Концепт Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury дебютував у Пекіні. Якщо ця машина і віщує серійний великий кросовер Mercedes-Maybach GLS нового покоління, то в загальних рисах, бо шоу-кар є кросовером-седаном (німці також оперують рідкісним визначенням нотчбек). Шеф-дизайнер Даймлера Гордон Вагенер називає цю машину абсолютно новий архетипом. Архетип вийшов немаленьким: довжина, ширина і висота — 5260, 2110 і 1764 мм відповідно.

Автори кажуть, що поєднали Захід і Схід. На догоду останньому обраний тип кузова: в Китаї дуже популярні і кросовери, і седани. А ще, наприклад, в обробці є ебенове дерево, що застосовується на сході в дорогих меблів.

Профіль викликає в пам’яті не тільки німецькі, але британські класичні седани представницького класу. Цей наліт ретро контрастує з чорними окантовками колісних арок, в яких видно 24-дюймові колісні диски-турбіни.

За неофіційними даними, концепт заснований на платформі MHA, так що як мінімум технічно має відношення до майбутнього гіганта GLS. А ось вибір типу кузова здивував. Невже німці наважаться на такий крок і в серійній версії машини? Адже не стала компанія Rolls-Royce, створюючи свій перший позашляховик, «піднімати» седан Phantom.

Незважаючи на величезні «планшети» (два по 12,3 дюйма), радує і наявність стильних фізичних кнопок на центральній консолі.

Новий концепт, як і попередник Vision Mercedes-Maybach і побратим Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, — 750-сильний електрокар. Він забезпечений чотирма електромоторами і батареєю з використовуваним об’ємом 80 кВт•год, яка дає гігантові пробіг більше 500 км на одній зарядці (цикл NEDC). Максималка дорівнює 250 км / год (обмежені електронікою). Електрокар обладнаний портом швидкої зарядки стандарту CCS і може приймати потужність до 350 кВт. При такому з’єднанні всього п’ять хвилин зарядки збільшують запас ходу на 100 км.

У салоні дивують рожеве золото, квіти і чайний сервіз. У серії, звичайно, все буде оформлено не настільки претензійно.

Серійна машина (зовсім не обов’язково седан, але просто розкішний позашляховик зі схожим виглядом) отримає наддувну» вісімку ” 4.0, може, також і шестилітровий дванадцятициліндровий агрегат. Напевно ми побачимо і гібридні версії з підзарядкою від мережі. Про чисто електричному варіанті говорити рано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *