Причини запотівання скла автомобіля та способи їх вирішення

0

Запітнілі стекла автомобіля тільки на перший погляд можуть здатися невинною проблемою. Однак таке явище є вкрай небезпечним, оскільки призводить до погіршення огляду. Запотівання вікон у невідповідний момент може відвернути водія від дороги і навіть спровокувати ДТП. Редакція сайту Тарантас Ньюс розібралася у питанні та розповіла про основні причини появи проблеми, а також способи їх вирішення.

Перевіряйте килимки

При запотіванні скла в першу чергу слід звернути увагу на килимки. У негоду під ними часто накопичується вода, яка випаровується та утворює конденсат, що осідав на вікнах. Тому важливо завжди обтрушувати ноги від снігу та своєчасно очищати килимки.

Використання килимків, що вбирають, також сприяє вирішенню проблеми. Вони обійдуться автолюбителю дорожче, а також вимагатимуть ретельнішого догляду, оскільки їх складніше чистити. Однак це ефективний спосіб, що захищає від зайвої вологості у салоні.

Вчасно міняйте салонний фільтр

Салонний фільтр важливо своєчасно змінювати, інакше він починає пропускати вологу, що призводить до появи конденсату на склі автомобіля. Якщо не усунути першопричину, провітрювання салону та протирання вікон допоможуть лише тимчасово. Скло відразу ж запотіватиме на початку руху авто.

Стежте за герметичністю опалювальної системи

Витік робочої рідини з опалювальної системи провокує сильне запотівання стекол автомобіля. Крім того, водій та пасажири ризикують здоров’ям, вдихаючи пари антифризу або тосолу. Виявити проблему нескладно – при включенні грубки на лобовому склі утворюється масляниста плівка, яку складно очистити без спеціальних засобів.

Провітрюйте салон перед паркуванням

Перепад температури у салоні автомобіля також призводить до появи конденсату. Щоб цього не допустити, перш ніж ставити машину на стоянку, відчиніть двері на 15-20 секунд і дайте теплому повітрі вийти назовні. Якщо температуру в машині зрівняти з вуличною, жодного конденсату не з’явиться.

Використовуйте захисну плівку

Існує спеціальна плівка, що відштовхує вологу, яка не дозволяє склу запітніти. Якщо в автомобілі немає проблем з опалювальною системою і антифриз не потрапляє в салон, такий спосіб буде надійно захищати від запотівання скла. Спосіб витратний, але ефективний та простий у виконанні. Достатньо один раз обклеїти все плівкою.

Грамотно використовуйте кондиціонер автомобіля

Кондиціонер – важливий інструмент у боротьбі із запотівання скла машини. Оскільки система кондиціювання повітря під час роботи сушить повітря, її потрібно використовуватиме зниження вологості. Під час руху достатньо спрямовувати потоки повітря з включеним кондиціонером на скло, щоб перешкоджати утворенню конденсату і знижувати рівень вологості повітря, що надходить в салон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *