AUDI TT нарешті оновлена. Обмежена серія на честь 20-річчя

0

Третє покоління Audi TT ще не в минулому, скоріше навпаки. Вийшла спеціальна серія на честь 20-річчя з моменту випуску першого покоління, і, крім того, не буде дизельної версії.

Оновлений Audi TT Roadster

Важко повірити, але з моменту виходу першого Audi TT на ринок пройшло вже двадцять років. Це лише доводить, наскільки лінії першого TT не застаріли. З моменту виходу третього покоління пройшло вже чимало часу, тому автовиробник підготував оновлення, яке вже встиг трохи показати. Ніяких радикальних змін не відбулося. Знавці звернуть увагу, що передня частина змінена, тут з’явилася тривимірна решітка радіатора Singleframe, надихається новітніми моделями Audi. Більше отвори для повітрозабору, навіть в базовій версії. Оновлення торкнулося також фар, які використовують світлодіодну технологію.

Кінець дизелів

У трьох варіантах потужності доступні тільки дволітрові чотирициліндрові бензинові двигуни. Відкриває ряд двигунів tt версія 40 TFSI з вихідною потужністю 145 кВт, середню позицію в пропозиції займає версія 45 TFSI, налаштована на 180 кВт. Базовою є шестиступінчаста механічна коробка передач, за додаткову плату TT може бути оснащена семиступінчастою коробкою передач S tronic з подвійним зчепленням і повним приводом для більш потужної версії.

Тимчасовою топ-версією є модель TTS, яка виробляє досить гідні 225 кВт. Вона оснащена виключно семиступінчастою коробкою передач з подвійним зчепленням і повним приводом quattro. Розгін від 0 до 100 км/год займає всього 4,5 секунди, кабріолет на три сотих секунди повільніший.

Салон з коричневими шкіряними сидіннями і без дисплея по центру приладової панелі

Інтер’єр вже не настільки знаменний, яким він був під час першого виходу авто, коли вразив відсутністю класичної дошки приладів. Віртуальний кокпіт вже є базовим обладнанням і для невеликої Audi A1, тому швидше здивує відсутність дисплея по центру. Але нібито задум такий, що інтер’єр максимально орієнтований на водія, а інший екран буде відволікати його увагу. Матеріали як і раніше першокласні, і вельми цікава концепція мінімалізму. Наприклад, за вентиляційними отвори системи кондиціонування заховані регулювання температури або обігріву сидінь. Шкода, що таке рішення в інших моделях Audi не прижилося … організація інтер’єру-класична 2 + 2, тому на задніх сидіннях теж можна сидіти, але для тривалої подорожі цього недостатньо.

В купе багажник досить значний і пропонує 305 літрів. У родстера тканинна дах не забирає занадто багато місця: багажний простір 280 літрів. ДО РЕЧІ, дах можна скласти всього за 10 секунд, причому на швидкості до 50 км/ч.

Особливості для поціновувачів

З нагоди 20-річчя запуску першого покоління автовиробник підготував спеціальну версію TT 20 years. Вийде тільки 999 штук, які натхненні концептом Roadster. Тому інтер’єр виконаний в коричневій шкірі наппа з контрастною рядком, а на рульовому колесі і на важелі перемикання передач є спеціальна табличка. Особливістю також є вихлопні труби з нержавіючої сталі і задні OLED-ліхтарі. На вибір є два варіанти кольору лакофарбового покриття кузова, причому обидва сірі.

Табличка на кермі TT 20 years

Трохи більш доступною моделлю буде версія TTS Competition, яка, як Ви вже здогадалися, заснована на топ-версії TTS. Вона оснащена світлодіодними фарами, міцним заднім спойлером, червоного кольору гальмівними супортами і двадцятидюймовими колісними дисками чорного кольору. Оновлений Audi TT буде доступний пізніше цього року, автовиробник почне приймати замовлення на нього у вересні.

Базова ціна TT Coupe починається з 35 тисяч євро. Топ-версія TTS Audi буде коштувати як мінімум 54,5 тисячі євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *