Огляд гібридного Range Rover Velar PHEV 2021

0

Електрифікація крокує по планеті семимильними кроками і до жаху багатьох автолюбителів, пробралася не тільки в незрозумілі автомобілі на зразок Тойота Пріус, але і з’явилася в сегменті дорогих кросоверів і навіть позашляховиків. З 2021 року стане гібридним і Рендж Ровер Велар — автомобіль, який був еталоном краси в перші роки після свого виходу на ринок. Розповідати про те, наскільки приваблива ця машина — справа невдячна, адже ви і так неодноразово помічали цю модель в потоці і або милувалися нею, або тут же відводили погляд. А ось зосередитися на нюансах — завдання цього матеріалу.

Отже, гібридна система оновленого Range Rover Velar PHEV взята У інших моделей марки-Range Rover, Defender і Jaguar F — Pace. В основу силової установки ліг 2-літровий 4-циліндровий турбомотор потужністю 296 к.с., пару якому становить один електричний двигун потужністю 141 к. с. Таким чином, сумарна віддача установки становить 400 к. с. і 642 Нм крутного моменту. Власне, одного тільки електромотора повинно вистачити, щоб привести в рух якусь Лада Веста, але у нас величезний кросовер, тому його і «прикрутили» в пару до класичного ДВС.

Ємність акумулятора Велар електромережі становить 17,1 кВт/год, чого за запевненнями виробника повинно вистачити на 50 кілометрів пробігу на одному тільки електриці. На ділі запасу ходу на одній електротязі з упевненістю вистачає на 30 кілометрів, чого цілком достатньо для коротких поїздок по місту. Варто відзначити, що в такому режимі роботи автомобіль рухається по міських вулицях плавно і безшумно, що тільки додає йому відчуття розкоші. При підключенні бензинового силового агрегату автомобіль стає дещо динамічніше, проте робить це рівно на стільки, щоб водій і його пасажири відчували себе в дорогому статусному автомобілі. Для “галочки” варто відзначити, що на розгін з місця до 100 км/год 2,1-тонний кросовер витрачає 5,4 секунди.

Якщо говорити про керованість, то вона дещо поступається більш легкому і компактному Jaguar F-Pace. При цьому на звивистих дорогах Велар впевнено тримається за асфальт, а його кузов практично не має розгойдування. Останній факт дещо робить негативний вплив на пасажирів — все-таки великі нерівності автомобіль проїжджає досить жорстко, особливо в порівнянні з діапазон Ровер або захисника. При цьому на бездоріжжі новинка не пасує-тестовий автомобіль заганяли в бруд і колію, звідки він з легкістю вибрався.

Крім нової силової установки, оновлений Велар лют.. Тут змін не так вже й багато-модель спочатку вийшла дуже вдалою в цьому плані, проте дизайнери замінили рульове колесо і селектор КПП. Крім того автомобіль отримав поліпшену мультимедійну систему, яка стала працювати помітно швидше, обзавелася вбудованим сервісом iTunes і Spotify, і роботою одночасно з двома смартфонами. Нікуди не поділася активна Шумоізоляція і велика кількість сенсорних екранів.

Що ми маємо в результаті? Range Rover Velar PHEV-відмінно виглядає, стильний автомобіль, який обзавівся безпрограшною новою силовою установкою і косметичними змінами в салоні. Відзначимо, що новинка має витрату менше двох літрів палива на 100 кілометрів. Зрозуміло, якщо вас чекає тривала поїздка, то витрата буде більше, але хто зараз взагалі подорожує на машині? В даний час в Росії можна придбати Range Rover Velar у версії P400 з ” м’яким гібридом«. Це технологія дозволяє автомобілю бути досить динамічним, але не таким ефективним в плані витрати палива. Вартість такої моделі у Великобританії Range Rover Velar PHEV P400 обійдеться в 56 550 фунтів стерлінгів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *