Новий BMW X6 отримав 523-сильний V8 твінтурбо

0

Це вже третє покоління найбільшого позашляхового купе BMW, яке тепер стало одним з найбільш технологічно складних автомобілів баварців.
Як і його рідний брат BMW X5, нове позашляхове купе від BMW побудовано на платформі BMW Cluster Architecture (CLAR), але в Мюнхені вважають, зовсім не платформа зробить новий Х6 популярним, а зовнішність нового позашляховика. І радіаторна решітка з підсвічуванням буде грати чи не вирішальну роль.

Але нова платформа все ж є, і вона дозволяє використовувати Х6 нові силові установки. В базі, а це моделі BMW sDrive40i і BMW xDrive40i, новий Х6 отримає знамениті трилітрові рядні “шістки” з турбонаддувом потужністю 335 к. с. і крутний моментом 447 Нм. Це на 33 сили і 47 Нм більше, ніж пропонувала BMW X6 попереднього покоління. До першої сотні нове позашляхове купе розганяється з таким мотором за 5,2 секунди у версії sDrive, а повнопривідний xDrive – за 5,3.

Більш потужна версія BMW X6 M50i отримала 4,4-літровий V8 з подвійним турбонаддувом. Це двигун видає 523 к. с. потужності і 750 Нм крутного моменту. Тут приріст у порівнянні з попередником склав 78 сил і 100 Нм. До сотні така Х6 розганяється всього за 4,1 секунди. Це на півсекунди швидше машини попереднього покоління.

Максимальна швидкість обмежується електронікою на рівні 250 км/ч. При цьому BMW вважає, що це не лише швидкісний позашляховик, але і помічник мандрівника. З пропонованим заводським зчіпним пристроєм, машина буксирує причіп вагою до 3 260 кг.

Обидва двигуни працюють в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, передня підвіска вже традиційно двохважільна, а задня – багатоважільна. Така система підвіски додає BMW маневреності і керованості на високих швидкостях.

В якості опції BMW пропонує для Х6 спеціальний позашляховий пакет, який включає пневматична підвіска на обох осях, задній диференціал, спортивний диффернциал M Sport з електронним управлінням і чотири режиму їзди по бездоріжжю: сніг, гравій, пісок або камені.

У салоні нового BMW X6 з’явилася сьома версія BMW Live Cockpit зі стандартним iDrive. Він включає в себе 12,3-дюймовий цифровий екран приладової панелі і такий же за розмірами сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, що реагує на голос і жести.

Всі можливі сучасні системи безпеки зібрані в BMW Active Driving Assistant. По суті це самий просунутий «радіолокаційний» круїз-контроль з усіма можливими функціями. І це вже в базі. За доплату можна отримати практично все, що сьогодні випускається в світі електронної безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *