Загорівся чек двигуна на Пежо (206, 207, 307, 308, 407, 408,): причини, як скинути09/10 2023 4265

0

Сигнал Peugeot Check Engine загоряється для того, щоб повідомити, що в двигуні або системі випуску відпрацьованих газів щось не в порядку. Зазвичай горить чек на Пежо через несправну свічки або котушки запалювання, датчика масової витрати повітря, кисневого зонда або розгерметизації паливної системи.

На більш сучасних моделях автомобіля на приладовій панелі з’являється повідомлення ” Помилка системи управління двигуном»

Чому горить або блимає значок двигуна на Пежо

Щоб правильно визначити проблему, необхідно придбати пристрій для зчитування кодів або сканер. В іншому випадку про причини несправності можна буде тільки здогадуватися. Причини загоряння на Пежо 307 Check Engine можуть бути наступними:

  • низька якість палива;
  • несправність свічок або котушок запалювання;
  • лямбда-зонд;
  • рівень масла;
  • несправний каталізатор;
  • проблеми з форсунками;
  • поломка паливного насоса;
  • проблеми з паливним фільтром.

Чому на Пежо горить чек і троїть двигун

При оцінці проблем в системі управління двигуном ТНР Peugeot необхідно враховувати кілька компонентів, таких як технологія уприскування палива під високим тиском, турбокомпресор, змінні фази газорозподілу і управління приводом клапанів.

Несправна котушка запалювання в зборі призводить до утрудненого запалювання, і на Пежо 308 горить значок двигуна. Цій проблемі більшою мірою схильні автомобілі з нетурбірованнимі чотирициліндровими моторами.

Чому на Пежо загорівся чек і включився вентилятор

Навіть одна непрацююча Свічка запалювання може призвести до того, що двигун буде обертатися і працювати нестабільно. У разі декількох несправностей можна визначити або зробити припущення про джерело несправності. Якщо на Пежо 408 загорівся чек двигуна, необхідно відремонтувати наступні проблеми:

  • неробочі свічки або котушка запалювання;
  • витік повітря в камеру згоряння;
  • порушення запалювання в одному або декількох циліндрах;
  • несправний Каталітичний нейтралізатор;
  • видалення нейтралізатора без оновлення програмного забезпечення ЕБУ;
  • неправильна робота механізму розподілу палива;
  • замінити неякісне пальне.

Що робити, якщо загорівся чек двигуна на Пежо

Недосвідчені водії при виявленні на панелі приладів Check Engine починають панікувати. Однак проблема може виникнути через несправний бензонасос або перегорілий Датчик. В цьому випадку оглядають компоненти моторної частини і проводять ремонт механізмів.

Увага! Загоряється лампа Check Engine вказує на те, що ЕБУ виявив несправність в якій-небудь ділянці автомобіля. Для отримання повної картини необхідно провести діагностику.

Дизельні HDI вимогливі до якості палива, дизельне пальне може пошкодити насос або форсунки, тому краще частіше міняти фільтр

Усунення несправностей в паливній системі

Якщо на Пежо 308 загорівся значок двигуна відразу після заправки, перевіряють, щоб кришка бензобака була надійно закрита. Це слід зробити відразу після виїзду з АЗС і включення контрольної лампи двигуна. У цьому випадку або є витік в паливній системі в результаті нещільно закритої кришки, або якість бензину не відповідає вимогам.

Новітні двигуни з турбонаддувом THP оснащені паливним насосом високого тиску, який може вийти з ладу, що призводить до нерівномірного холостого ходу. Крім того, якщо на Пежо 308 загорівся чек під час руху, може бути пошкоджена мембрана між турбокомпресором і інтеркулером, що збільшує витоку і знижує продуктивність. У дизельних двигунах HDI можуть виходити з ладу клапани EGR.

Ремонт системи запалювання

Причиною, якщо на Пежо 408 загорівся чек несправність двигуна VVT і THP, може бути несправний датчик положення розподільного вала, який викликає осічки. Проблеми зазвичай пов’язані зі свічками запалювання, наприклад, це може бути тріснутий ізолятор, неправильно відрегульований зазор, засмічені або перегорілі свічки. Рекомендується оглянути їх і при необхідності замінити новими відповідного маркування. Котушки запалювання можна перевірити за допомогою омметра-нормальний вихід повинен бути 1-4, 2-3.

Усунення несправностей в системі ЕБУ

В ході експлуатації процесор запам’ятовує всі помилки. Якщо пам’ять переповнюється, на панелі приладів Пежо 2008 загоряється чек, але двигун працює нормально. Причиною неотримання інформації від датчиків можуть бути перегорілі зонди або пошкоджена електропроводка. Щоб усунути несправність, перевіряють місця з’єднань. Очищають клеми від нагару і пилу.

Як погасити чек на Пежо

Щоб погасити чек на Пежо 308, випущених з 2000 р., для діагностики несправностей, пов’язаних з двигуном, можна використовувати сканер OBD2 через порт OBD, розташований під панеллю приладів. Щоб скинути чек на Пежо 308 самостійно, необхідно від’єднати мінусову клему акумуляторної батареї на 15-20 секунд.

Після цього лампа Check Engine повинна згаснути, а комп’ютерні годинник обнулитися. Цей спосіб може бути корисний в двох ситуаціях. Перша-це звичайний «глюк» ЕБУ. Друга-якщо накопичилося безліч дрібних помилок, які не вдалося скинути.

Поява чека викликано неякісним бензином або попаданням вологи на електричні з’єднання

При подальшому включенні запалювання система проведе діагностику, і лампа згасне. Якщо після цієї процедури виявлено, що індикатор Check Engine продовжує горіти або відключається, але незабаром знову загоряється, це означає, що існує більш серйозна проблема. Для її коректного вирішення необхідно провести додаткову діагностику з використанням більш досконалих приладів.

Підсумок
Зазвичай горить чек на Пежо, сповіщаючи водія про несправності в одному з суміжних вузлів з моторною частиною. Своєчасне усунення поломки допоможе уникнути передчасний знос деталей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *