Новий KIA Sportage розсекречений. Більше стилю + гібрид

0

Через чотири тижні після публікації перших офіційних зображень нового покоління Sportage, південнокорейська компанія KIA остаточно розкрила повну технічну інформацію про популярний кросовер.

Новий Kia Sportage 2022 року буде продаватися як з довгою, так і з короткою колісною базою, в залежності від ринку, і пропонуватися з декількома різними двигунами. З перших днів продажів до дилерів підвезуть KIA Sportage з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном tgdi потужністю 177 к.с. і крутним моментом 265 Нм. Пізніше до нього приєднається 2,0-літровий турбодизель потужністю 183 К.С. і вражаючим крутним моментом 416 Нм.

У поєднанні з двигуном 1.6 TGDI працює семиступінчаста автоматична коробка з подвійним зчепленням або шестиступінчаста «механіка». Дизель R2.0 стандартно обіцяють поставляти восьмиступінчастим «автоматом» з багатодисковим гідротрансформатором з демпферним управлінням, який за заявою KIA, підвищує паливну економічність за рахунок збільшення діапазону блокування. Ця восьмиступінчаста коробка також була модернізована новим масляним насосом.

Як повідомляють в KIA, незабаром для Sportage нового покоління вони підготують інші бензинові і дизельні двигуни, але поки подробиці про них не наводяться. Плагін-гібрид також є на карті польотів.

В основі KIA Sportage нового покоління лежить архітектура N3, яка зробила його більш здатним за межами асфальту. Кросовер отримав абсолютно новий режим для бездоріжжя Terrain Mode, який автоматично регулює різні настройки в залежності від умов, включаючи сніг, бруд і пісок. Для руху по дорозі доступні режими Comfort, Eco, Sport і Smart. Новий Kia Sportage також оснащений підвіскою з електроприводом ESC, яка забезпечує безперервне управління демпфірування в режимі реального часу. Гібрид також буде оснащений високотехнологічною системою E-Handling від KIA.

На борту у нового KIA Sportage передбачений великий пакет функцій безпеки. Сюди входять вдосконалена система допомоги водієві ADAS, система запобігання лобових зіткнень FCA, система допомоги при водінні по шосе HDA і інтелектуальний круїз-контроль на основі навігації NSCC. Новий Sportage запозичує систему розумного автопарковщика Remote Smart Parking Assist У інших актуальних моделей KIA, Hyundai і Genesis.

Звичайно, неможливо говорити про новий Kia Sportage, не відзначивши його сміливий дизайн. У передній частині кузова домінує велика решітка у вигляді тигрового носа, виконана в чорному кольорі і доповнена світлодіодними денними ходовими вогнями у формі бумерангів. Цей дизайн підкреслює чорний дах і хромована поясна лінія, що тягнеться до центральної стійки. Світлодіодні задні ліхтарі з смугою на всю ширину виділяють Sportage ззаду.

KIA має намір запропонувати покупцям Sportage нового покоління 17 -, 18-і 19-дюймові колеса в залежності від специфікації. Рівні обробки будуть варіюватися в залежності від ринку, але варіант X-Line для любителів бездоріжжя від старого Sportage залишиться, з міцними бамперами, бічними порогами і багажником на даху. Також випустять високопродуктивну версію GT-Line з яскравими акцентами в екстер’єрі і чорно-білою обробкою всередині.

Інтер’єр KIA Sportage зазнав не менше серйозних змін, ніж екстер’єр. Центральним елементом спереду виступає 12-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, сусідній з 12-дюймовим цифровим приладовим щитком. Центральна консоль також повністю нова і вона залишилася без класичного важеля КПП.

Новий Kia Sportage виходить на міжнародний ринок цього року як модель 2022 року.

Фото ? KIA Sportage п’ятого покоління

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *