Всі позашляховики Франкфуртського автосалону 2019: коротко про головне

0

Свіжі фото і анотації

Автофорум у Франкфурті-на-Майні в повному розпалі. Затишшя літніх канікул, початок нового бізнес-сезону конвертуються в нескінченну низку цікавих прем’єр моделей, які визначатимуть майбутнє світового автопрому.

Особливо це відноситься до сегменту позашляховиків, найбільш популярною і затребуваною частини ринку. Ми вже розповідали про деякі марки, дебют яких очікувався з особливим нетерпінням.

Тепер розповідь про загальну картину, широку панораму цього виду транспортних засобів підвищеної прохідності, що знаходяться в центрі уваги Франкфуртської публіки.

2020 Audi SQ8

Незважаючи на похмурі прогнози про майбутнє домінуванні електрокарів, в Audi показали: дизель живий і готовий поборотися за місце під автомобільним сонцем. Сьогодні світовий автопром буквально знаходиться між молотом і ковадлом. З одного боку, виробники зацікавлені в стимулюванні розвитку електрокарів, з іншого – поки що не готові остаточно відмовитися від традиційних двигунів.

Audi також робить великі ставки на електрифікацію. Але не забуває і про дизелі, використовуючи їх у всіх високопродуктивних моделях, таких як спортивний кросовер 2020 SQ8.

BMW X5 Protection

Бронемобіль під маскою звичного Х5.

Призначений для відбиття нападів з допомогою вогнепальної зброї, включаючи «калашникова», захисту від ручних гранат та інших вибухових речовин до 200 г в тротиловому еквіваленті. Броньований підлогу, непробивні багатошарові скла – машина з такою «протекцією», безумовно, знайде себе там, де спірні питання як і раніше вирішуються «конкретно».

Модель орієнтована насамперед на ринки Південної Америки, Африки та Росії.

BMW Fuel Cell X5

Особливістю екстер’єру цього преміального “водородомобіля” є яскраві сині акценти на фронтальній решітці. Концепт розроблений спільно з Toyota. Шоу-кар швидше констатує можливість використання водню як альтернативи не тільки іде в минуле бензину, але й активно наступаючої і насаджуваною автомобільної електрифікації.

Завдання зводиться до «малого»: щоб «водневий» проект відбувся, необхідно створити мережу заправок. Як мінімум континентальну.

2020 BMW X6 M50 I

Баварці продовжують дивувати своїм невичерпним технологічним і візуальним креативом!
Автомобіль з розряду «дуже»: великий, агресивний, швидкий, розкішний. До того ж сам собою повністю займає нішу SAV (Sports Activity Vehicle).

Здається, все зроблено для любителів великих форм: фронтальна решітка, смілива геометрія нахилу даху, великі колеса, загальна брутальність.
Усередині пасажири знаходяться надійно, як в коконі, інтер’єр дуже схожий на останній X5: першокласне якість матеріалів і обробки.

Додамо інфо-розважальну систему останнього покоління, цифрову приладову панель, 4-зонний клімат-контроль, преміальну звукову систему Bowers & Wilkins, панорамний скляний дах і шкіру мериноса.

Cupra Tavascan

Концепт электрокросса цікавий тим, що на відміну від багатьох інших електромобілів з двома електромоторами на кожній осі тут використовуються 3 електродвигуна: 2 спереду і 1 ззаду.

Їх сумарна потужність дає 302 к. с. і забезпечує розгін до 100 км/год за 6,5 секунд.

2020 Land Rover Defender

Яскрава прем’єра залишилася позаду, але до початку продажів ще далеко. Першими в списку британці, які можуть купити машину негайно. Найдорожча модель у Великобританії – 6-циліндровий гібрид P400, який стартує з $97 400.

Остаточних цін на короткобазный Defender 90 ще немає, але базовий прайс починається з $49 500.

Mercedes GLE Coupe

Один з головних конкурентів BMW X6 і розроблений спеціально для цього крос-купе з потужністю 429 к. с. оновив свій дизайн: більш енергійна фронтальна панель, велика радіаторна решітка і рестайлінгові світлодіодні фари.

Найбільш помітна риса – динамічний розчерк силуету даху, яка робить позашляховик більш схожим на купе.

2020 Mercedes-Benz GLB

Черговий кросовер був випущений в якості останньої ланки у величезному парку позашляховиків Mercedes. 7-місцеву машину відрізняє люксовий комфорт: сидіння з регулюванням нахилу спинки, бічні подушки безпеки для пасажирів третього ряду, підстаканники між задніми сидіннями і безліч зручностей для далеких поїздок, включаючи порти USB-C.

Якщо не хочете 7-місцеву компоновку, можете придбати 5-місний GLB з двома рядами крісел. Вони складаються в співвідношенні 40:20:40.

Mercedes-Benz Experimental Safety Vehicle (ESF 2019)

Найрозумніший в світі GLE являє собою напівавтономний кросовер з підключається гібридом. Він обладнаний інноваційними системами, які піднімають рівень безпеки на зовсім інший рівень. Цей концепт є квінтесенцією того, як бачать в Mercedes майбутнє автомобільної індустрії.

За словами Ола Келлениуса, керівника концерну Daimler, «новий ESF 2019 відображає мобільність майбутнього і представляє широкий спектр інновацій, які ми в даний час досліджуємо і розробляємо.
Можу сказати, що деякі з них дуже близькі до серійного виробництва».

Opel Grandland X Hybrid 4

Електрокросовер від Opel / Vauxhall обладнаний гібридом, що підключається. Живиться від літій-іонного акумулятора потужністю 13,2 кВт. Сумарна потужність від 1,6-літрового 4-циліндрового турбодвигуна і 2 електромоторів – по одному на кожній осі становить 300 л. с., з яких 200 «коней» припадає на бензиновий агрегат.

Розгін до «сотні»: 7 секунд, діапазон в електрорежимі 50 км.

2020 Renault Captur PHEV

Французький компакт-крос з підключається гібридом. Сучасний корпоративний дизайн робить його схожим з молодшим в лінійці Каджаром. Побудований на платформі CMF-B п’ятого покоління, що підтримує електрифікацію.

У компанії створили унікальну трансмісію, адаптовану до гібридного приводу. Разом з технологією управління енергією вона запозичена з гоночних розробок Формули 1.

2020 Renault Koleos

Через 3 роки після початку серійного виробництва середньорозмірний кросовер другого покоління пройшов ґрунтовний фейсліфтинг: нова зовнішність, двигуни, технології.
Найпомітнішими змінами в екстер’єрі назвемо більшу фронтальну решітку, хромовану обробку, задні ліхтарі з 3D-ефектом і більший стоп-сигнал.

Плюс вінтажний червоний металік і двоколірні легкосплавні диски.

Skoda Kamiq

Новий малолітражний позашляховик Kamiq став другим після передчасно покійного Yeti кросовером Skoda, який отримав версію Monte Carlo.

Після прем’єри у Франкфурті вона стане доступною у всій лінійці двигунів, поставки почнуться в четвертому кварталі цього року.

Wey-S

Китайці представлені у Франкфурті досить скромно. Тим не менш увагу фахівців привернув електричний кросовер Wey-S. На презентації було сказано, що своїм динамічним і модним дизайном машина буде цікава молодіжної аудиторії. Про її зовнішність говорили більше, ніж про технічні характеристики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *