Nissan зареєстрував у США торгову марку Fairlady Z

0

Японський автовиробник зареєстрував у Сполучених Штатах торговельну назву “Fairlady Z”, яка якимось чином буде ставитися до наступного покоління Nissan Z.

З тих пір, як Nissan представив концепт Z Proto в кінці минулого року, навколо автомобіля z наступного покоління ходили нескінченні чутки. Відомо, що серійний дебют автомобіля відбудеться 17 серпня на автосалоні в Нью-Йорку 2021 року, але до сих пір не ясно, як він буде називатися. Назва Nissan 400z 2022 року має сенс як продовження минаючого 370Z, але, за чутками, нова модель буде випускатися під іншою назвою.

11 липня 2021 року Nissan подав у ВПТЗ США патент на товарний знак для Fairlady Z. Це важливо, тому що перше покоління 240Z спочатку продавалося як Fairlady Z в Японії, але ця назва так і не дійшла до США. Z Proto отримав значок Fairlady на задній кришці багажника як данину оригіналу, можливо, натякаючи на повернення культового імені.

Якщо заглибитися в реєстрацію товарного знака, здається малоймовірним, що Nissan назве новий автомобіль Fairlady в США. Замість того щоб захищати ім’я для використання на транспортному засобі, товарний знак охоплює тільки ” стилізовані слова / букви». Зокрема, Nissan має намір використовувати Ім’я Fairlady на “кнопках для краваток, запонках, лацканах, годинниках, настінних годинниках, брелоках з дорогоцінного металу, [і] декоративних значках з дорогоцінного металу”. Аналогічна заявка була подана в ВПТЗ США на стилізовану букву Z.

Президент Nissan Катсудзі Кавамата придумав цю назву після перегляду бродвейського мюзиклу “Моя прекрасна леді” під час візиту в США. Він вирішив, що назва відобразить красу машини та її звучання, але врешті-решт Nissan вирішив, що це звучить недостатньо агресивно для спортивного автомобіля, і замість цього придумав 240Z. Схоже, що Nissan буде тримати назву автомобіля Z наступного покоління в секреті до офіційного оголошення в наступному місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *