Загальновідомо, що Lexus LS-найрозкішніший седан і флагман японської Тойоти. Але є в модельному ряду і інший седан, який виглядає куди скромніше, але при цьому дорожче Лексус. Йдеться про Toyota Century 2019, яку випускають для внутрішнього ринку. Правда, навіть в Японії купити цю модель непросто, адже це в деяким сенсі Роллс-Ройс по-японськи.

Якщо раніше Century призначалася тільки для імператорського двору, то сьогодні стати власником нової Toyota Century 2019 може будь-хто. Єдина проблема-тираж обмежений 50-ма екземплярами на місяць, тому автомобіль є дефіцитним. За межі Японії цей седан не продають.

До речі, цікавим є той факт, що Тойота Сенчури випускається майже півстоліття, але автомобіль 2019 модельного є лише третьою генерацією імператорського седана. Отже, що примітного і ексклюзивного в моделі останнього покоління.

Почнемо з того, що нова Сенчурі за своїми габаритами перевершує подовжені Мерседес S-класу і BMW 7! Довжина Toyota Century – 5335 мм, а по ширині вона майже 2 метри. Зовні автомобіль сприймається класичним і не такий помітний, як Lexus LS.

Салон Toyota Century 2019 такий же скромний, як і екстер’єр. Більш того, в передній частині інтер’єр позбавлений таких звичних (для сучасних авто) деталей, як тачскрін.

У цьому седані, як раніше, маса кнопок, а прилади на панелі – аналогові. Так-так, як у дідусевих Жигулях. Правда, посередині — повноцінний інформаційний дисплей.

З» сучасностей ” також можна побачити хіба що екран мультимедіа, яка, до речі, читає компакт-диски! Ну, не касети — вже добре.

А тепер переміщаємося на задній ряд. Тут вже явно помітно, що саме на гальорці буде розміщуватися господар. Для нього і його компаньйона/супутниці передбачено два дисплея — 11,6-дюймовий і 7-дюймовий тачскрін. Останній дозволяє управляти аудіосистемою, масажними кріслами, шторками та ін.

Для зручності передбачені також підігрів / вентиляція сидінь, підставка для ніг і відкидні столики. За замовчуванням сидіння Toyota Century обшиваються натуральною … шерстю! Але замовник може вибрати і натуральну шкіру.

Технічні характеристики Сенчури 2019 свідчать, що флагманська Тойота нового покоління отримала платформу від Lexus LS минулого генерації. Те ж стосується силової установки. Вперше в історії імператорський седан отримав не 12-циліндровий двигун, а гібридну установку (від Lexus LS 600h), що складається з 5-літрового V8 і електромотора загальною потужністю 431 сили. Незважаючи на технічну начинку від гібридного Лексуса, новий Century є задньопривідним. Це данина історії.

Де і як випускають Сенчури? Як і раніше, автомобіль збирають фактично вручну на заводі Higashi-Fuji, а емблему ексклюзивного седана і зовсім роблять спеціально навчені майстри, які відливають її протягом 6 тижнів!

Також треба сказати, що кузов Toyota Century фарбують в 7 шарів, а полірують руками. І так, колірна гамма включає всього 4 відтінки, жоден з яких не має металевої крихти. Ціна Тойота Сенчури 2019 – від 180 тисяч доларів!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *