Опубліковані характеристики зарядженого Toyota Land Cruiser 300 у версії GR Sport

0

Деякі автомобільні критики відзначили, що нове покоління позашляховика Land Cruiser є всього лише оновленням старого Land Cruiser 200, проте в компанії стверджують, що повністю переробили модель. І навіть анонсували абсолютно нову версію.

До 2022 року велика Toyota зазнала досить серйозних змін, перейшовши на платформу TNGA. Однак дефіцит мікросхем та інші проблеми пандемії затримують виробництво, але тим часом асортимент продукції розширений і тепер включає в себе абсолютно новий комплект обладнання. GR Sport демонструє свою більш спортивну сторону і стане основою для позашляховика, який з 2023 року візьме участь в ралі Дакар.

Витоки версії GR Sport лежать в знаменитій гонці, в якій Land Cruiser бере участь з 1995 року. Фактично, водії, які брали участь в ралі, давали поради команді Toyota і допомогти в розробці GR Sport. За словами японського виробника, мета полягала в створенні автомобіля, який був би безпечним, легким в управлінні і нестримним навіть в найскладніших умовах.

Наприклад, для поліпшення кутів в’їзду «обрізані» Нижні бампери, а задні амортизатори мають інші настройки. Крім того, Land Cruiser може покладатися на блокування переднього і заднього диференціалів і підвіску e-KDSS з електронним управлінням.

Звичайно, GR Sport має і ряд зовнішніх відмінностей. Для нього характерні чорні Бампери, молдинги, решітка та інші елементи, а також 18-дюймові алюмінієві диски темно-сірого кольору. З іншого боку, салон Toyota обтягнутий чорною і червоною шкірою. Не кажучи вже про незліченні значки GR Sport.

Як і інші версії, цей Land Cruiser також доступний з бензиновим 3,5-літровим V6 з подвійним турбонаддувом потужністю 415 К.С. і 650 Нм або дизельним двигуном об’ємом 3,3 літра з подвійним турбонаддувом потужністю 309 к. с. і 700 Нм, обидва в поєднанні з 10-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Ціна для японського ринку становить близько 60 000 Євро і очікується, що перші поставки в країну висхідного сонця почнуться в ці дні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *