Паркетник Kia Niro другого покоління: тепер вся гама

0

Компактний паркетник Kia Niro другого покоління дебютував ще у листопаді минулого року. Але спочатку світло побачила лише одна версія: базовий гібрид без можливості підключення до розетки поки що продається лише у Південній Кореї за ціною від 22 тисяч доларів. А повноцінну прем’єру всієї гами Kia зараз провела у Європі. Кросовер Niro першого покоління тут знайшов 310 тисяч покупців, причому у Франції він навіть став бестселером марки: минулого року тут було продано 9500 штук, включаючи 6300 електромобілів.

Як і попередник, новий Niro запропонований у трьох модифікаціях. Компанію базовому гібриду склали гібрид Niro PHEV, що підзаряджається, і повноцінний електромобіль Niro EV. Обидві гібридні версії мають однакову «бензинову» частину: атмосферник 1.6 GDI, що працює за економічним циклом Аткінсона, видає 105 л. та 144 Нм. Шестиступінчастий “робот” з двома зчепленнями – той же, що у колишньої моделі, але без задньої передачі! Розробники пишаються, що це дозволило зменшити масу агрегату на 2,3 кг, а за реверс тепер відповідає виключно електродвигун.

У базового гібрида електрична частина така сама, як у Niro минулого покоління. У коробку передач вбудований електромотор потужністю 44 к.с., пікова віддача системи – 141 к.с., а під заднім диваном встановлений тяговий акумулятор ємністю всього 1,32 кВт∙год. Рухатися на електротязі такий гібрид може недовго та нешвидко.

Кросовер Kia Niro PHEV, що заряджається, зі зміною покоління удостоївся перегляду ключових характеристик. Потужність електромотора збільшена з 61 до 84 к.с., а пікова віддача силової установки зросла з 141 до 183 к.с. Місткість тягової батареї збільшена з 8,9 до 11,1 кВт∙год, дальність ходу на електротязі зросла з 49 до 65 км за циклом WLTP.

Нарешті, електромобіль Kia Niro EV (на знімках) тепер запропонований в одному варіанті замість попередніх двох: початкова версія з мотором на 136 к.с. і маленькою «батарейкою» виключено з гами. А ось начинка варіанта, що залишився, практично не змінилася. На передній осі залишився електромотор потужністю 204 к.с., ємність літій-іонного тягового акумулятора символічно зросла з 64 до 64,8 кВт∙год. Це дозволило наростити паспортну дальність ходу на 8 км – до 463 км за циклом WLTP.

Динамічні характеристики колишні: Niro EV спорядженою масою 1739 кг може набрати максимальну швидкість 167 км/год, розгін до сотні – за 7,8 с. Потужність «швидкої» зарядки постійного струму невисока за сучасними мірками: лише 72 кВт. Проте тепер до електричного Niro можна підключати зовнішні споживачі потужністю до 3 кВт. А ще з’явився передній багажник, хоча його ємність лише 20 літрів. Що стосується основного заднього багажника, то він у моделі другого покоління, що підросла в розмірах, виріс на 15—24 л: базовий гібрид має відсік об’ємом 451 літр, заряджається гібрид — 348 літрів, а електромобіль — 445 літрів.

Паркетники Niro другого покоління вийдуть на європейський ринок уже влітку. Спочатку в червні тут з’являться гібриди, а до серпня наспіють електромобілі. Ціни поки що не оголошені. Колишній Niro тут коштує від 28 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *