Нові індекси Audi: як їх розуміти?

0


Компанія Audi змінює систему диференціації модифікацій своїх моделей. Позначення із зазначенням робочого обсягу (наприклад, 2.0, 3.0, 4.2 і так далі) відходять у минуле. Замість них будуть використовуватися двозначні цифрові індекси з кроком п’ять одиниць, прив’язані до потужності двигуна. Але не безпосередньо, а побічно. Наприклад, версії потужністю 110-130 К.С. будуть позначатися індексом 30, з віддачею 230-250 — числом 45, а вища градація 70 — для машин могутніше 544 К. С. (400 кВт).

Таку схему компанія почала обкатувати ще в 2014 році, але тільки в Китаї, Індії та на Близькому Сході. А першою міжнародною моделлю з новими позначеннями стане новий седан Audi А8. Модифікація А8 3.0 TDI потужністю 286 к.с. буде називатися А8 50 TDI, а версія А8 3.0 TFSI (400 к. с.) тепер носить індекс А8 55 TFSI.

Dynamic photo Colour: Volcano Red

Цей крок давно напрошувався. Адже конкуренти по німецькій “великій трійці” давно відійшли від прямого позначення моторів. Наприклад, мерседесівські індекси 180, 400 або 500 давно вказують не на робочий обсяг, а на місце версії в ієрархії. Так само як і дві останні цифри в тризначних індексах легкових машин BMW (або дві цифри у версій кросоверів). До того ж один і той же мотор нині має кілька версій з різною потужністю — колишні шильдики цю різницю не відображають.

Але головна причина, швидше за все, інша. Справа в тому, що Audi стоїть на порозі комерційної реалізації електромобілів, а городити для них нову систему індексів складніше, ніж перейти на уніфіковану схему, зав’язану на віддачу мотора.

Неймінг моделей залишається колишнім (від А1 до R8). Після двозначного індексу потужності збережуться приставки, що характеризують тип силової установки: TFSI (бензин), TDI (дизель), g-tron (Газове паливо) або e-tron (електромобілі та гібриди). Виняток зроблено для заряджених модифікацій S і RS, а також спорткара R8 — їх двигуни будуть іменуватися як і раніше. Повна зміна “моторних” індексів по всьому модельному ряду відбудеться влітку майбутнього року.

ДОПОВНЕНИЙ:

Так виглядає нова сітка індексів на сьогоднішній день. Але в компанії уточнили, що з часом градація по потужності може бути переглянута.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *