Land Rover Defender 2020: легенда повертається з новим світоглядом і передовими технологіями

0

Перед нами один з кращих позашляховиків у світі

Компанія Land Rover, представивши на Франкфуртському автосалоні нове покоління свого легендарного Defender’а не тільки показала і довела, що залишається однією з компаній-лідерів світового автопрому, а й окреслила шляхи і горизонти розвитку офф-роуд-тематики в XXI столітті.

Перед нами дійсно один з кращих позашляховиків в світі, який може встати в один ряд з найбільш технологічно просунутими позашляховиками.

На основі нової архітектури D7x, Новий Defender буде запущений навесні 2020 року в конфігурації Defender 110, доступної з компонуванням сидінь 5 + 2 і в чотирьох окремих пакетах аксесуарів (Explorer, Adventure, Country і Urban).

Пізніше до нього додасться короткобазний Defender 90.

У Land Rover стверджують, що 2020 Defender є найбільш жорстким і самим просунутим автомобілем бренду: він поєднує в собі нову конструкцію кузова з просунутими технологіями і перевіреними інженерними рішеннями.

Але і це ще не все. Англійці вирішили додати до солідних позашляхових якостей, завжди відрізняли Defender, зовнішнього лиску, джентльменського шику. Тобто ті якості, які завжди були притаманні більш “світським” моделям-Discоvery і Range Rover. У Land Rover зробили машину, на якій доречно вибратися і в круту «непролазь», і відправитися в Букінгемський палац або в Ковент-Гарден в крайньому випадку. На зміну накачаному “Захиснику” в екіпіровці спецназу прийшов секретний агент в смокінгу.

Цей союз позашляховика і автомобіля з люксовим комфортом відкриває новому поколінню Defender дорогу в XXI. І ставить в один ряд з кращими зразками в своєму класі.

Екстер’єр? Революція, сер

Зовні новий Defender отримав повний редизайн. Фронтальний і бічний погляд показують, наскільки сильно спорідненість його з Discavery. Ті ж породисті обводи, гармонійні пропорції. Дуже багато світла по всьому периметру, включаючи і панорамний дах. При цьому він має мінімальні передні і задні звиси і високі пороги для підйомів з крутим градієнтом, відкидну задні двері багажника і запаску зовні.

Покупець отримає на вибір 12 варіантів коліс: від білих сталевих 18-дюймових до 22-дюймових легкосплавних.

Інтер’єр? Революція триває

Радикальний перехід від спартанської обстановки до концепції “дорожній комфорт понад усе” відбивається і в оформленні та обробці салону. Перш за все це відноситься до місця водія, точніше пілота. У його розпорядженні високотехнологічна приладова панель з цифровими приладами, центральний сенсорний екран головний дисплей, оснащений фірмовою системою електронного автомобіля наступного покоління (EVA 2.0). Вона підтримує апдейт по повітрю.

Більшість функцій контролю та управління розміщено на головній Інфо-розважальній системі, так що кермо стало практично “чистим”. Всі пасажири в салоні можуть користуватися Wi – Fi і мобільним зв’язком 5G.

Людині, що сидить за кермом Дефендер, пропонується великий пакет асп-систем: адаптивний круїз-контроль і монітор при русі заднім ходом, аварійне гальмування, контроль руху в смузі, розпізнавання дорожніх знаків, монітор стану водія, а також передні і задні парктроніки.

Окремо про можливості трансформації салону. Шедевром практичності є центральне сидіння переднього ряду. Воно дозволяє вільно розміститися трьом пасажирам на першому ряду. Defender 110 комплектується набором сидінь за формулою 5+2. Defender 90 вміщує 6 осіб.

Дорожні і позашляхові характеристики

2020 Defender і Discovery крім зовнішності мають і загальну несучу алюмінієву платформу D7. “Захисник” може забратися в дуже далеку глушину: кліренс 291 мм, Максимальна глибина броду 90 см. Легкий монокок кузова дає незвичайну жорсткість-в 3 рази більшу, ніж традиційна рамна конструкція. Це створює відмінну основу для незалежної підвіски, 2-швидкісної роздавальної коробки і постійного повного приводу.

Максимальна буксирувальна маса нового Дефендера становить 3 720 кг.

Для подолання офф-роуду тут вперше застосована електронна система Terrain Response, яка в автоматичному режимі вибирає ходові настройки в залежності від конкретних дорожніх умов.

Силова установка 2020 Defender

Європейським клієнтам будуть запропоновані 2 варіанти дизельних двигунів об’ємом 2 літри з продуктивністю 197 і 237 к. с. відповідно. Гібрид додасться в 2021 році.

Для американського ринку буде запропонована багатша палітра. Вони зможуть вибрати або 2-літровий 4-циліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом, або 3-літровий 6-циліндровий гібрид. Перший видає 300 «коней» і забезпечує розгін до «сотні» за 8,1 с. Другий оснащений 2-швидкісним турбонагнітачем або электронагнетателем, які забезпечують 400 л. с. і спуртуют до 100 км/год за 5,8 с.

Обидві силові установки агрегатуються 8-ступінчастим автоматом ZF і 2-швидкісний “роздаткою”.

Ціна
За Defender 110 прайс-лист починається з $ 50 000.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *