Новий Mercedes-Benz EQG, або Яким буде електричний Гелендваген

0

Mercedes-Benz представила концепт свого майбутнього електричного позашляховика G-Wagen.

Елетромобіль виконаний у футуристичному стилі з великою кількістю світлодіодних елементів. Однак про нього поки що майже немає інформації.

Відомо, що електродвигун новинки живитиме кожне колесо, забезпечуючи повний привід. Авто отримає незалежну передню підвіску та міцну задню вісь.

Крім того, до нього встановлять 22-дюймові диски. А загальний дизайн збереже “квадратний” стиль.

Очікується, що новинка з’явиться у продажу не раніше 2025 року. Нині це лише концепт.

Минулого літа Daimler оприлюднив програму електрифікації модельного ряду, і цієї долі не уникне навіть традиційний Гелендваген. Розробка батарейної версії G-класу розпочалася одразу після дебюту моделі нового покоління у 2018 році, але процес ще не завершено. І все ж таки для виставки IAA в Мюнхені підготовлений концепт Mercedes-Benz EQG, який максимально наближений до майбутньої серійної машини.

Mercedes-Benz EQG Mercedes-Benz Concept EQG

Подробиць поки що небагато, але базова концепція зрозуміла. «Електрогелік» збереже рамну конструкцію і навіть шасі з незалежною передньою підвіскою та нерозрізним заднім мостом. Але рама тут нова (між лонжеронами встановлена ​​тягова батарея), та й сама підвіска спроектована заново, тому що EQG матиме чотири електромотори (по одному на кожне колесо) з індивідуальним керуванням!

Mercedes-Benz EQG Mercedes-Benz Concept EQG

Теоретично це дозволить вивести позашляхові якості G-класу на новий рівень, адже програмними алгоритмами можна і зімітувати блокування всіх трьох диференціалів, і реалізувати подачу тяги тільки на ті колеса, де вона потрібна в даний момент. Обіцяно навіть якийсь позашляховий режим з імітацією звичайної понижувальної передачі. На сухому покритті електричний G-клас повинен без проблем взяти 100-відсотковий підйом.

Mercedes-Benz Concept EQG Mercedes-Benz Concept EQG

На жаль, за технікою на цьому поки що все. Натомість концепт пропонує нам оцінити, як виглядатиме майбутній серійний автомобіль. Загалом це той же G-клас, але з деякими елементами дизайну легкових EQ-моделей. Наприклад, замість решітки радіатора тут заглушка зі імітацією, що світиться.

Також змінена форма бамперів, встановлені колеса діаметром 22 дюйми, а замість кофра з запаскою на кормі висить прямокутний бокс, що замикається, в якому можна зберігати, наприклад, зарядний кабель. Окремо пророблено підсвічування: діодні стрічки вбудовані у бічні молдинги, корпуси дзеркал та багажник на даху.

Mercedes-Benz Concept EQG Mercedes-Benz Concept EQG

Поки що Daimler не оголосив термін дебюту серійної моделі. Зважаючи на все, доведення машини затягується, тобто повністю готовий Mercedes-Benz EQG побачить світ лише через рік-другий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *