Загорівся чек двигуна на Кіа Спортейдж 1, 2, 3 або 4: причини несправності

0

Електронний блок управління оцінює проблеми, контролюючи датчики і інтерпретуючи отримані від них дані, і розділяє їх на певні класи. В результаті горить чек на Кіа Спортейдж, вказуючи водієві на виниклі поломки в одній з систем, суміжних з моторною частиною.

Якщо проблема пропадає самостійно після 40 циклів, ЕБУ може відключити сигнал, не залишаючи ніяких слідів в пам’яті

Чому горить або блимає чек двигуна на Кіа Спортейдж

При появі попередження про несправність двигуна можна виїхати на дорогу, але дотримуватися обережності і вести автомобіль відповідно до Плану дій в надзвичайній ситуації. Якщо загорівся чек Kia Sportage 4, причини можуть бути наступні:

  • низький рівень масла;
  • неякісне пальне;
  • розгерметизація паливної системи;
  • забиті фільтри і форсунки;
  • проблеми в циліндрах;
  • перегорілі свічки або котушки запалювання;
  • несправні датчики ЕБУ;
  • каталізатор;
  • електропроводка.

Що робити, якщо на Кіа Спортейдж загорівся значок несправності двигуна

Для проведення самодіагностика помилок двигуна Кіа Спортейдж 1 більше не потрібно відвідувати механіка і вручну зчитувати коди несправностей, щоб визначити, в чому полягає проблема. За допомогою роз’єму, що підключається по Bluetooth, встановлюють на смартфон програму, це спеціальне ПЗ для діагностики певних моделей автомобілів. При цьому всі помилки з поясненнями будуть відображатися прямо на екрані мобільного пристрою, що дозволить визначити джерело без відвідування СТО.

Увага! Якщо в дорозі виникли труднощі, при яких мерехтить жовта лампочка і працює двигун, найкраще звернутися на станцію техобслуговування. При спробі завести автомобіль в таких умовах слід дотримуватися обережності і відключити всі другорядні системи.

Усунення несправностей паливної системи

Якщо загорівся чек Кіа Спортейдж 3 як реакція на бензин незабаром після заправки, перевіряють дві ймовірні причини: переконуються в надійності кришки і перевіряють, що використано якісне паливо. Якщо воно забруднене, це може перешкоджати правильному займанню паливної суміші, що може призвести до Ривків на низьких оборотах. Для усунення цієї проблеми необхідно злити поганий бензин, промити систему і заправитися на перевіреній заправній станції.

Усунення несправностей системи запалювання

Якщо на Кіа Спортейдж 3 дизель загорівся чек, автомобіль глухне, трясеться і втрачає потужність, можливо, прийшов час перевірити свічки запалювання. Ця проблема може з’явитися після випадання рясних опадів або мийки авто. Якщо вода проникне на котушку запалювання, двигун почне давати осічки, і циліндри відключаться. При цьому загоряється лампа Check Engine.

Якщо своєчасно не встановити нові свічки, то котушка запалювання може вийти з ладу

Усунення несправностей ЕБУ

Індикатор ” Check Engine» може спалахнути при неправильній роботі АКП. Зазвичай це пов’язано з ненормальною роботою коробки передач (заїдання і ривки). При порушенні синхронізації можливі осічки і нестійкий холостий хід.

Якщо датчики ЕБУ перестають працювати, то процесор не отримує ніяких даних про те, як повинна працювати система. У відповідь на Kia Sportage 3 загориться чек, автомобіль може активувати аварійний режим або заблокує подальший рух.

Датчик масової витрати повітря стежить за тим, скільки буде потрібно повітря для займання пального. Якщо він посилає неточну інформацію, то витрата палива буде вище норми, а потужність двигуна знизиться.

Крім того, зниження динаміки розгону, а також утруднений запуск двигуна в холодну пору року можуть відбуватися через несправність лямбда-зонда, який контролює рівень незгорілого кисню і управляє подачею палива. Зношені елементи можуть привести навіть до пошкодження каталізатора відпрацьованих газів.

Ремонт каталізатора

Засмічення нейтралізатора призводить до зниження потужності автомобіля. Відпрацьовані гази не зможуть покинути каталізатор, що призведе до зниження потужності двигуна.

Як тільки Каталітичний нейтралізатор буде несправний, на приладовій панелі загориться сигнальна лампочка.

Якщо після заміни каталізатора продовжує горіти на панелі Кіа Спортейдж “чек Енджін”, можливо, слід замінити двигун. Причиною цього могло стати несвоєчасне усунення більш дрібних проблем.

Як скинути помилку на Kia Sportage

У разі несправності індикатор помилки може залишатися активним навіть після виконання всіх ремонтних робіт. ЕБУ зберігає свої дані, і з часом ця пам’ять переповнюється, викликаючи ефект циклу, який не дає точного зворотного зв’язку. В результаті на Кіа Спортейдж 3 продовжує горіти значок несправності двигуна.

Для усунення індикації чек виробляють скидання помилок шляхом перезавантаження АКБ. Для цього від’єднують кабель акумулятора від негативної клеми і затискають сигнал на 15 хвилин, щоб розрядити батарею. Після цього очікують 30 секунд, перш ніж підключити дроти назад і знову включають харчування. Після сканування системи індикатор згасне.

Зазвичай горить чек на Кіа Спортейдж, сигналізуючи про виниклі неполадки в моторному вузлі. Щоб не довелося витрачатися на ремонт каталізатора або двигуна, поломки слід усувати негайно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *