5 простих порад, як підготувати авто до зими

0

На дворі вже зима. Тому потрібно направити свою увагу на ґрунтовну підготовку вашого авто до цього нелегкого для нього сезону. Ще раз перевірте, чи підготовлено Ваш автомобіль до таких сезонних явищ, як ожеледиця, оброблені хімічними реагентами дороги, сильні снігові замети і суворі морози? Ми підібрали найнеобхідніші рекомендації та поради, яких слід дотримуватися, щоб ваш улюблений автомобіль відмінно перезимував, адже українські зими тривалі і морозні.

1.Турбота про акумулятор

Акумулятор може не пережити зиму, особливо, якщо автомобіль постійно стоїть на вулиці. Мороз і холод – реальне випробування для нього. Якщо він барахлить ще влітку, то не варто сподіватися на хорошу роботу в зимовий час. Його необхідно протестувати заздалегідь, до того, як цим займеться холоднеча. Якщо результат буде незадовільним, то краще придбати новий акумулятор, щоб не довелося довго заводити і їздити на таксі або громадському транспорті.

2.Перевірка світлових приладів і склоочисників

Зимовий день набагато коротше, тому все частіше їзда нас застигає, коли вже стає темно. Потрібно обов’язково перевірити на працездатність всі світлоприлади і переконатися в їх справності. Якщо перегоріла якась лампа, краще замінити її без зволікань. Мучить проблема запотівання фар? Автолюбителів зі стажем пропонують такий метод: намазати пластик фар зубною пастою, залишити пасту хвилин на п’ять, потім промити і насухо протерти м’якою тканиною. Але не варто забувати про полірування і звичайним способом, він теж ефективний.

Обов’язково перевірте роботу двірників, вони дуже знадобляться в непогожу погоду. Подумайте про придбання безкаркасних склоочисників, у яких немає зовнішньої пружини, тому вони не примерзають. А ось і риторично питання, відповіді на яке однозначного немає: “чи варто піднімати двірники чи ні?”. Якщо їх підняти, то вони не примерзнуть до скла, але пружина, їх утримує, може зіпсуватися. Якщо не піднімати, то вони примерзнуть, зате пружина збережеться. Рішення залишається за Вами.

3.Важливість наявності бензину та інших рідин

Важливою умовою є наповненість, як бензобака, так і бачка склоомивача. Повний бак бензину перешкоджає замерзанню води, яка накопичується в паливному насосі, що сприяє працездатності двигуна в будь-якій ситуації. Спеціальна рідина в бачку склоомивача зберігає нормальну видимість лобового скла.

Обов’язково потрібно знати, чи підходить Ваш антифриз для зимових умов. При регулярному проходженні технічного огляду, Ви це будете знати точно. Якщо сумніваєтеся в тому, чи підходить він Вашому авто, то краще замініть. Так само, дуже важливо простежити за двигуном щоб уникнути витоків.

4.Зміна гуми – надійність коліс

Універсальна резина, підходить для будь-якого сезону, зовсім не цінується фахівцями. Вони рекомендують користуватися саме зимовою гумою в холодну пору року. Багато водіїв змінюють і колеса і шини. Інші тільки шини. Вибирати тільки вам, головне, щоб шипований протектор не стерся. Постійно контролюйте рівень тиску в шинах, адже з настанням холодів він часто падає. Низький тиск швидко зношує шини і провокує аварійні ситуації.

5.Корисні зимові приналежності і аптечка

Неодмінно переконайтеся в тому, що в аптечці присутній все найнеобхідніше, це важливо. На зимовій непередбачуваній дорозі потрібним атрибутом є лопата, від застрявання ніхто не застрахований. Напередодні довгої і тривалої дороги запасіться ковдрою, може стати в нагоді ліхтарик, ніж. Не забудьте взяти з собою перекус.

Дотримуючись всіх цих нехитрих порад і правил, ваша подорож завжди буде приносити лише приємні враження. Бажаємо завжди комфортного пересування на своєму вірному авто, незважаючи на погоду за вікном, адже в кожному пори року є своя принадність!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *