Надійний захист фар після полірування

0

Лак для фар після полірування є прямою необхідністю для нанесення у більшості авто, що знаходяться в експлуатації 2 і більше років. Попадання дрібного каміння або піску, мінусові температури, подряпини від гілок чагарника — з часом все це призводить до необхідності звернутися за допомогою до фахівців для видалення дефектів. Крім цього, з часом потрібне покращення візуальних характеристик машини з метою відновлення до первісного вигляду.

Нанесення лаку для фар після полірування відновлює однорідність структури на кордонах, усуває мікротріщини та ефективно бореться з ефектом заломлення світла. При цьому сама процедура є рекомендованою, але не обов’язковою. Це означає, що полірування може проводитись без подальшого нанесення лаку. Але його використання дозволить створити ще й додатковий захист фар. Мінусами стануть додаткові витрати та необхідність періодично відновлювати застаріле покриття.

Захист фар лаком після полірування

Багато автовласників рано чи пізно запитують, чим покрити фари після полірування. Адже з часом вони раптово виявляють яскраву пляму на поверхні покриття, окреслену жовтими краями за наявності достатнього освітлення. Цей факт свідчить необхідність відновлення. Важливо встигнути до того моменту, поки покриття фар лаком після полірування ще буде ефективним, а не марним, як може статися з часом і подальшим руйнуванням. У такій ситуації допоможе вже лише заміна освітлювальних приладів.

Тому полірування фар та покриття лаком стає оптимальним рішенням. Головне усвідомлювати всю доцільність цієї дії. Собівартість та виконання повинні коштувати не більше вартості заміни деталей. Іноді такі ситуації складаються зі старими чи оригінальними виробами.

Яким лаком покрити фари після полірування

Лак для фар після полірування в балончиках є одним із найпоширеніших методів вирішення поставленого завдання. Він допомагає усунути глибокі подряпини та надійно захистити поверхню від механічного та хімічного впливу. Також слід врахувати показники заломлення, яких залежить якість освітлення надалі. За складом лак для фар після полірування поділяється на 3 основні категорії:

  • Засіб на основі акрилу. Однокомпонентний лак може бути повністю прозорим або мати будь-який відтінок. Простота нанесення дозволяє самостійно виконати процедуру без необхідності демонтажу освітлювальних елементів. Підходить за незначного погіршення характеристик пластикових фар. Нанесення дозволяє досягти глянсового блискучого ефекту. Не рекомендований для фар із полікарбонату.
  • Двокомпонентний захист для скла. Матеріал представлений у різних ємностях, в одній з яких знаходиться лак, а в іншій – затверджувач. Лак для фар після полірування цього типу визнаний максимально ефективним. Склад при нанесенні дозволяє досягти довговічного та стійкого покриття, незалежно від матеріалу, з якого виготовлені фари. Повсюдно використовується професіоналами.
  • Уретановий автомобільний лак. Зручне рішення для обробки поверхні після очищення. Випускається у формі аерозольного балона (спрей), і вважається найзручнішим за необхідності посилити світловий потік, не знімаючи фари з автомобіля.

Відновлення скляних або пластикових фар за допомогою лаку для покриття фар після полірування здійснюється просто, головне правильно зробити вибір на користь відповідного варіанту. Фахівці рекомендують враховувати склад та тип матеріалу (скло, акрил, полікарбонат), який використовувався для скління.

Класифікація лаків для полірування фар за показником твердості та об’ємом сухого залишку

Крім складу, вибір лаку для фар здійснюється за концентрацією полімерних компонентів, від якої залежить твердість покриття. Досягти потрібного ефекту, можна звернути увагу на маркування. Зокрема:

  • Клас HS вказує великий відсоток сухого залишку при мінімальному обсязі розчинника. Лак “дає” насичений блиск (потрібно покривати в 1,5-2 шари).
  • MS вказує на рівний вміст розчинника та сухого залишку. Склад наноситься в 2-3 шари і вимагає часу на висихання кожного з них.
  • UHS містить максимум полімерних компонентів. Відрізняється високою швидкістю висихання та стійкістю до пошкоджень.

Класифікація лаків для автомобільних фар після полірування дозволяє знайти оптимальне рішення, з урахуванням ступеня зносу покриття, глибоких подряпин і матеріалу. Який засіб для лакування буде найкращим для вашого авто, підкаже майстер СТО, який готовий виконати роботу.

  • Лак для захисту фар після полірування. Переваги

Покриття фар лаковим складом після полірування забезпечує ряд переваг, основними серед яких стають:

  • покращення візуальної складової кузова автомобіля;
  • економія коштів, необхідні заміни освітлювальних елементів;
  • полегшення процесу миття.

Також додаткова обробка забезпечує додаткові захисні функції, що мінімізує вплив навколишнього середовища на оптичні елементи системи. Незалежно від погодних умов та стану дорожнього полотна функціональність фар залишається незмінною на період 1-4 роки (залежно від матеріалу, з якого виготовлені фари).

Полірування фар та покриття лаком своїми руками

Покриття лаком для фар після полірування дозволяє досягти максимальної ефективності оптики. Але метод не є універсальним. Процедура підходить лише для систем із гладким склом. Погіршення стану елементів із рифленими скляними поверхнями потребує заміни або застосування інших методів відновлення. Поліпшити стан сучасних фар самостійно можна на основі наступних рекомендацій:

  • Оточуючі деталі необхідно обклеїти скотчем. Це дозволить уникнути пошкоджень фарби.
  • Для проведення процедури потрібно використовувати спеціальні абразивні пасти (наприклад, delta kits). Абразив допоможе видалити пошкоджений шар матеріалу.
  • Після проведення поверхню слід вимити та ретельно просушити. Потім нанести спеціальний неактивний розчинник для знежирення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *