Як вибрати багажник і бокс на дах автомобіля?

0

Зміст:

  • Багажник на дах машини
  • Аеробокс на дах

Літо – сезон подорожей. А при їзді в далекі поїздки штатного багажника може бути мало. У цій статті ми розповімо як і який автобокс вибрати, а також розглянемо кріплення багажників на дах.

Багажник на дах машини

Багажник на дах – це рейлінги з поперечиною або ж просто поперечки, на які можна встановити автобокс, велосипед та інше.

Бокс і велосипед встановлені на даху машини

Варіант монтажу поперечок буде залежати від даху машини. Це можуть бути штатні місця під установку багажника (прямокутні заглушки з отворами для кріплення). Якщо їх немає, можна купити кріплення на скоби через дверний проріз або на краю водостоків.

Поперечки на дах автомобіля

Також, є багато моделей машин з штатними рейлінгами, на які встановлюються поперечки, а на них якесь кріплення.

Рейлінги з поперечиною на дах машини

При виборі багажника або дуг обов’язково дізнайтеся яке навантаження вони витримують і яку вагу здатен витримати дах вашого автомобіля (інструкція з експлуатації машини).

Поперечки на дах відрізняються за розміром. Вони підходять під певну кількість машин, тому обов’язково уточнюйте інформацію щодо відповідності.

Аеробокс на дах

З багажником розібралися, переходимо до боксу. Установка боксу на дах звільнить салон і зробить подорож більш комфортною. На ринку великий вибір моделей, на будь-який смак, розмір і колір. Якщо раніше можна було купити лише дорогі європейські марки (Modula і Thule), то зараз є бренди і подешевше, розкид цін досить великий. Ціна на аеробокси стартує від 8000 тис грн.

Аеробокси на дах машини

Але покупка боксу не обов’язкова. Є ряд компаній, які надають послугу оренди. Також, можна пошукати оголошення орени від приватних осіб. Якщо вам потрібно на один раз, наприклад, на море з сім’єю, то немає чого витрачатися на бокс, а потім думати де його зберігати.

Далі, потрібно визначитися з розмірами і обсягом автобагажників на дах. Тим, хто захоплюється водними видами спорту або любить гірські лижі, можна вибрати довгі багажники. Хоча, для того ж сноуборду або гірських лиж можна купити і окремі кріплення на багажник, такі теж є.

Аеробокси за розміром поділяються на:

  • короткі від 130 до 155 см,
  • середні: 155-185 см,
  • довгі: 185-230 см.

Якщо у вас невеликий автомобіль, то не беріть занадто довгий, двері багажника повинна вільно відкриватися. Це особливо актуально для хетчбека або універсала.

Крім довжини потрібно врахувати і обсяг боксу на машину. І вибирати його виходячи з кількості подорожуючих. Умовно рекомендують на двох осіб брати бокс 320 л, а на 4-5 вже 500 л. Також, краще вибирати бокс з можливістю відкриття з двох сторін, щоб не перевертати весь багаж, в пошуках потрібних речей.

Бокс на даху автомобіля

Якщо плануєте залишати машину без нагляду, тоді потратьтесь, і купіть бокс подорожче – на замку.

Сучасні аеробокси зовсім трохи можуть збільшити витрату палива, тому через це хвилюватися не варто. Але варто врахувати, що з встановленим боксом ви сильніше відчуватимете бічні похитування. Також, з ним не рекомендовано розвивати велику швидкість, вище 130 км/год.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *