Mercedes відмовляється від мотора V12

0

Ціла епоха Mercedes-AMG незабаром кане в лету. У компанії заявили, що мотор V12 більше не будуть ставити на машини компанії після того, як закінчиться виробництво моделі S65.
Невеликою втіхою для фанатів марки стане той факт, що хоча б V8 з подвійним турбонаддувом продовжить своє існування, однак і його торкнуться зміни. Планується, що силова установка стане гібридної і її доповнить електричний мотор.

Перше застосування гібридного V8 очікується в новій моделі AMG GT 4-Door. Їй додадуть електромотор потужністю 134 к.с., що дозволить вичавити з силової установки більше 800 конячок, що здавалося просто неймовірною цифрою ще кілька років тому.

Втім, і V8 може протриматися недовго, якщо темпи електрифікації автомобілів зростуть. Mercedes не береться прогнозувати, скільки ще проіснує V8, і що, наприклад, він може піти за V12 в найближчому майбутньому.

За словами компанії, він мають 10-річний план розвитку, але далі ніж на 5 років вперед німецький автогігант не дивиться, так як стратегія і цілі компанії постійно коригуються.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *