Екстремал: Jeep Grand Cherokee Trackhawk

0

Джип Гранд Черокі Тракхавк (2022-2023) ціни та технічні характеристики.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk – повнопривідний середньорозмірний позашляховик «преміум-класу» (але найпотужніший і найшвидший» у сімействі), який поєднує в собі брутальний дизайн, якісний салон і високопродуктивну техніку… Він адресований, в першу чергу черга, заможним чоловікам, які бажають отримати «багатофункціональний, але швидкий автомобіль на кожен день», на якому можна «прокатнутися з вітерцем»…

Вперше американці представили своє «дітище» у квітні 2017 року (на стендах міжнародного Нью-Йоркського автосалону) – порівняно з базовою моделлю йому не лише «облагородили» дизайн, а й ґрунтовно «прокачали» техніку (завдяки чому цей позашляховик вважається одним із «здібних» представників свого сегменту, причому незалежно від габаритів).

Зовні Jeep Grand Cherokee Trackhawk заявляє про свою «екстремальну сутність» за допомогою більш розвиненого аеродинамічного обважування кузова з розширеними повітрозабірниками в передньому і глянцево-чорним дифузором у задньому бампері, вентиляційних прорізів на капоті, пари “крупнокаліберних двоcтволок” вихлопноїсистеми і 20-дюймових коліс оригінального дизайну.

«Заряджений» позашляховик має такі габарити: 4822 мм завдовжки, 1724 мм заввишки і 1943 мм завширшки. Між передньою та задньою осями у автомобіля укладається 2914-міліметрова база коліс, а під днищем у нього є 205-міліметровий кліренс.

У салоні Jeep Grand Cherokee Trackhawk виділяється на тлі базової моделі кермовим колесом з логотипом модифікації, обробкою з використанням алюмінію та вуглепластику, а також спортивними передніми кріслами з розвиненим рельєфом, оббивкою шкірою Nappa та вентиляцією.

В іншому – це той самий позашляховик з привабливим і продуманим в ергономічному плані інтер’єром, п’ятимісною розкладкою і багажником об’ємом від 457 до 1554 літрів.

Головна особливість «екстремального» Grand Cherokee – бензинова V-подібна «вісімка» Hemi робочим об’ємом 6.2 літра зі шнековим компресором у розвалі блоку, розподіленим уприскуванням пального, 16-клапанним ГРМ і фазообертачами на впуску та випуску, що розвиває 07 хвилину і 875 Нм крутного моменту при 4800 об/хв.

За замовчуванням на автомобіль встановлюються 8-діапазонний “автомат” та повнопривідна трансмісія Quadra-Trac з несиметричним міжколісним диференціалом (у штатних умовах тяга ділиться між осями у співвідношенні “40:60”, але в залежності від вибраного режиму на передні колеса може бути спрямована до 60% потужності, а на задні – до 70%) та заднім «самоблоком».

З нуля до 100 км/год позашляховика “катапультується” всього за 3.7 секунди, а максимально досягає швидкості 290 км/год.

У комбінованому циклі пересування п’ятидверки споживає близько 17.5 літрів пального на кожну сотню кілометрів.

З конструктивної точки зору Jeep Grand Cherokee Trackhawk багато в чому повторює звичайного «родича» – він побудований на платформі Mercedes-Benz M-класу («W164») з кузовом, що несе, незалежними двоважелевою передньою і багатоважелевою задньою підвісками, а також гідропідсилювачем рульового управління.

Проте вже «в базі» цього автомобіля покладаються адаптивні амортизатори Bilstein і потужна гальмівна система з моноблочними супортами Brembo (шістьпоршневими спереду і чотирипоршневими ззаду) і дисками, що вентилюються, «по колу» (діаметром 400 мм і 350 мм відповідно).

Стандартно позашляховик має: сім подушок безпеки, двозонний клімат-контроль, адаптивні бі-ксенонові фари, систему зміни режимів руху Selec-Trac, 20-дюймові ковані колеса, шкіряне оздоблення салону, аудіосистему з дев’ятьма колонками, медіацентр, підігрів, електропривод та вентиляцію. крісел, підігрів заднього дивана та темряву іншого обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *