Електричний Mustang від Charge Cars

0

Лондонська компанія Charge Cars пропонує обмежену партію з 499 Мустангів із повністю електричною трансмісією.

Гучних слів для презентації не пошкодували: її вже оголошено “абсолютно новою, вручну зібраною іконою дизайну”… Новою? А як же 1967?

Виявляється, для будівництва електромобілів фірма використовуватиме офіційно ліцензовані “Фордом” історичні кузови-новоділи. Оскільки кузов “Мустанга” середини 60-х у хорошому стані знайти непросто, а попит на “ікону” великий, Ford налагодив їхнє виробництво з “первинного” металу, але з використанням сучасних технологій зварювання. Також доступні практично всі навісні деталі – крила, двері і т.п.

Однак Charge ’67 – це не реконструкція класики. Кожен автомобіль побудований на новому ліцензійному кузові зі США, заснованому на стилі кузова 1967 року, з 536-сильним електромотором і блоком батарей, що розвиває 1120 моментів, що крутять, що приводить всі чотири колеса через систему повного приводу. Charge заявляє, що час розгону становить 3,9 секунд, а запас ходу – 320 км з можливістю швидкої зарядки. Однак двигун внутрішнього згоряння – не єдина зміна. Інтер’єр отримав розкішне оновлення, гідне сучасного GT, поряд із підвіскою та тонкими змінами екстер’єру, які підкреслюють культовий стиль Mustang.

У строгих рамках класики англійці, однак, не втрималися і все ж нагородили своє дітище розхожими рестомодо-електромобільними фішками: глухими гратами радіатора, діодною світлотехнікою, дверними ручками, що висуваються, і особливими колісними дисками. Емблеми Charge, зрозуміло, також у комплекті.

А вже в салоні класикою й поготів не пахне: цифрова “приладка”, великий вертикальний тачскрин мультимедіа, маленьке кермо, кнопкове керування трансмісією та шикарні спортивні “ковші” з розвиненою бічною підтримкою. При цьому компанія вже заявила, що вітає персоналізацію машин, покликану висловити “креативність та індивідуальність” замовника. Щоправда, поки що без подробиць.

За електричний Mustang із Лондона просять майже $500 000

Через три роки після прем’єри “класичний” електрокар від компанії Charge Cars все ж таки з’явився у продажу

Обіцяного три роки чекають? Навіть більше: електромобіль на базі класичного Ford Mustang Fastback 1967 лондонська компанія Charge Cars представила ще в 2018-му. Однак про початок так званого “серійного” виробництва (збиратимуть машини виключно вручну) британці оголосили лише зараз.

Небагато відомо і про силову установку. “Електромустанг”, схоже, двомоторний та повнопривідний, окремі компоненти закуповуються у компанії Arrival. Проте заявлені параметри тепер помітно відрізняються від даних трирічної давності. Сумарна віддача силової установки зросла до 536 л. і жахливих 1500 Нм моменту (на прем’єрі говорили про 402 л.с. та 1200 Нм).

Розгін 0-96 км/год обіцяний за 3,9 с, що трохи гірше від самого початку заявлених 3,1 с. А ось пробіг без підзарядки суттєво зріс: як запевняють творці, батареї ємністю 64 кВтг має вистачати на 322 км замість передбачуваних раніше двохсот. Але жодного “суперфаст-чарджингу”: максимальна потужність зарядки – не більше 50 кВт.

Випустити планують всього 499 екземплярів (що, враховуючи раритетні кузови, не так уже й мало). Замовлення вже приймаються, хоча терміни реального старту виробництва все ще неясні. Ну, а ціна… М’яко кажучи, приголомшлива.

Якщо на презентації обіцяли розпочати виробництво в 2019 і брати за машину щонайменше 200 000 фунтів (близько 260 000 доларів США за сьогоднішнім курсом), то тепер висота планки майже подвоїлася: 350 000 фунтів або майже півмільйона доларів. Ну добре, 460 тисяч.

За ці гроші можна купити 8 новеньких сучасних електрокарів Ford Mustang Mach-E GT – хоча чи стануть вони класикою через 60 років, велике питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *