що працюють спільно з ABS, EBD і BAS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *