Toyota Land Cruiser 300-повнопривідний повнорозмірний позашляховик (хоча в самій компанії його позиціонують саме як «вседорожник») «практично преміум-класу», і, за сумісництвом, «Головнокомандувач» модельного ряду Toyota, побудований за класичними канонами: рамна конструкція, постійний повний привід і нерозрізний задній міст. Цей автомобіль адресований, в першу чергу, тим, хто хоче наочно продемонструвати оточуючим свій “високий статус”: регіональним депутатам, бізнесменам, силовикам і т. д. Світова прем’єра легендарного позашляховика Toyota Land Cruiser 300 в буквальному сенсі прогриміла 9 червня 2021 року у віртуальному просторі – без перебільшення, але появи наступника «двохсотого», що встав на конвеєр в далекому 2007-му, з завмиранням серця чекали автолюбителі з усього світу.

Фундаментально автомобіль залишився колишнім-консервативним і витривалим, оскільки він не тільки зберіг «рамно-бруківку філософію», але, і всупереч сформованим тенденціям, не змінився в розмірах і масі… однак на ділі вседорожник пережив серйозні метаморфози – він «освіжився» зовні, перебрався на нову платформу, «озброївся» більш ефективними двигунами і поповнив свій арсенал купою сучасних опцій. Зовні Toyota Land Cruiser 300 не просто виглядає в міру привабливо, масивно і брутально, але ще і всім своїм виглядом демонструє спокій і впевненість. Монументальну “фізіономію «вседорожника вінчають стильні світлодіодні фари, грунтовний» восьмикутник” радіаторної решітки з горизонтальними ламелями і рельєфний бампер, а його вагома корми несе на собі величезну кришку багажника, витончені ліхтарі і невигадливий бампер.

У профіль автомобіль може похвалитися велично-незграбними обрисами з довгим капотом, значною площею бічного скління, виразними боковинами і округлено-квадратними арками коліс, що вміщають «катки» розмірністю від 18 до 20 дюймів.

Розмір і вага Toyota Land Cruiser 300

В довжину «трьохсотий» досягає 4950 мм, ширина укладається в 1980 мм, висота налічує 1950 мм Відстань між колісними парами у пятидверки простягається на 2850 мм, а її дорожній просвіт становить 230 мм. У спорядженому вигляді вага позашляховика варіюється від 2485 до 2600 кг в залежності від модифікації, а його Повна маса перевалює за 3.2 тонни.

Інтер’єр Toyota Land Cruiser 300

Всередині автомобіль виконаний під стать зовнішності-симпатично, масивно і важкувато, проте до «преміум-рівня» явно не дотягує, причому не тільки по частині оформлення, але і в плані оздоблювальних матеріалів.

Великий трьохспицеве кермо, усипаний кнопками і перемикачами, лаконічний «інструментарій» з двома аналоговими шкалами і 7-дюймовим (в «базі» – 4.2-дюймовим) табло між ними, монументальна центральна консоль з 12.3-дюймовим (в початкових версіях – 9-дюймовим) тачскріном медіасистеми і класичним кліматичним «пультом» – інтер’єр хоч і не блищить дизайнерськими вишукуваннями, але виглядає цілісно і солідно.

За замовчуванням салон у Toyota Land Cruiser 300 володіє п’ятимісним компонуванням, але за доплату він може бути укомплектований третім рядом сидінь, здатним прийняти двох дорослих пасажирів. У передній частині встановлені комфортабельні крісла з ненав’язливим бічним профілем, м’яким наповнювачем, купою регулювань і всіма «благами цивілізації». На другому ряду-ергономічний диван з відкидним підлокітником по центру, власне управління «мікрокліматом» і Підігрів (а за доплату – ще вентиляція та інформаційно-розважальна система з двома екранами).

При семиместной розкладці багажник позашляховика здатний прийняти ~ 260 літрів поклажі, при цьому «гальорка» ховається в підлозі двома рівними частинами. З п’ятьма посадочними місцями обсяг «трюму» перевалює за 900 літрів, а з двома – за 1600 літрів (другий ряд сидінь складається сендвічем і в такому положенні кріпиться ремінцями до дверних ручок).

Повнорозмірна запаска у пятідверки висить під днищем.

Технічні характеристики Toyota Land Cruiser 300

На ринку для Toyota Land Cruiser 300 заявлено два двигуни на вибір:

  • Перший варіант – бензиновий шестициліндровий мотор V35A-FTS робочим об’ємом 3.5 літра з V-подібною компонуванням, алюмінієвими блоком і головками циліндрів, двома турбокомпресорами, безпосереднім уприскуванням палива, 24-клапанним ГРМ з ланцюговим приводом і фазообертачами на впуску і випуску, розвиваючий 415 кінських сил при 5200 об/хвилину і 650 Нм крутного моменту при 2000-2600 об/хвилину.
  • Другий-V-подібна дизельна» шістка ” F33A-FTV на 3.3 літра з парою турбонагнітачів, акумуляторним уприскуванням Common Rail, рідинним інтеркулером і 24-ма клапанами, яка генерує 299 к.с. і 700 Нм пікової тяги.

Обидва двигуни поєднуються з 10-ступінчастим гідромеханічним «автоматом» і постійним повним приводом з блокується міжосьовим диференціалом Torsen (штатно момент ділиться між осями в співвідношенні 40% на 60%) і зниженим рядом в роздавальній коробці. У “топових” версіях в задньому редукторі ще з’являється диференціал підвищеного тертя.

Швидкість, динаміка і розхід

З бензиновим мотором японський велетень ” вистрілює» з 0 до 100 км/год всього за 6.8 секунди, а його максимальна швидкість «впирається» в 210 км/ч.

Витрата палива в комбінованому циклі у такого автомобіля в середньому становить 12.1 літра на кожну «сотню» пробігу.

Що стосується дизельної модифікації, то по ній дані поки не розголошуються.

Конструктивні особливості

В основі Toyota Land Cruiser 300 лежить платформа GA-F з лонжеронною рамою, повністю виконаною з високоміцних марок сталі. Підлога і пороги у вседорожника виконані зі сталі з поліпшеною антикорозійною стійкістю, а практично всі зовнішні панелі у нього алюмінієві, за винятком сталевих задніх крил.

Автомобіль оснащується незалежною підвіскою на здвоєних важелях спереду і залежною системою на поздовжніх і поперечних важелях ззаду. За замовчуванням п’ятидверка має пасивні амортизатори і стабілізатори поперечної стійкості, але «топовим» виконанням покладаються адаптивні електроннокеровані амортизатори і система E-KDSS з гідроциліндрами замість стабілізаторів, здатними ЗАТИСКАТИСЯ і розпускатися.

В арсеналі повнорозмірного SUV-Гальмівна система з електрогідравлічним підсилювачем, двопоршневими супортами (спереду – з плаваючою скобою) і вентильованими дисками на всіх колесах (на передніх – 340-міліметровими). Машина забезпечується рульовим механізмом рейкового типу з гідравлічним підсилювачем управління, який доповнений електромотором на рульовій колонці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *