Toyota Highlander – передньо – або повнопривідний середньорозмірний SUV, який об’єднує виразний дизайн, сучасний і функціональний салон, продуктивну і надійну технічну «начинку», а також збалансований «їздовий» потенціал… До основної цільової аудиторії автомобіля (принаймні, в Росії) відносяться сімейні чоловіки середніх років і старше (як правило, з кількома дітьми), які мають власний прибутковий бізнес або займають «тепле містечко» в корпоративних/державних структурах.

Середньорозмірний кросовер Toyota Highlander четвертого за рахунком покоління справив офіційний дебют в середині квітня 2019-го на стендах міжнародного Нью-Йоркського автошоу, а в грудні того ж року почалися його продажі в США.

У порівнянні з попередником автомобіль хоч і зберіг класичні пропорції, але при цьому став візуально привабливішим і дорослішим, перебрався на новий модульний «візок», попутно укрупнившись в розмірах, отримав сучасний і більш просторий салон, та й взагалі удосконалився по всіх фронтах.

Зовні» четвертий ” Toyota Highlander виглядає елегантно, пропорційно, брутально і вельми солідно, а в його обрисах присутня Дещиця здорової агресії. Спереду кросовер грізно дивиться на світ насупленою світлодіодною оптикою, що сусідить з шестикутною решіткою радіатора і рельєфним бампером, а ззаду виставляє напоказ стильні «леза» ліхтарів, велику кришку багажника з виштамповкою знову-таки шестикутної форми і невигадливий бампер.

У профіль п’ятидверка “хизується” гармонійним, в міру презентабельним і точно не великоваговим силуетом, чіпляє погляд довгим і злегка похилим капотом, бічним склінням, як би «забудованим» до корми, складною пластикою боковин і округлено-квадратними арками коліс.

Це-типовий представник класу середньорозмірних SUV: в довжину він досягає 4966 мм, з яких 2850 мм налічує відстань між колісними парами передньої і задньої осей, в ширину укладається в 1930 мм, а у висоту не перевищує 1755 мм. В спорядженому вигляді маса автомобіля варіюється від 2015 до 2110 кг в залежності від версії, а його гранично допустима вага становить 2700 кг

Інтер’єр Toyota Highlander четвертої генерації відрізняється красивим, сучасним і «дорослим» оформленням салону, підкресленим добре продуманою ергономікою і виключно добротними матеріалами обробки.

Прямо перед водієм знаходяться багатофункціональне кермо з «пухким» трьохспицевим ободом і «ошатна» комбінація приладів з двома стрілочними циферблатами, між якими вписаний великий кольоровий дисплей борткомп’ютера.

Асиметричну центральну консоль “очолює” 12.3-дюймовий тачскрін (в “базі” – 8-дюймовий) інформаційно-розважальної системи, під яким «прописані» гранично зрозумілий блок «мікроклімату» і пара дефлекторів вентиляції.

За замовчуванням салон у» четвертого «Toyota Highlander восьмимісний, з ергономічно спрофільованими передніми кріслами, що володіють непоганою бічною підтримкою, широкими інтервалами регулювань і всіма сучасними опціями, і» галеркою”, призначеної для розміщення трьох сідоків.

А ось на другому ряду може бути встановлений або повноцінний тримісний диван, що настроюється в поздовжньому напрямку і по куту нахилу спинки, або два «капітанських» сидіння з підлокітниками, індивідуальними регулюваннями і підігрівом.

Навіть при восьми- / семимісній розкладці багажник у середньорозмірного кросовера далеко не номінальний – 456 літрів, та ще й «хизується» ідеальною формою з рівними стінками.

Третій ряд сидінь при складанні доводить обсяг вантажного відсіку до 1150 літрів, а другий – до 2076 літрів (плюс виходить абсолютно рівна підлога). У підпіллі у автомобіля ховаються “докатка” і мінімальний набір інструментів.

Технічні характеристики

На ринку для Toyota Highlander четвертого покоління заявлений єдиний двигун – це V-подібний шестициліндровий «атмосферник» робочим об’ємом 3.5 літра з комбінованим уприскуванням палива, 60-градусним кутом розвалу блоку, впускним колектором змінної довжини і фазообертачами на впуску і випуску, що генерує 249 кінських сил при 5000-6600 об/хвилину і 356 Нм крутного моменту при 4700 об/хвилину.

Мотор встановлюється вскладчину з 8-діапазонним гідромеханічним “автоматом” і повнопривідною трансмісією з багатодисковою муфтою, що підключає колеса задньої осі, і інтелектуальною системою активного розподілу крутного моменту (так, наприклад, назад може бути перенаправлено до 50% тяги).

Конструктивні особливості

Четвертий реліз Toyota Highlander побудований на модульному «візку» TNGA GA-K зі зниженим центром ваги, поздовжнім розташуванням двигуна і несучим кузовом, що відрізняється широким використанням високоміцних сортів сталі в силовій структурі.

На обох осях кросовера застосовані незалежні пружинні підвіски зі стабілізаторами поперечної стійкості: спереду – Архітектура зі стійками МакФерсон, ззаду – багатоважільна система. Штатно автомобіль забезпечується рульовим механізмом типу “шестерня-рейка” з активним електропідсилювачем управління.

П’ятидверка може похвалитися дисковими гальмами “по колу” (на передній осі – Вентильованими), що працюють спільно з ABS, EBD і BA.

Комплектації і ціни

В США Toyota Highlander четвертої генерації продається за ціною від 34 600 доларів, з’явиться середньорозмірний SUV і в Українв, проте точні терміни не повідомляються (цілком можливо, відбудеться це тільки в 2021 році).

Вже в базі автомобіль володіє: передніми і бічними подушками безпеки, 18-дюймовими легкосплавними колесами, двозонним» кліматом«, обігрівом і електроприводом дзеркал, ABS, EBD, BA, ESP,» круїзом”, підігрівом передніх сидінь, медіацентром з 8-дюймовим екраном, якісною аудіосистемою, повністю світлодіодною оптикою та іншими сучасними опціями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *