Найбільш збалансований сімейний автомобіль у світі ” – Ford S-Max

0

Є в світі, вимираючий вид автомобілів. І це не седани, як можна було б подумати. Це неймовірної практичності мінівени. Навіть улюблений усіма кросовер не пропонує того, що пропонує мінівен. Місця і комфорту в мінівені завжди більше, ніж в кросовері. І якщо ти не з’їжджаєш з асфальту, то він за всіма статтями перевершить мінівен. Але, на жаль і ах, скоро цих машин, по всій видимості, не буде випускати ніхто.

В Європі, на парочку S-Max/Galaxy припадає приблизно 50 тисяч автомобілів в рік. На весь Старий світ. І вони лідери. На другому місці близнюки VW Sharan/Seat Alhambra – у низ 30 тисяч на двох. Доля Seat вже вирішена – наступником буде кросовер. З Шараном поки не все очевидно, як і з Фордом.

Можливо, нинішній S-Max – останній в історії. У Росії він ніколи не продавалася і вже не буде продаватися, так як Форд залишив в Росії тільки Transit, ноне розповісти про, напевно, самому кращому сімейному автомобілі в світі я просто не можу.

Чому мінівени вимирають – зрозуміло. Ніщо так не говорить про нікчемність життя як мінівен. Якщо ти приїжджаєш на мінівені, всі навколо знають, що все, про що ти думаєш – це де б купити підгузників по акції і як би скоріше завалитися після роботи на диван під телевізор.

Той, хто їздить на мінівені, не ходить в нічні клуби, не напивається з друзями в п’ятницю ввечері і не носить сексуальної нижньої білизни. Їхнє життя нудьга, День бабака. Зрозуміло, що так живуть не лише водії мінівенів, але тільки мінівени транслюють це всьому світу.

Але S-Max не такий. Це єдиний у світі мінівен, який виглядає і їде дуже круто. Це єдиний у світі мінівен, який не соромно хотіти. Це єдиний в світі стоковий однооб’ємник, який може їхати, як ніби йому зад намазали скипидаром. Він дуже крутий.

Я не кажу про базові версії на 120 і 150 л. с. Я кажу в першу чергу про мотори на 190 і 240 л. с. Зараз вся гамма S-Max складається тільки з дизелів, що працюють з 6-ступінчастою механікою або 8-ступінчастим автоматом. Але машини першого покоління йшли з бензиновими моторами на 200, 220, 240 коней з роботом Power Shift.

Розгін до сотні всього за 7,9 секунди. Керованість, як у Ford Focus, а виглядає він як ніякий інший мінівен. Стрімко, зухвало, круто. На цій машині можна вранці з комфортом розвести дітей по школах, дитячих садках і секціях, а по дорозі на роботу влаштувати гоночний заїзд з BMW.

У салоні може бути 5 або 7 місць. І третій ряд, взагалі кажучи, не тісний. Величезне лобове скло, величезна панорамний дах, всякі фірмові фордовские електронні помічники. Купа лампочок, поличок, столиків, підстаканників, шторки. І все це за набагато менші гроші, ніж у кросовері.

Ось вам для прикладу паспортний витрата дизельного 210-сильного дизеля на роботі: по трасі – 5,1, по місту – 6,3 літра на сотню. Чи є якийсь 7-місний позашляховик з такою витратою?

І баланс комфорту і керованості. Можна довго намагатися підібрати потрібні слова, але навряд чи вийде, простіше покататися один раз. У цій машині немає чогось одного видатного, але в ній настільки добре збалансовано, що, можливо, це не просто кращий мінівен в світі,а взагалі кращий сімейний автомобіль. Я правда не знаю машини краще.

Я катався на цьому S-Max, коли був у Литві (там вони продаються), а ще їздив на попередньому поколінні S-Max в Росії. Машини дуже схожі з відчуттями, так що якщо вам сподобалася машина, пошукаєте старі попереднього покоління, вони не менш круті (і на мій погляд виглядають навіть більш агресивно і нудно) і запальні, якщо не сказати відморожені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *