Загорівся чек двигуна на Ніссан Ноут (Nissan Note): як скинути, що робити

0

Індикатор Check engine на приладовій панелі часто з’являється несподівано. Зазвичай неможливо відразу визначити причину його появи, навіть якщо в автомобілі встановлена система автоматичної діагностики. Якщо горить чек на Ніссан Ноут, проводять огляд суміжних з моторною частиною систем.

Check engine дослівно перекладається як, перевірте двигун, що викликає паніку у недосвідченого автомобіліста

Чому горить чек несправності двигуна на Ніссан Ноут

Наявність символу Check не означає, що необхідно звернутися в СТО. Причину несправності двигуна можна самостійно визначити і в деяких випадках усунути без відвідування автосервісу. Якщо загорівся чек на Ніссан моделі Ноут 14 та інших, причини можуть бути наступні:

  • розгерметизація паливної системи;
  • датчики ЕБУ;
  • Система запалювання;
  • низький рівень масла;
  • несправний каталізатор.

Що робити, якщо загорівся значок чека на Ніссан Ноут

Індикатор помилок може сигналізувати про дрібні або серйозні неполадки. Щоб з’ясувати, чому на Ніссан марки Ноут Е12 загорівся чек, проводять діагностику. Якщо немає спеціального обладнання, оглядають системи візуально і усувають видимі поломки.

Увага! Продовжувати рух з миготливим чеком слід дуже обережно. Для цього вимикають всі додаткові механізми, щоб заощадити потужність.

Усунення несправностей паливної системи

Якщо Ніссан Ноут втратив потужність, і є звукові ознаки пошкодження двигуна, то необхідно перевірити паливну систему на предмет витоків. Для цього проводять огляд кришки паливного бака на предмет відколів і тріщин.

Крім того, необхідно простежити за витратою палива, якщо він збільшився, то це може свідчити про наявність витоку або іншої проблеми в системі. При виявленні подібних проблем їх необхідно усунути після і простежити, щоб згасла лампочка чек на приладовій панелі.

Усунення проблем системи запалювання

Свічки запалювання є найважливішими компонентами, призначеними для запуску паливної комбінації. Якщо елементи несправні, вони не можуть подавати потрібну кількість іскри або робити це в потрібний проміжок часу, що призводить до збоїв в роботі двигуна.

Важливо! При неправильній роботі свічок запалювання водій відчує легкий поштовх під час руху при розгоні, особливо при першому старті з місця.

Ремонт вузлів в електронному блоці управління

ЕБУ збирає інформацію з датчиків, аналізує її і подає сигнал при виявленні несправностей. Якщо один з датчиків виходить з ладу, дані будуть невірними, а команди виявляться помилковими.

Лямбда-зонд використовується для контролю витрати палива. Якщо з кисневим датчиком виникають проблеми, то ЕБУ не отримує коректної інформації, що може привести до завищеного витраті палива і одночасно до зниження потужності двигуна. Щоб усунути несправність, встановлюють новий елемент.

Більшість автомобілів мають від двох до чотирьох лямбда-зондів

Датчик масової витрати повітря відповідає за контроль кількості кисню, що змішується з бензином для забезпечення правильного займання палива. ДМРВ регулярно передає дані про подачу повітря в ЕБУ. Якщо з цим датчиком щось не так, це може призвести до збільшення витрати палива, а також до підвищення рівня викидів CO2 з вихлопної труби, що призведе до зниження потужності і плавності роботи двигуна. При несправності цього компонента може спостерігатися уповільнений розгін. Крім того, Ніссан Ноут з несправними датчиками можуть зазнавати труднощів із запуском в холодну пору року.

Ремонт каталізатора

Каталітичний нейтралізатор дозволяє зробити вихлопні гази автомобільного двигуна більш екологічними. Він перетворює чадний газ та інші шкідливі елементи в нешкідливі сполуки. Якщо Каталітичний нейтралізатор несправний, це можна помітити не тільки по загорянню лампи Check Engine, але і набагато раніше, коли потужність автомобіля зменшиться вдвічі. Вирішити проблему допоможе заміна деталі.

Як перевірити чек на автомобілі Ніссан Ноут

Якщо на Ніссан модифікації Ноут горять чеки і видимі проблеми усунені, проводять діагностику самостійно. Можна спробувати визначити джерело проблеми, підрахувавши кількість спалахів індикатора чек і звіривши його з технічною документацією Ніссан Ноут.

Важливо! Для кожної моделі існує свій інтервал між спалахами і свій код, який використовується для їх інтерпретації.

Діагностику можна провести самостійно за допомогою ноутбука і спеціального програмного забезпечення, для чого комп’ютер з’єднується з ЕБУ за допомогою кабелю. Крім того, існують програми для телефонів на базі Android (наприклад, TORQUE), які мають безкоштовну і платну версії. Для цього необхідно підключити до ЕБУ Bluetooth-адаптер, що дозволяє отримати доступ до інформації з нього, прикладом такого пристрою є Scan Tool Pro.

Скидання чека на Ніссан Ноут

Якщо не вдалося загасити індикатор, виробляють перезавантаження ЕБУ. Після включення запалювання очікують три секунди. Протягом наступних п’яти секунд виконують цикл натискання і відпускання педалі акселератора п’ять разів. Почекавши сім секунд, затискають педаль газу в підлогу приблизно на 10 секунд.

Потім повністю відпускають її. Блок управління двигуном перейде в режим самодіагностики.

Попередження! Якщо в процесі розшифровки кодів самодіагностики утримувати педаль газу більше 10 секунд, то всі помилки, занесені в пам’ять блоку управління двигуном, будуть стерті.

Зазвичай горить чек на Ніссан Ноут через поломки одного з механізмів моторної частини. Щоб не довелося витрачатися на заміну двигуна, негайно встановлюють нові елементи замість зношених.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *