Genesis X показал дизайн будущего и очень хорош собой

0

Корейська компанія Genesis представила новий концепт-кар під назвою Genesis X в Лос-Анджелесі. Під елегантним кузовом гранд-таурера ховається електромобіль, проте його технічні характеристики-це питання другорядної важливості, так як він демонструє дизайнерські наміри компанії в його майбутніх автомобілях.

Genesis X є вже п’ятим концептом в історії молодої компанії з материнської Hyundai, що розвиває тему смугастих здвоєних фар, проте цього разу він зайшов сильно далі інших. Низький і широкий, автомобіль вірний деяким фірмовим елементам дизайну Genesis, таким як дзьоб радіаторної решітки, але переносить їх у майбутнє.

“Genesis X можна охарактеризувати як вище втілення спортивної елегантності”, – заявив пан СангЮп Лі, який очолює відділ глобального дизайну компанії. “Фірмова тема двох ліній і екологічна розкіш є рисами футуристичного дизайну і новітніх технологій, які Genesis прагне впровадити в своїх майбутніх моделях».

Дизайн змішує вже відоме з футуритичним
Решітка радіатора, наприклад, поєднує в собі нове і старе. Хоча її форма впізнавана, вона прикрашена тривимірним малюнком сот G-Matrix, який підкреслює футуристичність цього електричного концепту. Капот і крила являють собою одне ціле, створюючи дизайн у вигляді черепашки. Це, за словами Genesis, створює “чисту, чуттєву і безперервну поверхню”.

Якщо вам цікаво, навіщо електромобілю робити таку велику решітку і довгий капот, на те є вагомі причини. По-перше, так добре виглядає. По-друге, таке» обличчя ” автомобіля більш ефективно прорізає повітря на високій швидкості.

Форма автомобіля продиктована необхідністю ефективно охолоджувати батареї і бути максимально аеродинамічною на швидкості. Genesis X спроектований так, щоб максимально збільшить діапазон поїздки на одній зарядці батареї.

Дійсно, тут багато деталей дизайну, продиктованих характеристиками електромобілів, ніж могло б здатися на перший погляд довгоносого силуету. Серед більш естетичних особливостей-салатові гальмівні супорти, пофарбовані в такий колір спеціально, щоб підкреслити «зелений статус» автомобіля, а також відкривається кришка зарядного порту, що продовжує тему двох ліній. Навіть колір кузова підкреслює екологічність автомобіля. Це Блакитний Lençóis Blue, натхненний лагунами національного парку Ленсойс-Мараньенсес в Бразилії. Лагуни утворюються тут між піщаними дюнами в сезон дощів, стаючи місцем скупчення екотуристів.

Що всередині
У салоні Genesis X орієнтований на зручність водія, як найважливішої людини всередині. Він буквально оточений панеллю приладів, що перетікає зверху вниз до селектора режимів руху на центральній консолі. Дисплей елегантної форми відкриває доступ до всіх функцій Genesis X, а електронний селектор трансмісії виконаний у вигляді багатофункціональної крутилки, додаючи родзинку дизайну і дозволяючи водієві легко вибирати потрібний режим.

Дизайн інтер’єру настільки орієнтований на водія, що у пасажирів навіть сидіння іншого кольору. Тоді як водійське сидіння забарвлене в коричневий Scotch Brown, пасажирські обтягнуті в шкіру кольору Ocean Wave Green Blue.

Хоча в оббивці сидінь дійсно використана шкіра, велика їх частина виготовлена з перероблених матеріалів, наприклад, залишків шкіряних клаптів від виробництва шкіряних деталей інших автомобілів.

Чи побачимо ми серійну версію Genesis X?

У загальному і цілому, Genesis X-красивий і захоплюючий концепт, на цьому все. Вам доведеться жити з думкою, що ніколи нічого подібного на дорозі не з’явиться.

«На даний момент це чисто дизайнерський маніфест”, – заявляє компанія Genesis. “Однак наші шанувальники можуть дати волю своїй уяві, так як Genesis — це молодий бренд з постійно зростаючою лінійкою продуктів і потенціалом для створення ще багатьох цікавих автомобілів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *