Чи можна вживати безалкогольне пиво за кермом

0

Щоб сісти за кермо після бурхливого застілля, водії збивають похмілля безалкогольним пивом. Напій начебто нешкідливий, але чи варто сподіватися, що не буде проблем на дорозі.

Чи містить етанол безалкогольне пиво і чи можна його пити за кермом, розповімо в даному матеріалі.

Безалкогольне пиво зародилося в Америці в 1919-му після введення «сухого закону». Стаття в Конституції накладала заборону на продаж алкогольних напоїв, у складі яких спирту більше ніж 1,28%. Так Виробники рятували своє фінансове становище, знижуючи вміст спирту в пиві. Коли 1933-му все ж легалізували напої з вмістом етанолу 3,2%, поправку до Закону скасували. Але споживачі звикли вже до безалкогольного пива, його популярність підскочила в 70-х роках в Європі та Америці через технічний прогрес, в результаті якого багато хто встиг обзавестися автомобілями.

Наразі допустимий ліміт вмісту алкоголю в крові становить 0,2 проміле.

Водіям розповіли, чи можна вживати безалкогольне пиво за кермом.

За інформацією MMR, наразі в Україні допустимий ліміт вмісту алкоголю в крові становить 0,2 проміле. Одна пляшка безалкогольного пива підвищить рівень спирту до 0,05 проміле. Звісно, це не буде порушенням закону. Втім, це може призвести до проблем.

Зазначається, що навіть безалкогольне пиво залишає характерний запах, який може помітити інспектор поліції. Він запропонує водію пройти тест на рівень алкоголю в крові.

Чи є алкоголь у безалкогольному пиві

Так, в без градусному пиві теж є алкоголь. Готують “нульовку” так само, як і звичайне пиво з градусами – з використанням дріжджів, хмелю, пшеничного або ячмінного солоду, цукру, іноді з додаванням ароматизаторів і смакових добавок.

Багато хто помилково вважає, що в безалкогольному пиві 0% спирту, адже так пишуть на етикетках виробники. Через що водії думають, що, випивши, можна відразу сідати за кермо. Але повністю прибрати спирт при виробництві безалкогольного пива неможливо.

Щоб видалити з напою етанол, пиво випарюють і пропускають через спеціальні фільтри. Але весь алкоголь з напою видалити на сто відсотків не можна, і в» нулевке ” залишається спирт. Межі його змісту становлять 0,5 – 1%, а 0% на банку-це всього лише рекламний хід.

Чи можна після безалкогольного пива за кермо

Так, можна, але тільки почекавши певний час.

Середній час виведення етанолу з організму після безалкогольного пива становить:

15-20 хвилин, якщо випили 0,5 л;
30-40 хвилин, якщо випили 1 л;
1,5 – 2 години, якщо випили 2 л.
Якщо водій вжив 3 і більше літра, сідати за кермо не варто. Проміле у видиху перевищать допустимий поріг, і не вдасться уникнути штрафу та вилучення посвідчення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *