Kia

Новий KIA Sportage розсекречений. Більше стилю + гібрид

Через чотири тижні після публікації перших офіційних зображень нового покоління Sportage, південнокорейська компанія KIA остаточно розкрила повну технічну інформацію про популярний кросовер.

Новий Kia Sportage 2022 року буде продаватися як з довгою, так і з короткою колісною базою, в залежності від ринку, і пропонуватися з декількома різними двигунами. З перших днів продажів до дилерів підвезуть KIA Sportage з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном tgdi потужністю 177 к.с. і крутним моментом 265 Нм. Пізніше до нього приєднається 2,0-літровий турбодизель потужністю 183 К.С. і вражаючим крутним моментом 416 Нм.

У поєднанні з двигуном 1.6 TGDI працює семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням або шестиступінчаста «механіка». Дизель R2.0 стандартно обіцяють поставляти восьмиступінчастим «автоматом» з багатодисковим гідротрансформатором з демпферним управлінням, який за заявою KIA, підвищує паливну економічність за рахунок збільшення діапазону блокування. Ця восьмиступінчаста коробка також була модернізована новим масляним насосом.

Як повідомляють в KIA, незабаром для Sportage нового покоління вони підготують інші бензинові і дизельні двигуни, але поки подробиці про них не наводяться. Плагін-гібрид також є на карті польотів.

В основі KIA Sportage нового покоління лежить архітектура N3, яка зробила його більш здатним за межами асфальту. Кросовер отримав абсолютно новий режим для бездоріжжя Terrain Mode, який автоматично регулює різні настройки в залежності від умов, включаючи сніг, бруд і пісок. Для руху по дорозі доступні режими Comfort, Eco, Sport і Smart. Новий Kia Sportage також оснащений підвіскою з електроприводом ESC, яка забезпечує безперервне управління демпфірування в режимі реального часу. Гібрид також буде оснащений високотехнологічною системою E-Handling від KIA.

На борту у нового KIA Sportage передбачений великий пакет функцій безпеки. Сюди входять вдосконалена система допомоги водієві ADAS, система запобігання лобових зіткнень FCA, система допомоги при водінні по шосе HDA і інтелектуальний круїз-контроль на основі навігації NSCC. Новий Sportage запозичує систему розумного автопарковщика Remote Smart Parking Assist У інших актуальних моделей KIA, Hyundai і Genesis.

Звичайно, неможливо говорити про новий Kia Sportage, не відзначивши його сміливий дизайн. У передній частині кузова домінує велика решітка у вигляді тигрового носа, виконана в чорному кольорі і доповнена світлодіодними денними ходовими вогнями у формі бумерангів. Цей дизайн підкреслює чорний дах і хромована поясна лінія, що тягнеться до центральної стійки. Світлодіодні задні ліхтарі з смугою на всю ширину виділяють Sportage ззаду.

KIA має намір запропонувати покупцям Sportage нового покоління 17 -, 18-і 19-дюймові колеса в залежності від специфікації. Рівні обробки будуть варіюватися в залежності від ринку, але варіант X-Line для любителів бездоріжжя від старого Sportage залишиться, з міцними бамперами, бічними порогами і багажником на даху. Також випустять високопродуктивну версію GT-Line з яскравими акцентами в екстер’єрі і чорно-білою обробкою всередині.

Інтер’єр KIA Sportage зазнав не менше серйозних змін, ніж екстер’єр. Центральним елементом спереду виступає 12-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, сусідній з 12-дюймовим цифровим приладовим щитком. Центральна консоль також повністю нова і вона залишилася без класичного важеля КПП.

Новий Kia Sportage виходить на міжнародний ринок цього року як модель 2022 року.

Фото ? KIA Sportage п’ятого покоління

360Auto

Recent Posts

640-сильний Range Rover Sport від Manhart готовий зіпсувати вам день

Всього буде побудовано 10 екземплярів SV 650 Компанія Manhart Performance звернула свою увагу на новий…

8 місяців ago

Як розшифрувати позначення моделі BMW

Імена важливі в автомобільному світі. Одні бренди називають моделі пізнавано та яскраво, інші зашифровують у…

8 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Пежо (206, 207, 307, 308, 407, 408,): причини, як скинути09/10 2023 4265

Сигнал Peugeot Check Engine загоряється для того, щоб повідомити, що в двигуні або системі випуску…

11 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Ніссан Ноут (Nissan Note): як скинути, що робити

Індикатор Check engine на приладовій панелі часто з'являється несподівано. Зазвичай неможливо відразу визначити причину його…

11 місяців ago

Горить або моргає чек двигуна на Кіа Сід (Kia Ceed): як скинути, троїть двигун

Індикатор Check Engine загоряється, коли комп'ютер автомобіля виявляє несправність. Це може бути як незначна, так…

11 місяців ago

Загорівся чек двигуна на Кіа Спортейдж 1, 2, 3 або 4: причини несправності

Електронний блок управління оцінює проблеми, контролюючи датчики і інтерпретуючи отримані від них дані, і розділяє…

11 місяців ago