Toyota Venza повернулася. Повноцінний кросовер

0

Для повернення імені Venza на міжнародний ринок Toyota використовувала один з найпростіших шляхів: фактично свіжий кросовер являє собою варіацію на тему недавно представленого нового Harrier, призначеного для продажу тільки в Японії.

А Venza, яка припинила загравати з типами кузовів, повинна рано чи пізно зайняти позицію глобальної моделі. Поки кросовер анонсований тільки для ринку США, де буде позиціонуватися, як свого роду перехідна ланка між RAV4 і Highlander, але не доводиться сумніватися, що Toyota збереже цю диспозицію і для інших країн.

Як і Harrier, і RAV4, і ще цілий ряд сучасних моделей марки, Toyota Venza побудована на одній з варіацій модульної платформи TNGA. За габаритами новинка стала трохи менше тієї Venza, яку відправили в архів ще в 2017 році, але виявилася трохи більше RAV4 – 4 740 мм проти 4 600 мм при аналогічній колісній базі в 2 690 мм.При цьому основними відмінностями кросовера на ринку Північної Америки стануть, по-перше, силова установка, а по-друге, нюанси комплектацій.

Toyota Venza представлена тільки як гібрид (хоча у Harrier є і традиційний ДВС). На даному етапі для кросовера запропонована безальтернативна силова установка, що складається з 2,5-літрового атмосферника і відразу трьох електромоторів: вони як допомагають бензиновому двигуну, так і відповідають за обертання задніх коліс. Ця схема дозволила компанії реалізувати не тільки повний привід, але і систему ефективного розподілу крутного моменту. На задню вісь може припадати до 80% сумарної тяги.

Розвиває ж силова установка 222 к. с.і, за прогнозами Toyota, новинка зможе обійтися 5,9 л палива на 100 км. при цьому можливість заряду бортових акумуляторів «з боку» не передбачена, зате імплантована розумна система рекуперації, здатна враховувати нюанси щоденних маршрутів користувача.

Що стосується списку бортового оснащення, то нова Venza претендує на звання найбагатшої укомплектованої «Тойоти» в США. Їй дісталися, серед усього іншого, панорамний дах з електрохромним склом, чию прозорість можна регулювати, акустична система JBL на 1 200 Вт (найпотужніша в лінійці), 12,3-дюймовий монітор на центральній консолі і 10-дюймовий проекційний дисплей, особливо просунутий Клімат-контроль від моделей Lexus тощо.

У США продажі новинки почнуться влітку цього року. Ціни поки не названі, але, по всій видимості, вони займуть проміжне положення між вартістю RAV4 і Highlander – тобто на рівні 45 тисяч доларів. Пізніше, за чутками, Venza відправиться на завоювання китайського ринку, а далі може поширитися і по інших країнах

Джерело: Toyota

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *