Як навчити коробку-«автомат» економити паливо при їзді

0

Для багатьох автомобілістів не секрет, що автоматична КПП впливає на витрату палива, зокрема підвищує його і водіям довелося винаходити різні способи їзди, щоб заощадити пальне.

В сучасних машинах коробка-«автомат» має багатодискове зчеплення і це позитивно впливає на «бензожор». Також на зниження енерговитрат спрямована дія гідротрансформаторних “автоматів”.

Але це все стосується моделей останніх років, тоді як більшість наших співвітчизників володіють не сильно «просунутими» АКПП.

Але бувалі водії рекомендують звернути увагу на режим, при якому постійно їздить авто, якщо у вас стоїть «еко», значить, економиться паливо, ні швидкість руху теж стає економною. Але якщо ваш автомобіль не має заводських електронних налаштувань, то рекомендується їздити в режимі, коли показання тахометра не перевищують 2000 об/ хв, включаючи старт на світлофорі або обгін. Також можна заощадити на паливі, якщо потрапити в так звану «зелену хвилю». Адже при такому русі не доводиться ні гальмувати, ні розганятися.

Ці нехитрі прийоми дозволять зберегти деяку кількість палива в умовах міського руху, але не всім вони прийнятні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *