Горить або моргає чек двигуна на Кіа Сід (Kia Ceed): як скинути, троїть двигун

0

Індикатор Check Engine загоряється, коли комп’ютер автомобіля виявляє несправність. Це може бути як незначна, так і серйозна проблема, проте нехтування нею призведе лише до більш серйозних наслідків. Вони можуть призвести до серйозної шкоди та дорогого технічного обслуговування. Тому, якщо загорівся чек на Кіа Сід, необхідно негайно провести діагностику і усунути несправність.

Загорівся Check Engine дослівно перекладається, як “перевірте двигун”, тому недосвідчені водії починають панікувати

Чому горить або блимає чек двигуна на Кіа Сід

Коли загоряється лампочка Check Engine, це всього лише ознака того, що ЕБУ виявив проблему з одним з компонентів автомобіля. Для отримання точного пояснення потрібна діагностика. Основні причини, за якими загоряється чек двигуна, і можливі дії наступні:

  • переконуються в тому, що кришка паливного бака надійно закрита;
  • з’ясовують, чи не використовувався поганий бензин, який може викликати реакцію системи;
  • за допомогою щупа перевіряють рівень масла;
  • переконуються, чи немає проблем з паливним насосом або сітчастим фільтром бака;
  • визначають наявність забруднених форсунок;
  • з’ясовують, чи немає іскри в одному з циліндрів;
  • перевіряють, чи робочий лямбда-зонд.

Чому на Кіа Сід моргає чек і троїть двигун

Багато власників автомобілів стикалися з ситуацією, коли мотор працює нерівномірно. Причиною троения двигуна на Кіа Сід, як правило, є або неправильне поєднання повітря і палива, або осічка іскри в одному з циліндрів.

Кіа Сід глухне і з’явився чек

Визначити джерело несправності можна, вивчивши чотири основні елементи роботи двигуна: повітря, паливо, іскра і працює електроніка. Відповідно, можна визначити, де може знаходитися несправність, і які компоненти є важливими.

Для ефективного аналізу необхідно перевірити наступні елементи, якщо на Кіа Сід Універсал і інших моделях загоряється чек:

  • датчики та ЕБУ;
  • паливо і систему його подачі;
  • потік повітря;
  • рівень масла;
  • іскра.

Блимає чек і смикається машина на Кіа Сід

Неякісне паливо або несправний каталізатор можуть заблокувати рух автомобіля. Якщо це сталося через пального, слід злити його і ретельно промити систему.

Важливо! Якщо ж несправність, через яку горить чек, виявлена в каталітичному нейтралізаторі, необхідно провести капітальний ремонт або встановити новий елемент.

Що робити, якщо загорівся чек двигуна на Кіа Сід

Інжекторні автомобілі оснащуються спеціальними компонентами каталітичного нейтралізатора для очищення вихлопних газів. У даній ситуації механізм є крихким і дуже дорогим компонентом, і будь-які поломки в двигуні можуть привести до його пошкодження.

Як правило, при можливій поломці каталітичного нейтралізатора загоряється сигнальна лампа. У той же час, якщо один або кілька циліндрів працюють не так, як повинні, або взагалі не працюють, це призводить до виникнення проблеми.

В ураженому циліндрі все паливо не згорає повністю перед надходженням у випускну систему

Увага! Незгоріле паливо накопичується навколо, а також впливає на Каталітичний нейтралізатор через його високу температуру. Це призводить до виходу з ладу механізму, в результаті блимає значок двигуна на панелі Кіа Сід.

Усунення несправностей датчиків ЕБУ

Перш ніж приступати до ремонту механічної частини автомобіля, рекомендується перевірити програмне забезпечення і датчики, яких в сучасних моделях дуже багато. Для початку необхідно підключитися до ЕБУ і провести діагностику за допомогою спеціального ПЗ. Для цього знадобиться кабель USB-машини, відомий як K-line або OBD II, а також планшет із додатком. На роботу ЕБУ можуть вплинути наступні компоненти:

  1. Регулятор холостого ходу відповідає за правильну роботу двигуна. Його несправність може призвести до втрати потужності. При виході з ладу цього компонента двигун буде не тільки насилу запускатися, але і працювати на холодну.
  2. Датчик масової витрати повітря є дорогою деталлю автомобіля і зазвичай не виходить з ладу. Однак його вимірювальна сітка може засмітитися, і для відновлення працездатності потрібно її очищення;
  3. Зонд положення колінчастого вала вимірює число обертів двигуна і відповідним чином регулює склад паливної суміші.
  4. Датчик температури охолоджуючої рідини надає непрямий вплив на роботу системи, але може викликати штучну зупинку моторного вузла.

Усунення несправностей паливної системи

Пальне необхідно для створення повітряно-паливної суміші. Якщо його недостатньо, то це призведе до утворення низькоякісного розчину, а надлишок викликає затоплення.

Для початку слід звернути увагу на паливний насос і фільтр. Засмічені елементи можуть бути причиною недостатньої кількості бензину, що надходить до форсунок. Бензонасос розташований під заднім сидінням, тому доступ до нього відносно простий. Однак фільтруючий елемент розташований у заднього колеса на днище.

Усунення несправностей системи запалювання

Іскровий розрядник, який є завершальним елементом штатної роботи двигуна, складається зі свічок запалювання і високовольтних проводів. Несправність системи впорскування іноді може призвести або до перегорання, або до заповнення бензином свічок запалювання, що перешкоджає нормальному займанню, так як між контактами немає повітряного зазору.

Показання опору повинні бути близько 5 Ом, якщо це не так, то провід підлягає заміні

Для діагностики та усунення цієї проблеми необхідно від’єднати всі компоненти: спочатку послабити наконечники на кожному високовольтному дроті від свічок, а потім відкрутити їх свічковим ключем. Огляд кожної свічки дасть уявлення про її стан. Якщо немає свічкового стенду для перевірки іскріння, то можна скористатися старим добрим методом – виконати її безпосередньо на автомобілі.

З високовольтними проводами розібратися вийде швидко. Щоб від’єднати їх від двигуна, необхідно розімкнути з’єднання зі свічками і котушками запалювання. Використовуючи мультиметр, перевіряють цілісність кожного кабелю. Переводять тестер в режим “опір” і вимірюють кожну жилу.

Як скинути чек на Кіа Сід

Мінусову клему акумулятора слід скинути на 15-20 секунд. Після цього лампа Check Engine повинна згаснути, а комп’ютерні годинник – обнулитися. Цей процес може бути ефективним у двох ситуаціях. Перша-це глюк системи ЕБУ. Друга-звичайна проблема, що виникає при роботі ЕБУ, коли в пам’яті накопичилося безліч дрібних помилок, які ще не скинуті. Зазвичай це відбувається через використання низькосортного палива, наявності домішок в паливоповітряної суміші або попадання вологи на електричні контакти.

Якщо загорівся чек на Кіа Сід, він сповіщає водія про виниклу несправність в одній з систем, суміжних з моторною частиною. Своєчасне усунення неполадок допоможе продовжити термін експлуатації автомобіля і вберегти від зносу дорогі механізми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *