Горить або блимає чек двигуна на Ніссан прикладу Р12: скидання помилки

0


Раптова поява на приладовій панелі символу Check Engine часто є загадкою. Навіть при наявності в автомобілях засобів автодіагностики, які сканують будь-яку можливу несправність і виводять її на приладову панель, визначити причину, чому загорівся чек двигуна на Ніссан Прімера, може виявитися неможливим.

Чому загорівся чек двигуна на Ніссан Р12

Якщо Силовий агрегат працює нормально, немає пробуксовки, обороти не коливаються і не вібрують при розгоні, але при цьому загоряється лампочка Check Engine на автомобілі, це зазвичай пов’язано з помилками системи управління механізмами. Можливі причини, якщо на Ніссан прикладу Р11 моргає чек і не заводиться мотор:

  • проблеми в паливній системі;
  • поломки в системі запалювання двигуна;
  • неполадки в ЕБУ;
  • вийшов з ладу каталізатор.

Що робити, якщо горить чек двигуна на Ніссан Р12

Поява на приладовій панелі значка Check Engine, як правило, свідчить про необхідність перевірки двигуна автомобіля на станції технічного обслуговування. Однак в деяких випадках можна самостійно діагностувати проблему і навіть усунути її, не витрачаючи грошей на Автосервіс.

Заміна пального і усунення неполадок в паливній системі

Якщо на Ніссан Прімера Р12 загорівся чек двигуна жовтим, значить, ЕБУ зафіксувала несправність в одній з систем, суміжній з моторною частиною. Якщо тиск палива занадто низький, статися це може через несправність бензонасоса, забруднення сітчастого фільтра паливного насоса або ослаблення пропускної здатності паливного фільтра. Щоб вирішити проблему, необхідно при знятті ноги з педалі газу відрахувати 10 довгих спалахів, потім 10 коротких, потім знову 10 коротких спалахів і 10 коротких.

Іноді чек загоряється тому, що система двигуна розпізнала зміна в роботі силового агрегату. Це відбувається, коли вона не відповідає заданій в програмі управління. Причиною часто виступає використання неякісного палива. Такий бензин згорає не так добре і викликає збої в роботі.

Для вирішення проблеми досить злити погане паливо і замінити його хорошим.

Усунення несправності в системі запалювання

Сучасні автомобілі оснащуються свічками запалювання, які можуть прослужити не менше 150000 км.однак цей термін нерідко скорочується з різних причин, заснованим на якості палива і стилі водіння.

При виявленні несправностей в роботі мотора, пов’язаних із запалюванням, необхідно не зволікати і відразу ж замінити комплектуючі.

Заміна зношених свічок запалювання на нові дозволить поліпшити роботу силового агрегату і знизити витрату палива

Заміна лямбда-зонда

Згодом на датчику кисню накопичується бруд і масляний наліт, що знижує точність зміни складу бензинової суміші і видає неідеальний витрата палива. Несправний лямбда-зонд на машині призводить не тільки до збільшення витрати палива, але і до збільшення вмісту CO2 у відпрацьованих газах.

Важливо! Якщо незабаром не замінити несправний датчик кисню, це може призвести до пошкодження каталітичного нейтралізатора автомобіля, що може коштувати дорогого ремонту.

Ремонт каталізатора

Несвоєчасна заміна несправного кисневого датчика або свічок запалювання може призвести до виходу з ладу каталітичного нейтралізатора. Коли ці деталі не працюють, вони перешкоджають перетворенню чадного газу в нешкідливі сполуки, що може призвести до перегріву і, в кінцевому рахунку, до поломки.

Якщо Каталітичний нейтралізатор пошкоджений, то нормальна робота автомобіля стає неможливою: на приладовій панелі загоряється індикатор помилок, збільшується витрата палива, не вистачає потужності.

Хоча Заміна несправного каталітичного нейтралізатора може бути дорогою, ігнорувати її не можна

Як скинути чек на Ніссан прикладу Р12

Щоб зняти чек Ніссан прикладу Р12, необхідно повернути ключ три рази поспіль з проміжком в одну секунду, потім запустити мотор і перевірити, чи пропала індикація. Крім того, можна замкнути контакти 9 і 16 діагностичного роз’єму на дві секунди при працюючому силовому агрегаті, а потім вимкнути запалювання.

Якщо загорівся чек двигуна на Ніссан прикладу, зазвичай причина полягає у виникненні несправностей в одному з вузлів, що забезпечують нормальну роботу мотора. Щоб не виникало подібних проблем, необхідно своєчасно проходити ТО автомобіля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *