Міфи і стереотипи про коробки DSG. Наочно.

0

Сьогодні хочу розповісти про коробки DSG, про які ходить дуже багато чуток, міфів і легенд. Як правило, коли люди чують слово «робот» в згадці про яку-небудь машину, то відразу ж в голові виникають думки про дорогий ремонт, про те, що вона обов’язково зламається і буде купа проблем. Чи так це?
Частка правди в цьому, безумовно, є, але давайте розберемося в цьому, для початку!
Я більше, ніж упевнений, що деякі автолюбителі навіть гадки не мають, що з себе представляє коробка DSG. Просто почувши цю абревіатуру, згадують, що десь щось чули, читали або бачили про нескінченні дорогі ремонти і все. За своєю суттю – це дві механічні коробки в одному корпусі, а перемиканням передач тут завідує електронний блок управління (мехатронік). Зчеплення двухдисковое, є 7-ми ступінчасті кпп і 6-ти. У DSG-6 зчеплення знаходиться в масляній ванні, а 7-ма суха.
Найголовніші козирі цих кпп – дуже швидке переключення передач, за рахунок того, що в момент перемикання однієї передачі на іншу, коробка вже як би тримає напоготові наступну, а також низьку витрату палива. Роботизованими ці кпп називають тому, що блок управління, завідувач перемиканнями, має безліч алгоритмів і вміє адаптуватися під різні режими водіння.

Volkswagen Golf, Golf Plus, CrossGolf, Golf Variant und Jetta

Якщо вам цікаво почитати про пристрій DSG технічним, правильною мовою, то ви без зусиль знайдете інформацію в інтернеті. Просто я точно знаю, що у багатьох в голові каша з типтроніком, варіатором, мехатроніки та інше.
DSG – це не автомат, адже деякі ділять всі типи кпп на механіку і автомат.
Що ж, давайте тепер про міфи і стереотипи. Напевно, найголовніший, полягає в тому, що DSG обов’язково зламається на невеликому пробігу. Тут, в першу чергу, потрібно розуміти головну річ, що, як правило, ламається не коробка, а зчеплення або мехатронік.
На цьому пункті давайте розділимо типи DSG на 7-му і 6-ту. Почнемо з більш проблемної, а саме з «сухої» 7-ої.
Суть в тому, що на машині з пробігом в два рази більше, стан зчеплень краще. А найважливіше, що потрібно знати про DSG – це те, що вона прекрасно діагностується. Жодна інша кпп не розкаже вам про себе більше, ніж DSG!

Давайте скажемо прямо, перед покупкою автомобіля з пробігом вас найбільше цікавить, скільки ви будете витрачати на його ремонт надалі, вірно? Купуючи машину на класичному автоматі, ви керуєтеся в першу чергу тим, що він надійніший. Але, найголовніша проблема в тому, що його можна продіагностувати тільки побічно: немає помилок, немає течі, немає ривків при перемиканні, є чек про заміну масла в кпп від колишнього власника – можна брати. Тільки через місяць-другий цей автомат може поламатися і все. А ось по DSG, особливо по 7, діагностикою можна подивитися: знос зчеплень по обом дискам, деформацію дисків зчеплень, температурні режими, за якими можна судити про реальну експлуатацію автомобіля, помилки по мехатроніку, кількість адаптацій і, що не менш важливо, коробка зберігає пробіг в дуже багатьох місцях, а разом з ними і Мотогодини.
Ви зараз скажите, звичайно, що змотати можна скрізь! Ок, Змотайте і приїжджайте, подивимося разом, як ви змотали пробіг всюди 
Що ж, як ви зрозуміли, то підходячи до вибору автомобіля з коробкою DSG усвідомлено, виходить потрібно лише мати уявлення про те, як ця коробка працює, як її експлуатувати, чого вона не любить і т.п.

Також варто додати і про цифри розгінної динаміки, тут DSG не залишає жодного шансу гідротрансформатору, більш того, якось я був свідком заїзду двох однакових машин на роботі і на МКПП. Так ось, DSG перемикає передачі швидше, ніж це робить людина! Ну, і при цьому, робот ще і економічніше в плані витрати палива. Напевно, зараз ви подумали що я збожеволів, або відкрив автосервіс по ремонту DSG, інакше інших причин нахвалювати ці кпп немає 

Але, давайте бути об’єктивними, я лише констатував сухі факти. Швидка, комфортна, економічна – все це відомо вже давним-давно. А ось те, що вона прекрасно діагностується, і те, що якщо підходити до вибору авто на DSG з розумом, то виходить не все так страшно, як про неї розповідають ті, хто не вдавався в подробиці.

Само собою, не можна не брати до уваги вартість її ремонту, а точніше можливу заміну зчеплень і мехатроніка.

Боятися коробки DSG потрібно тільки в тому випадку, якщо ви поняття не маєте про її устрій, експлуатацію, а найголовніше, про її діагностику. Якщо ж підходити до вибору автомобіля на DSG правильним методом, то перед вами відкриється зовсім інша картина. Я жодним чином не намагаюся вас переконувати про надійність роботизованих кпп, а просто пропоную трохи більше розібратися в цьому питанні. Якщо ж вас цікавлять прості надійні і невибагливі автомобілі, то DSG точно не для вас. А ось особливо актуально це для тих, кому, наприклад, дуже подобається певна машина, але там або механіка, або робот, розберіться в питанні, виберіть собі машину з «живою» DSG, розрахуйте вкладення на рік-півтора вперед вже при покупці і катайтеся на здоров’я. Для заспокоєння душі, перевіряйте знос зчеплень при кожному ТО, і буде вам щастя.

Купувати чи не купувати машину з коробкою DSG – вирішуйте самі, але якщо вже зважитеся, то краще не читайте страшилки в інтернеті, а перевірте її діагностикою перед покупкою і спіть спокійно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *