Вийшов новий Hyundai Santa Fe 2021 року

0

Кросовер Hyundai Santa Fe оновився на 2021 рік, отримавши досить великий набір поліпшень, що відрізняють його від популярного попередника (представленого всього 2 роки тому). До 2021 року фейсліфтинг моделі Santa Fe приносить дві нові трансмісії, покращений дизайн і новий розкішний рівень обробки салону Calligraphy, який робить кросовер більш конкурентоспроможним серед нових і оновлених існуючих суперників на ринку.

Головним серед змін в Hyundai Santa Fe 2021 року стало два нових 2,5-літрових чотирициліндрових двигунів (один Безнаддувний, другий з турбонаддувом). З ними великий кросовер став привабливішим у порівнянні зі своїм попередником. Більш того, Hyundai повідомляє, що скоро з’явиться гібридна версія з турбодвигуном на 1,6-літра і ще одна не деталізована плагін-гібридна модель Санта-Фе.

Зміни під капотом Hyundai Santa Fe 2021

Найзначніші зміни Новий Hyundai Santa Fe 2021 року приховує в моторному відсіку. Зникли Старий 2,4-літровий рядний чотирициліндровий базовий двигун і 2,0-літровий опціональний двигун з турбонаддувом. Новий двигун початкового рівня являє собою 2,5-літровий чотирициліндровий блок потужністю 191 К.С. і 247 Нм. Як і раніше, базовий двигун поєднується з восьмиступінчастою АКПП з переднім або повним приводом.

Новий 2,5-літровий силовий агрегат сімейства Smartstream виконаний в повністю алюмінієвому блоці і відрізняється зниженим рівнем викидів при низькому навантаженні, зі збереженням хорошої ефективності і продуктивності. Hyundai оцінює комбінований витрата палива даного двигуна в 9,04 літра на 100 км шляху з переднім приводом і 9,8-літра — з повним приводом.

Більш цікавим став 2,5-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, який пропонується опціонально на деяких комплектаціях Hyundai Santa Fe. Він може похвалитися 277 к.с. потужності і 422 Нм крутного моменту, що значно перевершує характеристики попереднього турбодвигуна 2.0 віддачею 235 к. с. і 352 Нм. Більш того, новий двигун оснащений восьмиступінчастою трансмісією з подвійним мокрим зчепленням, що знижує «паразитні втрати» і покращує реакцію на перемикання в порівнянні з попередньою восьмиступінчастою АКПП. Хоча застарілий турбонаддувний двигун іноді здавався нудним під час спортивного водіння, Новий повинен бути приємнішим.

Hyundai Santa Fe рестайлінг 2021 року також стане першим гібридним кросовером компанії. Рушійною силою в Santa Fe Hybrid використовується 1,6-літровий рядний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, стартер-генератор потужністю 13 кВт і електродвигун потужністю 44 кВт (який живиться від невеликої батареї на 1,5 кВт). Комбінована вихідна потужність становить 225 к.с. і 264 Нм тяги, що передається на стандартний повний привід через оптимізований для гібрида шестиступінчастий «автомат». Показники паливної економічності все ще не озвучені, але ми не здивуємося побачити показник витрати на рівні 6,7-літра на 100 км пробігу.

Дизайн екстер’єру Hyundai Santa Fe рестайлінг 2021

Компанія Hyundai дуже пишається тим фактом, що її окремі моделі не обов’язково поділяють загальний глобальний стиль. І правда, новітній Hyundai Tucson не став натхненням для рестайлінгу Santa Fe, як сталося б, наприклад, у Audi. У дизайні свого флагманського кросовера корейці використовували більш широку радіаторну решітку, з блоками фар, інтегрованих в цю структуру з боків. Отвір радіаторної решітки знизу елегантно підкреслює хромована смуга, а гострі денні ходові вогні розмістилися високо на рівні лінії капота. Ці світлодіодні акценти в поєднанні з фарами утворюють унікальний T-подібний стиль «морди».

Ззаду змін в стилі поменше. Задні ліхтарі стали більш гострими, з опуклими світлодіодними акцентами і світлодіодною смугою на всю ширину, що замінює хромовану накладку на задніх дверях. Окремі поворотники від минає Santa Fe перенесли на в блок задніх ліхтарів, а внизу бампера помістили широкий червоний відбивач, що проходить по всій ширині. У топовій комплектації Hyundai Santa Fe Calligraphy покупців чекає новий дизайн 20-дюймових коліс, стилізованих під колеса флагманської моделі Palisade.

Інтер’єр Hyundai Santa Fe 2021 року отримав ряд нових поліпшень, головними з яких стали збільшені екрани стандартної і просунутої інформаційно-розважальної системи. Тепер основний дисплей на 8,0-дюйма, проти 7,0-дюймів до рестайлінгу, а опціональний на 10,3-дюйма замість старих 8,0-дюймів. Також доступна 12,3-дюймова цифрова приладова панель. Вперше в Хюндай Санта-Фе з’явилися такі функції, як цифровий ключ, асистент автономного руху по шосе Highway Drive Assist, бездротова зарядка для смартфонів, підтримка сервісів Apple CarPlay і Android Auto.

Більш преміальний зовнішній вигляд дизайну інтер’єру додала розміщена вище консоль, як у моделі Palisade, а також ніша для дріб’язку під ширяючою центральною консоллю. Селектор передач в салоні тепер повністю цифровий, кнопковий. У багажнику стало на 14 літрів більше простору завдяки більш продуманому компонуванню.

Hyundai Santa Fe Calligraphy

Оздоблення Calligraphy вперше з’являється на моделі Santa Fe і прямо мігрує з Hyundai Palisade. Як і в більш великому позашляховику, Santa Fe Calligraphy відрізняється високоякісною стьобаною шкірою Nappa, переробленою передньою решіткою, акцентною обробкою дверей і сидінь преміум-класу, обшивкою стелі з еко-замші і додатковими функціями. В даному випадку це означає повнокольоровий проекційний дисплей, покращене освітлення інтер’єру, автоматичні склопідйомники задніх вікон і ексклюзивні 20-дюймові колеса. Комплектацію Calligraphy можна взяти тільки з найпотужнішим 2,5-літровим турбодвигуном і повним приводом.

Сильніше, міцніше, витонченіше

Hyundai Santa Fe 2021 року відрізняється розширеним використанням високоякісної сталі в конструкції кузова, що, за заявою виробника, знижує вагу, покращує ходові якості і керованість. Гальмівні характеристики покращилися завдяки більш потужному підсилювача гальм. Удосконалена ізоляція приладової панелі знижує шум двигуна в салоні, а модифікації з кузовними елементами знизили коефіцієнт лобового опору з 0,34 до 0,33. В сумі виконана робота робить новий Hyundai Santa Fe більш плавним і стабільним на дорозі, ніж раніше.

Ціни поки не оголошені, але максимальний Hyundai Santa Fe Calligraphy 2021 року буде коштувати як мінімум $42 000.

Фото / Новий Hyundai Santa Fe. Рестайлінг 2021 року

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *