Hyundai Palisade-передньо – або повнопривідний SUV повнорозмірної категорії, що є “головнокомандувачем” модельного ряду південнокорейського автовиробника, який втілює в собі монументальну зовнішність, сучасний і практичний салон і продуктивну техніку … його основна цільова аудиторія – сімейні чоловіки з хорошим рівнем доходу, які мають кількох дітей, які в автомобілі цінують, в першу чергу, комфорт і безпеку…

Світова прем’єра величезного кросовера, названого на честь багатого прибережного району Лос-Анджелеса і позиціонується мало не в якості «преміальної моделі», відбулася в останніх числах листопада 2018 року на міжнародному Лос-Анджелеському автошоу. Влітку 2019-го стартували його продажі в США… а в 2020-му «він планує» дістатися і до ринку України.

У модельній гамі Hyundai автомобіль змінив позашляховик Grand Santa Fe (в США відомий як Santa Fe XL), але при цьому перевершив свого попередника практично в усіх напрямках: став значніше зовні, укрупнився в розмірах, отримав більш презентабельний і функціональний салон з семи – або восьмимісної компонуванням і «озброївся» сучасної і продуктивної «начинкою».

Зовні Hyundai Palisade дійсно вражає своїм розмахом, але поряд з цим виглядає цілком собі привабливо, збалансовано і презентабельно, а в його обрисах присутні як «фамільні» риси південнокорейської марки, так і самобутні дизайнерські рішення.

Монументальний фасад автомобіля вінчають масивна восьмикутна решітка радіатора, оточена двоярусною світлотехнікою, і рельєфний бампер із захисною вставкою сріблястого кольору в нижній частині, а його грунтовна корми несе на собі елегантні ліхтарі, що розташувалися по краях багатогранної багажної двері, і акуратний бампер зі здвоєними трапецієподібними патрубками вихлопної системи.

У профіль кросовер демонструє величні, але зовсім не великовагові обриси з довгим капотом, розвиненими “м’язами” округлено-квадратних колісних арок, виразними “сплесками” на боковинах і затемненої задньої стійкого даху.

“Палісад” є характерним представником сегмента повнорозмірних SUV і має відповідні габаритні розміри: в довжину він налічує 4981 мм, з яких на 2900 мм простягається міжосьова відстань, в ширину укладається в 1976 мм, а у висоту не перевищує 1750 мм. За замовчуванням кросовер “спирається «на дорогу колесами розмірністю 245/60 R18, а в» топових” модифікаціях – 245/50 R20.

Інтер’єр всередині Hyundai Palisade може похвалитися витонченим, сучасним і» породистим ” оформленням, підкріпленим ретельно продуманою ергономікою, високою якістю виготовлення і переважно добротними матеріалами обробки. Прямо перед водієм – важкий мульти-кермо з трьохспицевим ободом і рельєфною будовою і «ошатна» комбінація приладів, на якій уживаються два аналогових циферблата і «цифровий кластер» між ними. По центру передньої панелі височіє 10.25 – дюймовий тачскрін мультимедійного комплексу (в «базі»-8-дюймовий), в той час як блок кліматичної установки, кнопковий пульт «автомата» і шайба вибору їздових режимів розташовуються на високому центральному тунелі.

За замовчуванням Hyundai Palisade володіє восьмимісним компонуванням салону, при цьому “галерка” завжди розрахована на розміщення трьох пасажирів.

На другому ряду встановлюється комфортабельний тримісний диван, який може бути замінений на два «капітанських» крісла з відкидними підлокітниками. Переднім же седокам покладаються ергономічні сидіння з виразними валиками бічної підтримки і великими інтервалами регулювань.

Всі три ряди сидінь забезпечені електроприводом, а перші два здатні похвалитися ще підігрівом і вентиляцією.

При “повній посадці” обсяг багажного відсіку у кросовера становить цілком собі пристойні 510 літрів. Третій і другий ряди складаються за допомогою електроприводу в абсолютно рівну площадку: в першому випадку місткість «трюму» доходить до 1297 літрів, а в другому – перевалює за 2000 літрів (по американському стандарту SAE).

ТЕХНІЧНІ характеристики для “палісаду «заявлено два силових агрегату на вибір:

підкапотний відсік бензинових модифікацій зайнятий 3.8-літровим шестициліндровим» атмосферником” робочим об’ємом 3.8 літра з V-подібним компонуванням, алюмінієвими блоком і головкою циліндрів, безпосереднім уприскуванням палива, 24-клапанним ГРМ і налаштованим фазами газорозподілу, що виробляє 295 кінських сил при 6000 об/хвилину і 355 Нм крутного потенціалу при 5000 об/хвилину.

Дизельним версіями покладається 2.2-літрова «четвірка» з рядною архітектурою, системою акумуляторного «живлення», турбокомпресором і 16-клапанним ГРМ типу DOHC, який, за попередніми даними, генерує 202 к.с. при 3800 об/хвилину і 440 Нм пікової тяги при 1750-2750 об/хвилину.

Стандартно на автомобіль встановлюються 8-діапазонний гідромеханічний “автомат”, який здатний без сторонньої допомоги переходити в паркувальний режим при виключенні мотора або відкриванні однієї з дверей, і передньопривідна Трансмісія.

За доплату автомобіль комплектується інтелектуальним повним приводом HTRAC з електроннокерованою багатодисковою муфтою, що перекидає при необхідності момент на колеса задньої осі.

В основі “Палісада «лежить» передньопривідна” платформа, запозичена у Santa Fe четвертого покоління, з поперечним базуванням двигуна і несучим кузовом, силова конструкція якого на велику частку складається зі сталі високоміцних марок.

Спереду кросовер володіє незалежною підвіскою типу МакФерсон, а ззаду – багатоважільною архітектурою, але в обох випадках має звичайні пружини, гідравлічні амортизатори і стабілізатори поперечної стійкості.

Автомобіль укомплектований рульовим управлінням з активним електричним підсилювачем, закріпленим на рейковому механізмі, а на всіх його колесах укладені вентильовані дискові гальма, доповнені ABS, EBD та іншими електронними «примочками».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *