Ford Bronco Sport 2021: компактний кросовер з повним приводом

0

Дебют нового рамного позашляховика Ford Bronco став для шанувальників бренду чи не головною подією цього року. Однак, як з’ясувалося в ході прем’єри, всюдихід повернувся на ринок не один, а в компанії з кросовером Bronco Sport. Ця модель, незважаючи на співзвучне ім’я, має не так багато спільного зі своїм старшим «братом». У» спорту ” звичайний несучий кузов, куди більш скромні габарити і відмінна лінійка силових агрегатів. Конкурентом новачка Форд стане паркетник Jeep Compass.

Якщо звичайний Бронко з’явиться у продажу тільки навесні 2021 року, то Бронко Спорт стане доступний для покупки вже восени поточного року. Початкова ціна кросовера становить 28 тис. доларів (1.9 млн.рублів). Крім базової пропонуються ще чотири версії-Big Bend, Outer Banks, Badlands і First Edition. В наявності також до 100 заводських аксесуарів, причому є чотири готових тематичних комплекту з промовистими назвами Bike, Snow, Water і Camping.

Габарити і дизайн кузова Ford Bronco Sport 2021

Варіант “Спорт” хоч і Далекий технічно від справжнього рамного позашляховика Бронко, зовні досить сильно йому наслідує. Моделі ріднять квадратні форми, схожі пропорції і оформлення носової частини. Решітка радіатора, наприклад, у компакта точно така ж – на всю ширину з двома круглими фарами з боків і великим написом «Bronco» в центрі. Ну а корми, зрозуміло, має оригінальну архітектуру.

Фото Форд Бронко Спорт 2021

В основу Ford Bronco Sport 2020-2021 року лягла доопрацьована платформа С2 від паркетника Kuga. Колісна база новачка дорівнює 2670 м, довжина кузова – 4386 мм, ширина – 2088 мм, Висота – 1783 мм.Кліренс у початкових версій становить 198 мм, у «старших» модифікацій з 29-дюймовою гумою – 224 мм. штатний розмір коліс – 17 дюймів (шини 225/65 R17 або 235/65 R17) і 18 дюймів (225/60 R18).

Корма паркетника

Салон

Інтер’єр, в цілому, налаштований за зразком Куги. Правда, позиціонується Бронко Спорт як автомобіль для шукачів пригод, а тому акцент тут зроблений на практичну складову. По всьому салону розкидані численні відсіки для дріб’язку, кишеньки з блискавками, ремені для кріплення спорядження. Неймовірно зручним зроблений і багажник-мало того, що у вантажний відсік стоячи поміщаються два гірських велосипеда, так ще й підлога його має легко миється гумове покриття. Втім, гумовим може бути і підлогу в самому салоні, плюс до цього сидіння на замовлення обробляються спеціальної стійкою до забруднення тканиною.

У комплектацію моделі входять приладова панель з екраном на 6.5 дюймів, медіасистема Sync 3 з 8-дюймовим сенсорним дисплеєм, Клімат-контроль і камера заднього виду. Також список обладнання включає світлодіодні прожектори на задніх дверях, які стануть в нагоді при розбитті табору в темний час доби.

Стандартно Ford Bronco Sport оснащується комплексом безпеки Ford Co-Pilot360, який має в складі екстрене гальмування з детекцією пішоходів, підтримання рядності руху, автоперемикання світла фар, стеження за перешкодами при виїзді заднім ходом. Опціональний набір Ford Co-Pilot360 Assist 2.0 доповнює це список адаптивним круїз-контролем, функцією центрування в смузі і системою розпізнавання дорожніх покажчиків.

Багажник Форд Бронко Спорт

Технічні характеристики Ford Bronco Sport 2021

Моторна гамма кросовера складається з» турботройки ” EcoBoost 1.5 (183 к.с., 258 Нм) і «турбочетверки» EcoBoost 2.0 (248 к. с., 373 Нм). Обидва двигуни йдуть в парі з 8-ступінчастою АКПП. Привід у моделі виключно повний, з муфтою підключення задньої осі. При цьому у багатих версій Badlands і First Edition ззаду встановлюється пара зчеплень, що дозволяють здійснювати гнучкий розподіл крутного моменту між колесами.

Підвіска Ford Bronco Sport має повністю незалежну схему, що включає передній МакФерсон і задню многоричажку. Ще в арсеналі кросовера є система вибору режиму руху GOAT. Вона передбачає сім програм для подолання самих різних ділянок бездоріжжя. Однак в будь-якому випадку автомобіль не зможе форсувати водну перешкоду глибиною більше 600 мм. Ну а максимальна маса буксируваного причепа обмежена 998 кг.

Фото Ford Bronco Sport 2020-2021

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *