Топовий Land Rover Defender 2022 вийшов з двигуном V8

0

недорожник Land Rover Defender вийшов у новій флагманській версії 2022 модельного року, яка тепер оснащена наддувним двигуном V8. Автомобіль буде доступний в короткій колісній базі 90 і в довгій 110.

Під капотом топового Land Rover Defender працює 5,0-літровий двигун V8, який видає 518 к.с. потужності і 625 Нм крутного моменту. Цього достатньо для розгону з 0 до 100 км/год за 5,2-секунди і максимальної швидкості 240 км/год.

Разом з потужним двигуном стоїть восьмиступінчаста АКПП, що передає тягу на всі чотири колеса. Land Rover також переналаштував новому Defender V8 пружини і амортизатори, а ще оснастив його більшими стабілізаторами поперечної стійкості. У стандартну комплектацію увійшли електронний активний задній диференціал, який зазвичай ставлять опціонально, а також новий контролер AYC, який точно оптимізує маневреність автомобіля в поворотах.

У перелік режимів руху Land Rover Defender V8 2022 року додали Dynamic, призначений ексклюзивно для нього і дозволяє «використовувати більш динамічний характер і баланс управління». За словами виробника, цей режим забезпечує більш різкий відгук дросельної заслінки і перемикає Активний диференціал в індивідуальні настройки.

З візуальної точки зору Defender V8 можна відрізнити від інших за значками, чотиригранним вихлопним трубам, 22-дюймовим легкосплавним дискам в сірому кольорі Satin Dark Grey і пофарбованим в синій гальмівним супортам спереду. Для кузова доступно всього три колірних варіанти: сірий Carpathian Grey, білий Yulong White і чорний Santorini Black. У всіх випадках дах не забарвлюється і залишається чорною.

Салон Defender V8 оброблений шкірою Windsor кольору Ebony на сидіннях, а також різними елементами із замші і зносостійкого матеріалу Robustec. Рульове колесо з чотирма спицями обшили алькантарою і доповнили парою підрульових пелюсток перемикання передач з сатинованим хромом.

“5,0-літровий двигун V8 з наддувом ще більше підкреслює унікальний характер Defender”, – говорить Іен Грей, старший менеджер відділу передових розробок силових агрегатів Jaguar Land Rover. «Він звучить фантастично і забезпечує неймовірну продуктивність, виводячи автомобіль на новий рівень привабливості для водія. Наше інженерне завдання полягало в оптимізації калібрування трансмісії Defender для забезпечення як чуйності на дорозі, так і точного управління на бездоріжжі — і все це без шкоди для можливостей Defender на бездоріжжі і здатності долати перешкоди».

Ціна офіційно ще не оголошена, однак Defender 90 V8, ймовірно, буде коштувати від $85 000, а Defender 110 V8 від $90 000.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *