Rolls-Royce вперше за 111 років оновив свій «Дух екстазу»

0

Компанія Rolls-Royce оголосила про модернізацію знаменитого фірмового знака Spirit of Ecstasy (“Дух екстазу”), який прикрашає капоти автомобілів марки з 1911 року. Процес обумовлений переходом марки на виробництво електромобілів

Перший електричний Rolls-Royce зможе похвалитися не лише сучасними технічними характеристиками, а й гідною аеродинамікою. Представники компанії заявляють, що прототипи електрокара вже зараз мають коефіцієнт опору повітря 0,26, що дозволяє їм вважатися не лише найаеродинамічнішими Rolls-Royce, але й мати одні з найкращих показників аеродинаміки серед машин загалом. До слова, пальму першості тут тримає Tesla Model 3 з коефіцієнтом 0,21. Втім, у Rolls-Royce заявляють, що серійна машина продемонструє найкращі результати.

Повернемося до маскоту, адже модернізували його якраз заради кращої аеродинаміки. По-перше, було змінено висоту статуетки – з 100,01 до 82,73 міліметра. По-друге, змінилася і форма – тепер одна нога духу висунута вперед, а коліна трохи зігнуті. Крім того, змінені обриси сукні, що розвівається.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *