Купівля автомобіля — це дороге задоволення. Навіть якщо ви вибрали саму бюджетну модель, яку знайшли на вторинному ринку, вам все одно доведеться витратити пристойну суму. Причому надалі у вашому бюджеті повинен бути передбачений певний запас, який буде йти на якісне обслуговування і утримання машини.

Якщо без цієї покупки не обійтися, тоді варто передбачити варіанти, які допоможуть вам заощадити.

Які гаджети необхідні в машині?

Технічний прогрес нині досяг приголомшливого розвитку. На ринку регулярно з’являється незліченна кількість гаджетів, створених для того, щоб упросити людське життя. Деякі з них не дуже практичні, але в той же час трапляються цікаві винаходи, які можуть принести користь автовласникам. Одні з них допоможуть заощадити на паливі, інші — скоротити страхові витрати. Сьогодні ми склали для вас спеціальну добірку, яка допоможе вам уберегти сімейний бюджет.

Система контролю тиску в шинах

У розвинених країнах світу автомобільних виробників зобов’язали оснащувати свою продукцію системами контролю тиску в шинах. Тепер ці пристрої включені в базову комплектацію будь-якої машини. Це правило ввели десь після 2014 року. Але в нашій країні часто зустрічаються застарілі моделі, які з’явилися в продажу задовго до цього часу.

Власники таких моделей змушені перевіряти тиск вручну, використовую насос. Звичайно, робиться це нерегулярно, що істотно збільшує ризик. Справа в тому, що їздити на перекачаних шинах просто небезпечно, а недокачені збільшують витрати автовласника. Так, при недостатньому тиску покришки починають швидше зношуватися, також скорочується ресурс підвіски і приблизно на 20% збільшується витрата палива.

Якщо поставити собі звичайний датчик TPMS, то він окупиться трохи більше, ніж через рік, а ви позбавите себе від багатьох проблем.

Відеореєстратор

Цей вид пристроїв користується величезною популярністю у всьому світі. Зараз це один з найперспективніших і швидкозростаючих ринків, причому поштовх цієї тенденції дали саме ми, а потім її підхопили жителі інших країн.

Зараз нові моделі відеореєстраторів з’являються через кожні кілька місяців. Кожне покоління стає більш досконалим, набуваючи цікаві функції і можливості.

Потрібно визнати, що це обладнання дуже корисно. Воно захищає нас від свавілля агресивних водіїв, а також представників патрульної поліції. З його допомогою ви можете довести власну правоту, уникнувши звинувачень у порушенні ПДР. Крім того, іноді покупка відеореєстратора спрощує процедуру страхування автомобіля або допомагає отримати знижку.

Супутникова навігаційна система

Купівля супутникового навігатора — вигідне вкладення. Він дозволить прокладати короткі маршрути з урахуванням дорожньої ситуації. Таким чином, вам вдасться заощадити на паливі, а також раціонально розрахувати власний час.

Зрозуміло, зараз багато водіїв не бачать сенсу в покупці додаткового обладнання, так як фактично у кожного в кишені лежить просунутий смартфон. Але окремі пристрої надійніше і краще працюють.

Захист діагностуючого роз’єму OBD

Будь-який сучасний автомобіль оснащений так званим роз’ємом OBD. Це спеціальний порт, розташований в салоні. З його допомогою вдається під’єднати диагноситрующее обладнання, щоб виявити помилки в роботі електронних систем.

Незважаючи на те, що цей роз’єм спростив роботу автомеханіком, він одночасно підвищив шанси викрадення машини. Професійні злодії навчилися клонувати ключі, щоб управляти охоронним комплексом.

Купівля захисного механізму вас убезпечить. Щоб його встановити доведеться витратити пристойну суму, але це набагато дешевше, ніж покупка нового авто, натомість угнанному.

Еко-драйвінг

Йдеться про спеціальний навчальний курс правильного водіння для економії пального. Він користується величезною популярністю в країнах Європи і поступово починає завойовувати авторитет серед жителів України. Якщо пройти всі уроки, то ви навчитеся витрачати на 15% менше палива, ніж раніше.

Телематичне додаток

Це додаток розроблено спеціально для того, щоб оцінити стиль водіння водія, включаючи встановлену швидкість, плавність ходу, а також геолокацію. Його дуже часто використовують агенти страхових компаній, щоб переконатися в тому, що цьому клієнту можна нарахувати страхову премію або надати знижку на поліс.

Зараз існує чимало схожих додатків, в тому числі безкоштовних, які встановлюються на телефон, перетворюючи його на подобу «чорного ящика».

GPS автотрекер

Система стеження значно збільшує шанси відшукати викрадений автомобіль. Коштує такий прилад дорого, але якщо ви ставитеся до власників преміальних марок, то автоматично перетворюєтеся в мішень для злодіїв. Тому витрати на таку техніку надалі гарантовано окупляться.

Як упевнитися про наявність гаджетів в автомобілі?

Останнє, що хотілося б додати — добре подумайте, перш ніж планувати покупку нового гаджета для розширення можливостей своєї машини. Зараз виробники часто оснащують свої моделі корисним функціоналом, про існування якої ви можете навіть не здогадуватися. Тому спочатку не зайвим буде провести ТО автомобіля, після якого фахівець зможе проконсультувати вас з усіх питань. Така передбачливість вбереже вас від покупки непотрібного пристосування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *