Jeep представив сім концептів та рестомодів для «Великоднього Сафарі» 2023 року

0

На великодньому Jeep-сафарі в Моабі, фанати марки побачать сім нових концептів, які дозволять їм зрозуміти, що є вже зараз, і що може з’явитися в найближчому майбутньому.

Центральна тема цього року – електрифікована потужність, тому Jeep Performance Parts (JPP) від Mopar створив сім позашляховиків, покликаних переконати постійних покупців, що електрика – це не завжди погано. Звучить, звичайно, не надто обнадійливо, але не забуватимемо, що Wrangler 4xe на сьогоднішній день є найбільш продаваним гібридом в Америці. «Щороку понад двадцять тисяч любителів Jeep приїжджають до Моабу на великоднє сафарі, щоб спробувати свої сили на найекстремальніших трасах» – сказав Джим Моррісон, голова бренду Jeep у Північній Америці. “Це ідеальне місце для демонстрації наших можливостей, тому що ентузіасти марки допомагають нам зрозуміти місце Jeep у майбутньому”.

  1. Jeep Wrangler Magneto 3.0

Magneto був першим повністю електричним концептом Jeep, що з’явився у 2021 році. Версію 2.0 представили роком пізніше, а цього ми побачимо вже 3.0. Magneto унікальний тим, що для створення повного приводу в ньому не використовується широко поширене двомоторне компонування, без механічних з’єднань. Натомість він оснащений унікальним електродвигуном постійного струму, у парі з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Спочатку Magneto розрахували на 285 л. с. і 370 Нм моменту, що крутить, але у версії 2.0 потужність зросла до 625 л. с. і 1152 Нм крутного моменту, а 3.0 стане ще більш ефективною (на 20%, за твердженням Jeep). Таким чином, водії зможуть вибирати з кількох варіантів потужності, які називаються «стандартною» та «максимальною». Стандартна складе ті самі 285 л. с. та 370 Нм, а максимальна досягне 650 л. с. та 1 220 Нм. Гарно та просто. Крім того, Jeep заявляє, що Magneto має динамічну систему спуску з пагорба, яка керується однією педаллю (наприклад, під час рок-кроулінгу).

Для збільшення прохідності Jeep оснастив версію 3.0 переднім мостом Dynatrac 60, і заднім – Dynatrac 80, 20-дюймовими дисками з бэдлоками, тридюймовим ліфтом та 40-дюймовими шинами. Яскраві кольори (білий та синій), які використовувалися в попередніх версіях, збережені, але до них додалися невеликі червоні акценти.

  1. Jeep Scrambler 392

Scrambler 392 – це данина поваги Scrambler 1981 (першому компактному пікапа марки, з відкидним верхом). Jeep збудував його на базі Wrangler Rubicon 392, з 6.4-літровим V8 потужністю 470 л. с. та 637 Нм моменту. Нам подобається ідея дводверного кузова на чотиридверному шасі, але це більше, ніж проста стилістична вправа. Jeep виготовив кілька елементів кузова з вуглецевого волокна, щоб зменшити вагу машини (у тому числі капот, з прозорою тонованою вставкою, щоб було видно двигун). Крім того, Jeep використовує Scrambler для демонстрації нещодавно випущеного комплекту пневматичної підвіски AccuAir, доступного для моделей Wrangler та Gladiator. Цей комплект може піднімати автомобіль на 4-14 см прямо під час руху. Ви також можете керувати ним зі свого смартфона за допомогою Bluetooth.

У нього залізні бампери оригінальної форми спереду та ззаду, нові розширювачі крил та 20-дюймові колісні диски з 40-дюймовими шинами. “Скрамблер” пофарбований у чудовий зелений колір, з чорними акцентами та “латунними” контрастними гаками.

  1. Jeep Cherokee 4xe 1978 року

Дводверний Jeep Cherokee 1974 року випуску (SJ) створений спеціально для тих, хто шукає щось спортивніше. Хоча слова Jeep та «спортивний» не часто згадуються в одному реченні. У компанії хотіли по-новому поглянути на стару машину, тому знайшли Cherokee 1978 року і встановили під капот силовий агрегат від Wrangler 4xe. А це означає, що позашляховик оснащений 2.0-літровим чотирициліндровим двигуном із турбонаддувом, двома електродвигунами, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та роздатковою коробкою 4:1.

Модель зберегла вінтажний зовнішній вигляд, обравши поєднання кольорів у стилі 1970-х. Навіть 17-дюймові диски та 37-дюймова гума виглядають цілком доречно. Усередині стоять шкіряні крісла-ковші з низькою спинкою, а задні сидіння знято, щоб можна було встановити каркас. Повнорозмірна запаска знаходиться в багажнику.

  1. Jeep Wrangler Rubicon 4xe

У трансмісії та ходовій немає нічого нового, тож назвати це концептом можна лише з великою натяжкою. Скоріше це стилістичний експеримент. Ймовірно, команда надихалася обмеженою серією кольору Tuscadero Pink, представленого на Wrangler 2021 модельного року. Цей колір повернувся в концепті, але став темнішим і жорсткішим, одночасно отримавши невеликі глянсово-чорні акценти. На завершення, були встановлені радіаторні грати з сімома прорізами від ювілейної моделі Jeep Wrangler Rubicon.

Цей концепт також оснастили комплектом пневматичної підвіски AccuAir, 17-дюймовими глянсово-чорними дисками American Expedition Vehicle Borah та 37-дюймовими шинами. Загалом нічого особливого.

  1. Grand Wagoneer Overland

Цей концепт створювався лише для того, щоб довести, що Wagoneer та Grand Wagoneer є ідеальною базою для мобільного будинку. Загалом мрія Ємелі! На позашляховику встановлено новий 3.0-літровий двигун Hurricane Twin Turbo 510 потужністю 510 к. с. с. і крутний момент 678 Нм, що є ідеальним вибором, оскільки на тому ж баку ви зможете виїхати значно далі, ніж з V8. Але найбільш помітною деталлю є RedTail Overland Skyloft на даху, який за десять секунд перетворюється на спальню. І це не ваш звичайний намет на даху, тому що ви можете забиратися всередину, не виходячи з машини. У Jeep прибрали крісла другого та третього ряду, змінили розташування люка та встановили захищений від негоди наскрізний прохід. Доброї ночі!

А оскільки сидіння прибрані, в салоні з’явилося достатньо місця для вітальні. У цьому розважальна система задніх рядів було збережено. Jeep просто додав килимок, подушки та розсіяне світло, щоб зробити її більш затишною. При цьому Wagoneer Overland оснащений усім необхідним експедиційним обладнанням, включаючи лебідку Warn, додаткове світло та 35-дюймові шини.

Намет нагорі

І вітальня внизу.

  1. Jeep Wrangler Rubicon 4x Departure Concept

Це стандартний Wrangler 4xe, на якому встановлені різні елементи JPP Mopar, здатні викликати інтерес власників Jeep. До них відноситься нове кріплення для запасного колеса, яке, за твердженням Jeep, збільшує кут з’їзду. Власник може зберігати запаску всередині або зовні, домагаючись поліпшення прохідності, або збільшення обсягу багажника. Ще одна цікава деталь, трубчастий захист решітки радіатора, що розкладається і стає лавкою на двох.

Ще одна новинка – 11-дюймові прямокутні світлодіодні ліхтарі, встановлені на спеціальних кронштейнах над лобовим склом. Кронштейн дозволяє їм повертатися, зберігаючи функціональність навіть за опущеної рамки скла. Нарешті, в салоні, на передній панелі, з’явилася напрямна, що дозволяє кріпити телефони та аксесуари для навігації. Концепт Departure оснащений усім необхідним для підкорення серйозного бездоріжжя, хоча, звичайно, кожен розуміє цей термін по-своєму.

  1. Jeep Gladiator Rubicon Sideburn

Sideburn пофарбований у сонячно-жовтий колір та створювався для демонстрації нового обладнання для любителів пригод. Він оснащений амортизаторами Bilstein Performance, дводюймовим ліфт-комплектом, чорними шестиспицевими дисками HRE 17×9 та 37-дюймовими шинами.

Що стосується решти, то JPP звернулася до власників і запитала їх, щоб їм хотілося побачити. В результаті з’явилася пара 11-дюймових швидкознімних світлодіодних ліхтарів, прикріплених до панелей даху, нова спортивна панель JPP Gladiator, виготовлена з вуглецевого волокна та сталі, та Т-подібні напрямні для кріплення велосипедів, байдарок та іншого обладнання.

Як бачите, на відміну від попередніх років 2023 вийшов гранично практичним. Естетика та історія не забуті, але перший план вийшло зручність та ефективність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *